Фан Клуб: Фиорентина

C

Castiel

Гостин
taka e ,sto se mora se mora ...seto toa poradi vaznosta da se zadrzi cekorot so milan vo borbata za 3 to mesto iako milanezite imaat gzarski lesen raspored do krajot....ODIME FIORENTINA !!!
што тропаш зелени..истиот распоред го има и фиорентина...едино различно е што Фиорентина игра со палермо а милан со торино...

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Nemozam da poveruvam vcera kako izgubivme od edna Roma koja deluvase kako Pescara na teren...ovaa sezona sme 5 klasi podobri ama toa e fudbal.....zalosno

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
katastrofa, neka go sitnat jovetic, poveke ne ni sakam da ostanuva vo fiorentina, ako mozat da gi donesat Negredo i Osvaldo, ke bideme dosta pojaki od ovaa sezona.

Golovi primame, i poveke od sto treba, dadovme i dosta golovi sezonava ama ni oddaleku kolku sto ni se potrebni, sepak Montela se odluci za ofanziven fudbal, so 3 odbranbeni, i taktikata e da se dade gol poveke od protivnikot, nie pritiskame se otvarame no napred nema koj da dade gol, a si gi primame (sto e ocekuvano). Spored mene ima potencijal vo ekipava, Cuadrado e brz igrac, ima talent, seuste e ocaen na nafrlanje i seuste nema oset koga da se oslobodi od topkata ama bi trebalo da go naucat, Aquilani mora da pocne poveke da pridonesuva vo igrata na sredinata potreben e da povlece napred, so roma a i ostanataite utakmici mn povleceno igra, ednostavno nema drskost vo igrata, se nadevam dogodina vo ful fitnes ke bide zverot sto ni treba, Toa e ja zaebaa na polusezona sto ne donesoa asalen napagac, a uste od pocetokot na sezonata znaevme kade e problemot, ja upropastija sezonata, zasiluvanje Larondo, abe ajde.

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
katastrofa, neka go sitnat jovetic, poveke ne ni sakam da ostanuva vo fiorentina, ako mozat da gi donesat Negredo i Osvaldo, ke bideme dosta pojaki od ovaa sezona.

Golovi primame, i poveke od sto treba, dadovme i dosta golovi sezonava ama ni oddaleku kolku sto ni se potrebni, sepak Montela se odluci za ofanziven fudbal, so 3 odbranbeni, i taktikata e da se dade gol poveke od protivnikot, nie pritiskame se otvarame no napred nema koj da dade gol, a si gi primame (sto e ocekuvano). Spored mene ima potencijal vo ekipava, Cuadrado e brz igrac, ima talent, seuste e ocaen na nafrlanje i seuste nema oset koga da se oslobodi od topkata ama bi trebalo da go naucat, Aquilani mora da pocne poveke da pridonesuva vo igrata na sredinata potreben e da povlece napred, so roma a i ostanataite utakmici mn povleceno igra, ednostavno nema drskost vo igrata, se nadevam dogodina vo ful fitnes ke bide zverot sto ni treba, Toa e ja zaebaa na polusezona sto ne donesoa asalen napagac, a uste od pocetokot na sezonata znaevme kade e problemot, ja upropastija sezonata, zasiluvanje Larondo, abe ajde.
se soglasuvam so tebe drugar vo celost....napadot sterilen, bez vistinski centarfor i promasen transfer period vo januari..toa paralelno vodi do situacii kako ovie so roma koga kreirame eden kup sansi(iako protivnikot parkiral avtobus pred golot) , no nema koj da zabie...jebiga boli, no um za drug pat, belki ke se svestat od rakovodstvoto deka fudbalot se igra pred se za golovi , a ne za oko ....isto taka odbranata prima dota golovi sto nekako ni kvari prosek vo odnos na drugi sezoni...krivec za golot so roma bese rodriguez koj nekako ne mi dava sigurnost na toj del...isto i compper deluva nesigurno vo poedini situacii i mislam deka odbranata treba da bide prioritet za slednata sezona pa da se dovedat eden kvaliteten desen bek i centarhalf so iskustvo...sredinata nebara nekoi seriozni promeni osven zamena za pizzaro i nisto poveke...iskreno jas za sledna sezona bi ja preferiral formacijata na mihajlovic 4-2-3-1 vo koja bi igrale so krila i toa desno cudrado , a levo nekoe krilce od tipot na gomez ili bonaventura...vo sredinata pizzaro i valero(aquilani)....napad rossi (ljajic) i noviot centarfor sto dolgo go ocekuvame...pozz

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
pokazavme deka sme podobri od roma i toa moze samo da raduva, no bodovite zaminaa vo nepovrat...imam vpecatok deka se ova bese maslo na milan!? sudijata namerno ili ne nesvirna cist penal i isklucuvanje na de rossi koj avtomatski ke dobiese vtor zolt...cudni se nekoi raboti vo italija koga se resavaat krupni prasanja kako mesto za ls...mafijata sekogas uspeva da vmesa prsti, ali toa e za zal italija...nie sme klub od provincijata i sekogas ke bideme zrtvi na golemite (n)
jovetic nisto ne pokazuva bas vo situacii koga ni e najpotrebna negovata pomos...daleku e od igrac na odluka za edna ekipa koja saka da postigne uspeh..ete balloteli go preporodi na milan i sam gi resava natprevarite...jovetic ednostavno mora da si odi, a jas sum go prezalal veke odamna...
aqiulani se soglasuvam deka mu fali drskost i deka treba poveke da povlekuva napred..mislam deka ovaa formacija od 4-3-3 se forsira tokmu poradi nego iako ne sum siguren deka zasluzuva...4-2-3-1 i ne e taka loso, no mislam deka segasniov roster ne dozvoluva takva formacija bidejki ovaa formacija bara destruktivci vo centarot od sredina koi nie gi nemame i ednostavno pizzaro i valero nemozat soodvetno da odgovorat vo edna vakva formacija...
najbitno od se e sto sega veke imame osnova i temel taka da so mali korekcii vo odbranata i napadot dogodina ke bideme uste posilni i pokonkurentni,,,:cool:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Добра сезона, да ја тепавте Рома сеуште ќе беше многу неизвесно и можеби притисокот кој ке го наметневте на Милан ќе си го направеше своето па ќе го лапневте 3то место но тоа е. Сепак одлична сезона изигравте, за мене огромно изненадување бевте сезонава ако се земе во предвид дека лани едвај опстанок изборвите. Како и да е се надевам нема да се откажите туку така и в година ќе се вратите по силни со силни мотиви за ЛЕ. Ако го прдавате Јоветич се надевам ќе земите убава пара и ќе ја искористите максимално.

Гледам има 3-4ца активни шо пишувате на темава па еден пријателски совет да пишувате на кирилица, подобро е за читање на нас шо ја пратиме темава.

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
ajde vecerva Roma bod da im otkine na Milanezive,pa za na kraj da se nadevame deka Siena ce izigraat ko sto znaat u zadnji kola da iznenadat,onaka opusteno

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
taka i se desi...ke vidime zadnje kolo
--- надополнето: 13 мај 2013 во 01:09 ---
taka i se desi...ke vidime zadnje kolo

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Na krajot bi rekol deka imavme odlicna sezona, so 70 boda titula se osvojuva :), pokazavme ubedlivo najdobar fudbal, pokazavme (iako mislam deka mozese malku podrsko :) ) karakter i se borevme do posledno, i protiv klubovite i protiv istorijata koja, nekako ni se povtoruva, sepak nasa greska e sto dozvolivme vo posledno kolo da ja resavame rabotata, koga imavme sezona kade sto mozevme da konkurirame i za skudeto, izgubivme klucni poeni protiv protivnici kade sto trebase ubedlivo da tepame.

Pa dobro, prva sezona na Montela, doneseni bea ako ne se lazam 17 novi igraci, Montela uspea da postavi igra za oko koja nosi rezultati, bez strav i doma i na gosti otvoreno se nadiruvase so protivnicite, ne pokaza strav od nikogo i dosta iskusno ja vodese ekipata, vakva organicazija i red ne uspea nikoj od trenerite posle prandeli da vospostavat, dogodina so 1 ili 2 napagaci moze da bide uste poefikasna i da nosi podobri rezultati i poveke pobedi,

mislam deka Jovetic potfrli ovaa sezona. dade samo 13 gola, sto e daleku pod ocekuvanjata,

Borja Valero, mu simnuvam kapa na coekov, zver od igrac, zaedno so Pizaro, najdobra sredina vo italija sezonava, dodavanja, posed na topka, brkanje se so red. Prva sezona vo Italija i zaedno so Rodrigez odlicno se snajdoa, borja ima 11 asistencii za gol, zver igrac, plus ja postuva firenca, odlicen odnos so navivacite, bravo.

Cuadrado isto epten se pokaza, se ostae na teren, igra so srce, maksimalno posveten, ima uste da raboti na nekoi delovi od igrata kako dodavanja na vreme i dobri centarsutevi, ama tuka e dogodina da se nadgradi.

Na krajot od sezonava Ljaic konecno uspea dad ja opravda doverbata na Montela, mada mislam deka moze mn poveke da dade, ima kapacitet za poveke.

Ima dosta da se pisuva sepak smetam deka imavme odlicna sezona, posle izminative katastrofalni sezoni Fiorenitna e vistinsko osvezuvanje, ima uste dosta rabota, ama mislam deka sme na prava pateka, imame odliven kostur na timot letovo samo da se nadgradi.

Dobro e sto konecno izlegovme vo Evropa, krivo mi e sto ne fativme CL, zasto stvarno zasluzija deckive, ama toa e italijansko prvenstvo, ne bese ni prv penal podarok za milan sigurno nema da bide ni posleden, berluskoni e seuste prilicno moken taka da, naviknat sum na vakvi scenarija, i nisto ne me iznenadu, ama mn me nervira sto Montolivo zavrsi pred nas, a ne igra nisto podobro nego vo fiorentina koga bese, ama milanezive mu se palat, ustvari vo taa zbirutinka na grevovi Montolivo i stvarno im e najdobar, koga igra zaedno so ambrozini i treba da e najdobar. Prva sezona vo Milan i Monto kapiten go stavija, toa kazuva mn za sostavoti silata na milan. Patetika. Od vakvi momenti go unistija italjanskovo prvenstvo, odat ekipi sto ne se CL materijal i normalno koga vo evropa nemas sudii gubis utakmici od koj stignes, i italija zavrsi so 3 CL mesta. Samo za potsetuvanje poslednit pat koga fiorenitna igrase vo CL imase skor od 6 pobedi i 2 porazi. milan u posednite 3 sezoni ne moze da se pofali so tolku pobedi.

Pretpostavuvam naviknati sme na vakvi scenarija, kako sto milanezive ili juventasive se naviknati samo vaka da pobeduvaat, poinaku ne znaat i im e sosema normalno, ne mi e jasno kako moze da se raduvas na vakvi vestacki uspesi, se nadevam nema ni da doznaam, ke si ja cekame sansata ke dojde i naseto vreme :)

MEGLIO SECONDI CHE LARDI - PODOBRO VTORI NEGO KRADCI

FORZA VIOLA

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Нова финта/договор со судијата како да добиеш пенал !!! фатиш повлечеш за раката противничкиот одбрамбен а судија едвај тоа чека да го види...

НЕ ПЛАНИРАМ ДА СЕ ЖАЛАМ АМА ОВА Е ОЧАЈНО !!! пошто ова искрено и го очекував...

Највеќе ми е криво, кај е сега калчополи ?! У 10 лига треба да ги пратат како шо тоа го сторија со Јувентус....
--- надополнето: 21 мај 2013 во 20:36 ---
Баталете ги глупостите од околу, само ме интересираше дали имаше уште некој ко мене и монтела дека Адем Љајич ќе прерасне конечно во играчиште ?! Јас оваа верба шо ја имав во него конечно оваа втората полусезона се оствари... Браво Адем !!!
Сега со мирно срце можам да кажам Јоветич ако толку си запален да си одиш стори го тоа поскоро, бар со тие пари да купиме напаѓач кој ќе дава сигурно секоја сезона по 20 гола(ала Кардозо или Џеко) и плус да се подобриме на уште 2 позиции....

Инаку очекувам чистка за некои непотребни играчи како Ел Хам,Ларондо,Лама,Лупатели...

Да се задржат играчите како Квадрадо, Пизаро(сега читам глупости по нет) Љајич тоа ќе ни биде приоритет дури и Момо Сисоко(кој не се наметна ама догодина би бил екстра а би го добиле за 3 мил/смешна сума)... Имаме иднина и во Волски и Роси...

Еден Робусен напаѓач во стилот на (Освалдо, Кардозо, Џеко) кој сугурно ќе дава по 20тина и плус голови и решава битни утакмици со еден потег закој би одвоиле и 20 мил...

Добра солуција за одбрана би бил искуството на Коло Туре кој е слободен агент(мада бара преголема плата)

Лев бек обавезно!!! Коларов според мене најдобро решение ама би не коштал некои 10 тина милиони или Али Сисоко... или евентуално да остане Варгас(ама му истекува договорот)

На големо се зборува и дека Вивијано ја изигра последната утакмица, Матја Перин не би бил според мене решение иако сам не победи во фиренца, Акинфеев сеуште ми е за број 1...

Тоа е тоа од мене а за овој трансфер период а за да добијат овие играчи ќе мора да се продаде Јоветич а јас би се согласил али само ако се доведат и задржат овие играчи

Поздрав Виолетови и не очекува бурно лето :icon_mrgr:

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
fiorentina blisku do prvoto golemo zasiluvanje za slednata sezona..se raboti za joaquin od malaga...dogovor 3 godini od po 2,7 milioni evra po sezona(najskap ke bide kaj nas ) , a vo kasata na malaga ke odat 3 milioni evra...se ocekuva slednata nedela da bide oficijalno...poz i forza viola :cuc:

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
daj boze da se ostvari ova so joaquin i ke bideme zivotni.....:icon_lol:
pantilimon(frison)
criscito(tomo) gonzalo(savic) danilo(compper) pasqual(alonso)

aquilani(fernandez) banega(marone) valero(vecino)

joaquin(yakovenko) rossi(matri,thereau) cudrado (ljajic)

ova e mojot sostav za slednata sezona kade sto bi atakuvale na finale u liga evropa i 3 to mesto vo calcoto...se nadevam ne preterav so odredeni igraci ...pozz :D

P

PewDiePie

Гостин
daj boze da se ostvari ova so joaquin i ke bideme zivotni.....:icon_lol:
pantilimon(frison)
criscito(tomo) gonzalo(savic) danilo(compper) pasqual(alonso)

aquilani(fernandez) banega(marone) valero(vecino)

joaquin(yakovenko) rossi(matri,thereau) cudrado (ljajic)

ova e mojot sostav za slednata sezona kade sto bi atakuvale na finale u liga evropa i 3 to mesto vo calcoto...se nadevam ne preterav so odredeni igraci ...pozz :D
Кришито не верувам дека би отишол во Фиорентина...

Kajgana Shop

На врв Bottom