Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.736 79,0%
  • Не

Гласови: 461 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.197
Со оглед на големиот број на лаги, дезинформации, документарци полни со извртување вистини и лажење, идиотски глупости од типот на Ancient Aliens серијалот итн итн, како да не бидеш целосно скептичен према тезата дека сме посетени/посетувани од НЛО?

Не дека не е теоретски можно да постојта вонземјани во некоја галаксија, но кога читам коментари од типот дека не посетуваат вонземјани одма ми се иде поголема нужда!

Не дека не е теоретски можно да постојта вонземјани во некоја галаксија, но кога читам коментари од типот дека не посетуваат вонземјани одма ми се иде поголема нужда!

Исто и мене ме фаќа дијареа кога некој ќе оспорува вонземски посети а верува во Господ.

Зошто да не не' посетуваат? Што би ги спречило во намерата да не посетат?

Зошто да не не' посетуваат? Што би ѓи спречило во намерата да не посетат?

Наводно далечината. Не чуле некои за Morris-Thorne-ов мост изгледа.

Исто и мене ме фаќа дијареа кога некој ќе оспорува вонземски посети а верува во Господ.

Поглуп коментар здравје, незаеш што зборуваш затоа што не си ја читал библијата. Библијата не не учи да веруваме во вонземјани!
--- надополнето: 24 мај 2013 во 21:32 ---
Зошто да не не' посетуваат? Што би ги спречило во намерата да не посетат?

Па самите вие верувачи во вонземјани пишувате не логични коментари... нели велите дека са далеку понапредна цивилизација или интелегенција, супер летала со кои поминуваат огромни далечини за секунда итн, итн, итн... Па ако се толку супериорни и доаѓаат кај нас што само не надлетуваат со нивните летала како што велите?? зошто, се плашат од нас да се симнат?? Најлогично е дека до сега не стапнал (ако постојат воопшто)вонземјанин на планетава земја затоа што ако стапнал најверојатно би не поробиле, убиле или незнам што... значи супериорни се ама се плашат од нас... кои глупости.

Библијата не ве учи ниту да отите во цркви и да оставате пари на икони за после да се збогатат дебелите попови па пак сите одите и го правите тоа.

Поглуп коментар здравје, незаеш што зборуваш затоа што не си ја читал библијата. Библијата не не учи да веруваме во вонземјани!
--- надополнето: 24 мај 2013 во 21:32 ---

A ти, демек си ја читал Библијата?

Знам добро јас што зборувам, ти не знаеш. Според една книга си ги формираш сите ставови во животот. Е од тоа - поглупо здравје.

а зошто да ни се претстават ако се веќе дојдени малите зелени.и впорчем зошто да се појават во обик кои ние би го препознале како вонземски.ако имаат технологија да прелетаат огромни далечини,вероватно не и е проблем да постојат во облик кои ние нема да го гледаме.а успат и ние земјаните веќе зме на пат да развиеме технологија за невидливост

а зошто да ни се претстават ако се веќе дојдени малите зелени.и впорчем зошто да се појават во обик кои ние би го препознале како вонземски.ако имаат технологија да прелетаат огромни далечини,вероватно не и е проблем да постојат во облик кои ние нема да го гледаме.а успат и ние земјаните веќе зме на пат да развиеме технологија за невидливост

Теотретски да претпоставиме дека постојат вонземјани! Ако постојат, поради тоа што се понапредни од нас, кога ке дојдат нема потреба да ни се преставуваат, туку ако дојдат ке не поробат и колонизираат па така сите ке ги видиме и чуеме без да ни се престават мислам дека не би биле пријателски располозени кон нас. Пошто до сега никој планетата наша не ја поробил или вонземјани непостојат или сеуште не стапнале на земјата. Јас верувам во тоа дека не постојат вонземјани затоа што ако постоеа и се толку цивилизациски понапредни од нас до сега ке не откриеа ке дојдеа тука и ке не поробеа.
--- надополнето: 25 мај 2013 во 10:22 ---
A ти, демек си ја читал Библијата?

Знам добро јас што зборувам, ти не знаеш. Според една книга си ги формираш сите ставови во животот. Е од тоа - поглупо здравје.[/quote Јас ја читам редовно библијата, а се гледа зошто верувате во вонземјани затоа што сте неверници во Бог.

Си имаат луѓето работа. Одиш ли ти во посета на вонземјани?
Да можам би одел, зошто да не :)
--- надополнето: 25 мај 2013 во 11:58 ---
Јас верувам во тоа дека не постојат вонземјани затоа што ако постоеа и се толку цивилизациски понапредни од нас до сега ке не откриеа ке дојдеа тука и ке не поробеа.
--- надополнето: 25 мај 2013 во 10:22 ---
Мислиш дека сме сами во цел универзум? Нема логика. :) А и зошто мислеш дека ако не посетат ќе сакат да не поробат?
Ај да бевме ние тие со понапредна технологија, да можевме да посетиме некоја друга цивилизација (послабо развиена од нас), сигурно ќе ги поробивме, таков ни е менталитетот.

Да можам би одел, зошто да не :)
--- надополнето: 25 мај 2013 во 11:58 ---

Мислиш дека сме сами во цел универзум? Нема логика. :) А и зошто мислеш дека ако не посетат ќе сакат да не поробат?
Ај да бевме ние тие со понапредна технологија, да можевме да посетиме некоја друга цивилизација (послабо развиена од нас), сигурно ќе ги поробивме, таков ни е менталитетот.
Штом се понапредна цивичизација, се трудат да постигнат повеќе и повќе, нели да се развиваат. На тоа е логично да имаат потреба од поголеми природни ресурси кои најверојатно до сега развивајќи се ги потрошиле па им треваат нови ресурси. Од тука потревата да не поробат. Секој кој што се стреми кон што поголем развој станува се полаком за повеќе, доколку постојат вонземјани и се многу поразвиени од нас тињ сигурно ви биле позлобни од луѓето.

зошто пак да бидат агресивни кон нас?имаме перцептирано многу нереална слика од филмовите.ако стварно постојат, и ако имаат технологија да патуваат со брзина многу поголема од брзината на светлината,вероватно имаат откриено многу други планети кои им требаат за нив.нема потреба да не потчинуваат.

една проста математика:

-во нашата галаксија постојат 200 000 000 000 ѕвезди.од тоа што досега е познато,секоја втора звезда има планета.значи доаѓаме до бројката од 100 милијарди планети само во нашата галаксија.друг познат факт е дека постојат 100 милијарди галакасии.ако се помножат овие две бројки доаѓаме до бројка на планети на која бројка и да ги примениме сите математички операции за веројатност,ќе дојдиме до огромна веројатност на живот на друга планета.

значи во тој случај непознато е само дали досега некој некого посетил и знае за некого друг

Теотретски да претпоставиме дека постојат вонземјани! Ако постојат, поради тоа што се понапредни од нас, кога ке дојдат нема потреба да ни се преставуваат, туку ако дојдат ке не поробат и колонизираат па така сите ке ги видиме и чуеме без да ни се престават мислам дека не би биле пријателски располозени кон нас. Пошто до сега никој планетата наша не ја поробил или вонземјани непостојат или сеуште не стапнале на земјата. Јас верувам во тоа дека не постојат вонземјани затоа што ако постоеа и се толку цивилизациски понапредни од нас до сега ке не откриеа ке дојдеа тука и ке не поробеа.

Секако, би користеле инфантилни методи на поробување како луѓето што користат доколку сакале да на поробат. И секако, секоја раса би сакала да не пороби, нели, бидејќи од еден психолошки калап се вадени :tapp: ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom