Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Преспа, денес додадени Канал 5 и Алфа ( само да забележам ,луге мои Алфа има прекрасна слика богата со бои и детали) иначе сега се гледаат МРТВ 1,2,3 ,Алфа,шИТел :) ,Алсат,Телма,Канал 5 и има уште еден тест сигнал дали тука ке е Орбис или Тера Битолската ќе видиме од 1 јуни :)

што се однесува до DVBT ресиверот кој го порачав од кина ..прекрасно алатче кое супер функционира и имав шанса да го тестирам и споредам со онај на One ... ем побрзо ем поедноставно ем поосетлив тјунер ...
:) e sega letajte i kupuvajte od оНЕ

mini-scart-terrestrial-receiver-tv-tuner.jpg

mini-scart-terrestrial-receiver-tv-tuner.jpg

1 Fully comply with DVB-T and H.264, AVC, MPEG4, MPEG2 Standard
2 HDMI (up to 1080P) Output
3 Support EPG,Display Present/ Next TV Program
4 Support 7MHz & 8Mhz Software Setting
5 PAL & NTSC Auto Switch
6 Support VBI&OSD Teletext, OSD Subtitle, LCN
7 AV jack,HDMI jack,USB jack
8 Multi-languages Support
9 Auto / Manual scan
10 1000 channels
11 Parent Control
12 EuP
13 OAD optional
14 Support USB software Upgrade/Media Playback& Recording optional
15 RF Modulator optional

Ako ima nekoj od Skopje neka kaze dali ONE ili BOOM Tv pustija signal od VODNO ?

Ќе може ли некој да ги каже фрекфенциите да ги бараме дигиталните канали? Како што веќе пишав пред некоја страница имам постар двб-с/т ресивер Digital Receiver 2005m1 кој го користам за сателитска. Не знам да го подесам да ги пронајде двб-т каналите? Кога ќе изберам меѓу сателитите опција ДВБ-Т, добивам подесувања за транспондери, фрекфенции, поларизации и сл. Сигналот е 20%. Го вклучувам на обична антена на кров, нема измени. Пишува ДВБ-Т 0* East. Може ли тањирот да послужи како антена за двб-т?

што се однесува до DVBT ресиверот кој го порачав од кина ..прекрасно алатче кое супер функционира и имав шанса да го тестирам и споредам со онај на One ... ем побрзо ем поедноставно ем поосетлив тјунер ...
:) e sega letajte i kupuvajte od оНЕ

е вака имам прашање дали има кириличен фонт ресиверот дали го вади текстот исправно епг водичот, и како сто гледам ресиверот е околу 2000 денари,колку го плати?

Кои канали?
Најголемиот број на канли веке БООМ ТВ ги прикажува на нивната платформа веќе повеке од 2 или 3 години ,само што ги прикажува кодирано освен МРТ каналите
Значи само што купив нов телевизор, немам ништо освен обична антена и нов телевизор (Samsung ES5500). Ми ги покажува каналите али кодирани. Не знам дали се сите, ми покажува и кабловски канали и тие се кодирани како и нашите.

Значи само што купив нов телевизор, немам ништо освен обична антена и нов телевизор (Samsung ES5500). Ми ги покажува каналите али кодирани. Не знам дали се сите, ми покажува и кабловски канали и тие се кодирани како и нашите.

МТВ 1,2,3 И ИНФО каналот не се кодирани тие мора да ги имаш,е сега незнам од кадеси ама во повекето градови веке се пустени сител,канал5,телма и алфа некодирано провери попретпазливо зосто на 2 места ги има истите канали на едното се некодирани додека на другото се кодирани

Vo Tetovo sega i kanal 5 go pustija ?

Stvarno zoshto makedonskive kanali gi ima po dva pati dali i tie ke se zamenat so novi kanali li ke bidi po principot edni kodirani a drugite nekodirani a samo ke se zamenat tie shto se osnovnite kanali sega momentalno ?

И шо кога е убава сликата кога нема добра програма? се тоа пак тоа...

Сител и алфа не се пуштени така?

Може ли со обичен антенски кабел да се фатат дигиталните ? Пробал некој ?

Neznam od kade si za da ti pomogneme. Inaku site nacionalni tv se pusteni. vo Tetovo Gostivar, i vo nekoi gradovi vo Makedonija. Ako si od Skopje nemam informacii, Neka kaze nekoj na forumov vo Skopje da li se pusteni kanalite i na koi frekvencii se.
--- надополнето: 27 мај 2013 во 21:04 ---
Neznam od kade si za da ti pomogneme. Inaku site nacionalni tv se pusteni. vo Tetovo Gostivar, i vo nekoi gradovi vo Makedonija. Ako si od Skopje nemam informacii, Neka kaze nekoj na forumov vo Skopje da li se pusteni kanalite i na koi frekvencii se.

Decki dali znajte dali gi ima Discoveri i NatGeo na taa prepolovenata pretplata na Boom od 250 den?
Fala

Може ли со обичен антенски кабел да се фатат дигиталните ? Пробал некој ?
Па со обична надворешна антена се факаат, во некои предели со домашна антена го примиш сигналот но ти треба дигитален ресивер .
--- надополнето: 27 мај 2013 во 21:21 ---
Ako ima nekoj od Skopje neka kaze dali ONE ili BOOM Tv pustija signal od VODNO ?
Да од Водно Боом ТВ во Скопје ја прикажува нивната пограма и од Радишани имаат предавател
http://boomtv.mk/pomosh/mapa-na-pokrienost еве и мапа на покриеност посебно за секоја општина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom