Strenght
Never Give Up!!
- Член од
- 24 април 2010
- Мислења
- 2.516
- Поени од реакции
- 1.824
Ех да можев да ги цитирам и да се расправам со сите оние што солат памет за бугарски пасош... Некој сврзува крај со крај и пак нема за да проживее, а тој што има ќе соли памет како е предавник што заминува од државата...
Само ако... ако се падне на такво ниво кога немаш ништо и никој тогаш сакам истите луѓе да солите памет на темава... друго е нешто да го глеаш со свои очи и да го живееш неголи да имаш само "претстава " за тоа, а уствари уопште појма немаш како се живее безпари...
--- надополнето: 21 мај 2013 во 02:03 ---
Зошто сите тргнуваме да добиеме нешто од државата? Никој неќе ништо да добие од државата сака само да има еднакви можности за успех... Еден прост пример... Поминуваш 8 години во учење, фрлање пари, нервози , испити све и свашта си поминал знаеш како да ја работиш твојата струка.. Доаѓа време да си најдеш работа и да си ги оправдаш средствата, трудот и времето што си го потрошил од својот живот за да си заработиш убава паричка... И на крајот гледаш пред тебе место зема некој што појма си нема од животот, ни школо има завршено нити пак способности како тебе... Кој е крив сега тука кажими? курле? петко ? станко?
Ова не се мастики па да речеш еј ова нечини ќе барам нешто друго... Луѓе поминуваат се и сешто за да го добијат она кој што се стремат и на крај се заебани ете затоа многу сме разочарани од третманот на државата... Нека победи подобриот, оној што има повеќе способности од тебе а не повеќе врски или пак од која партија е...
Да ми земе работно место некој што е подобар рака ќе му дадам , ќе се стремам јас да се подобрам.. ама да ми земе некој што имал цел живот единици, некој што поминал живот во кафани и се изживеал додека некој труг го потел газот епа не иде тоа така...
Само ако... ако се падне на такво ниво кога немаш ништо и никој тогаш сакам истите луѓе да солите памет на темава... друго е нешто да го глеаш со свои очи и да го живееш неголи да имаш само "претстава " за тоа, а уствари уопште појма немаш како се живее безпари...
--- надополнето: 21 мај 2013 во 02:03 ---
Браво тогаш брат... рака ти давам како можеш со 10.000 денари да изгледаш деца и жена ако воопшто ги имаш... Ако имаш 14 години тогаш воопшто немораш да ме цитираш пошто го знам твоето гледиште...1.Да бе сум работел и уште работам плата во живото повеќе од 10 000 немам земено а работни часови сум правел од 176 до 220 и башка во една фирма ми останале должни 5 плати и 9 додатоци за исхрана Значи и јас како тебе не сум задоволен со платитеи работата во македонија и реков и ќе повторам секој се бори за подобро и секој нека си го бара чарето надовр но без овај пасош туку со нашиот нека бегаат ...
2.На потешка мислев физички по тешка(со мајстори да одиш калфа) или шо ти знам некоја друга физичка работа каде што има поголема дневница или реков две работи за да можеш да презивееш што значи не единствено решение да се земи бугараски пасош ...има и други опции...
3.Никој не рече да се откажиш од бизнисот туку да бараш и друго решение реков претходно не знам како оди со тоа пеј пал ама сигурен сум дека сега во ова напредно време можеш да најдиш и друго решение за да правиш трансакции и да бркаш бизнис .Па сигурно за државата за Македонија за кој друг за бугарија ?!Зошто сите тргнувате нешто да добиете од државата зарем мора нешто да ти понуди за да бидеш лојален и да ја сакаш што не чини секоај претохдна и сегашна власт ?!Што тие крива државата како држава таа си е преубава и не треба секогаш да бараме нешто од неа ете ваква таква те направила човек и до сега живееш во неа трисет и куср години што значи вака така те изгледала се разбира со твоја помош о од родителите ..Кој тие крив за војната таква ти била среќата и тебе и мене шо не ојде одма војска со 18 или 19 години ќе куртулеше само на косово можи ќе гледаше глупости во 99 ако заминеше ама си немал среќа си бил ете 2001 како и мене(од 18 јан до крајот на сеп) со месец илпо на терен-порој и биљак и сега шо прајме и мене ништо не ми дала државата и да ти кажам право ниту барам нешто од неа само еднакви права и рамноправност за вработвање и нормален живот но таа(власта) не дава па тоа не значи да не си ја сакам Македонија заради власта оти тие се минлива категорија државата е вечна !
Зошто сите тргнуваме да добиеме нешто од државата? Никој неќе ништо да добие од државата сака само да има еднакви можности за успех... Еден прост пример... Поминуваш 8 години во учење, фрлање пари, нервози , испити све и свашта си поминал знаеш како да ја работиш твојата струка.. Доаѓа време да си најдеш работа и да си ги оправдаш средствата, трудот и времето што си го потрошил од својот живот за да си заработиш убава паричка... И на крајот гледаш пред тебе место зема некој што појма си нема од животот, ни школо има завршено нити пак способности како тебе... Кој е крив сега тука кажими? курле? петко ? станко?
Ова не се мастики па да речеш еј ова нечини ќе барам нешто друго... Луѓе поминуваат се и сешто за да го добијат она кој што се стремат и на крај се заебани ете затоа многу сме разочарани од третманот на државата... Нека победи подобриот, оној што има повеќе способности од тебе а не повеќе врски или пак од која партија е...
Да ми земе работно место некој што е подобар рака ќе му дадам , ќе се стремам јас да се подобрам.. ама да ми земе некој што имал цел живот единици, некој што поминал живот во кафани и се изживеал додека некој труг го потел газот епа не иде тоа така...