Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ех да можев да ги цитирам и да се расправам со сите оние што солат памет за бугарски пасош... Некој сврзува крај со крај и пак нема за да проживее, а тој што има ќе соли памет како е предавник што заминува од државата...

Само ако... ако се падне на такво ниво кога немаш ништо и никој тогаш сакам истите луѓе да солите памет на темава... друго е нешто да го глеаш со свои очи и да го живееш неголи да имаш само "претстава " за тоа, а уствари уопште појма немаш како се живее безпари...
--- надополнето: 21 мај 2013 во 02:03 ---
1.Да бе сум работел и уште работам плата во живото повеќе од 10 000 немам земено а работни часови сум правел од 176 до 220 и башка во една фирма ми останале должни 5 плати и 9 додатоци за исхрана Значи и јас како тебе не сум задоволен со платитеи работата во македонија и реков и ќе повторам секој се бори за подобро и секој нека си го бара чарето надовр но без овај пасош туку со нашиот нека бегаат ...

2.На потешка мислев физички по тешка(со мајстори да одиш калфа) или шо ти знам некоја друга физичка работа каде што има поголема дневница или реков две работи за да можеш да презивееш што значи не единствено решение да се земи бугараски пасош ...има и други опции...

3.Никој не рече да се откажиш од бизнисот туку да бараш и друго решение реков претходно не знам како оди со тоа пеј пал ама сигурен сум дека сега во ова напредно време можеш да најдиш и друго решение за да правиш трансакции и да бркаш бизнис .Па сигурно за државата за Македонија за кој друг за бугарија ?!Зошто сите тргнувате нешто да добиете од државата зарем мора нешто да ти понуди за да бидеш лојален и да ја сакаш што не чини секоај претохдна и сегашна власт ?!Што тие крива државата како држава таа си е преубава и не треба секогаш да бараме нешто од неа ете ваква таква те направила човек и до сега живееш во неа трисет и куср години што значи вака така те изгледала се разбира со твоја помош о од родителите ..Кој тие крив за војната таква ти била среќата и тебе и мене шо не ојде одма војска со 18 или 19 години ќе куртулеше само на косово можи ќе гледаше глупости во 99 ако заминеше ама си немал среќа си бил ете 2001 како и мене(од 18 јан до крајот на сеп) со месец илпо на терен-порој и биљак и сега шо прајме и мене ништо не ми дала државата и да ти кажам право ниту барам нешто од неа само еднакви права и рамноправност за вработвање и нормален живот но таа(власта) не дава па тоа не значи да не си ја сакам Македонија заради власта оти тие се минлива категорија државата е вечна !
Браво тогаш брат... рака ти давам како можеш со 10.000 денари да изгледаш деца и жена ако воопшто ги имаш... Ако имаш 14 години тогаш воопшто немораш да ме цитираш пошто го знам твоето гледиште...

Зошто сите тргнуваме да добиеме нешто од државата? Никој неќе ништо да добие од државата сака само да има еднакви можности за успех... Еден прост пример... Поминуваш 8 години во учење, фрлање пари, нервози , испити све и свашта си поминал знаеш како да ја работиш твојата струка.. Доаѓа време да си најдеш работа и да си ги оправдаш средствата, трудот и времето што си го потрошил од својот живот за да си заработиш убава паричка... И на крајот гледаш пред тебе место зема некој што појма си нема од животот, ни школо има завршено нити пак способности како тебе... Кој е крив сега тука кажими? курле? петко ? станко?

Ова не се мастики па да речеш еј ова нечини ќе барам нешто друго... Луѓе поминуваат се и сешто за да го добијат она кој што се стремат и на крај се заебани ете затоа многу сме разочарани од третманот на државата... Нека победи подобриот, оној што има повеќе способности од тебе а не повеќе врски или пак од која партија е...

Да ми земе работно место некој што е подобар рака ќе му дадам , ќе се стремам јас да се подобрам.. ама да ми земе некој што имал цел живот единици, некој што поминал живот во кафани и се изживеал додека некој труг го потел газот епа не иде тоа така...

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
бугарски пасош :tapp: следи го примерот
Самозапалванија в Б'лгарија (2013)
Мјасто
Б'лгарија
Дата 18 февруари — прод'лжава
Причини социална и икономическа криза в страната
Начини за протест самозапалванија
Жертви 6
Ранени 1
Участници седем случаја на успешно самозапалване и два предотвратени опита

K

King_Stone

Гостин
бугарски пасош :tapp: следи го примерот
Мјасто
Б'лгарија

Жертви 6
Ранени 1
Не се исмевај ниту се сити за социјалните мерки за Бугарија ниту со Грција.Бидејќи они кога поминаа така,тогаш што останува за нас за некој месец,со оваа килава власт која ја доведе Македонија пред банкрот.Само запрашај се што не чека нас,кога ММФ ќе сопре со давање на кредити,и ќе побара исплата на постоечките кредити?:confused:

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Не се исмевај ниту се сити за социјалните мерки за Бугарија ниту со Грција.Бидејќи они кога поминаа така,тогаш што останува за нас за некој месец,со оваа килава власт која ја доведе Македонија пред банкрот.Само запрашај се што не чека нас,кога ММФ ќе сопре со давање на кредити,и ќе побара исплата на постоечките кредити?:confused:
ММФ веќе запре колку ми е познато со давање кредити, сега позајмуваат од Банките во МК кога ќе престанат они да им даваат ќе биде весело..

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
бугарски пасош :tapp:следи го примерот
Мјасто
Б'лгарија

Жертви 6
Ранени 1
Хмммм. Значи Македонците са редки идиоти? Бугариja била некаков ад, но они продолжуват да сакат станат бугарски државjaни и пред Аненциjaта за бугарите в чужбина в Софиja всеки ден има опашки от желаешти да отидат в ада Македонци :pos::tapp:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Не. НИКАД!
Од источна Македонија сум и свесен сум колку луѓево од овој дел на македонија аплицираат за пасоши. Најмногу ме боли заради тоа што некој што не му ја мислел и аплицирал за бг пасош и нели со самото тоа станал бугарин, утре и мене ќе ме сметаат за блгарин, што ја никако не сакам да бидам ниту да имам некаква сврзна точка со тој народ.
Во Македонија младиве доминираат у земање пасоши. Но колку тие млади луѓе во оваа држава се ангажираат да се надоградат, да УЧАТ(а не да завршуваат смешни(приватни) факултети и да полагаат со бубици/препишувања и тн? 70% од студентиве у МК така завршуваат факултет. Или пак се запишуваат на приватни факултети каде за пари завршуваат факултети каде испит е 50 страни + прашања(мада ова забега од темава).
Не сме ние до толку апла забегани да немаме услови или потенцијал за егзистенција. Има многу начини, но тие се потешки. Дали некому му е текнало дека треба да УЧИ, да ЗНАЕ, да седи дома со денови и денови за да го надогради знаењето и за да има голем просек за да просперира тука? Ретки се таквите. Цел живот лежи лебу да те јадам и кога напунат 25-26 години кога треба да се заработува ОППП мали им биле платите, мали им биле примањата. Епа за тие 25 години некој станал доктор на науки, некој научил 4-5 СТРАНСКИ јазици(кои му ги зголемуваат шансите за вработување и убава плата). Друго, некој на тие 24-5 години е израснал у работилница,нива или што ти ја знам, и тој има способност леб да си вади (дали од нива или пак од работилница или од дуќан), и тоа се солидни плативе. Зашто никој од Кавадарци на пример не се иселува? Знам луѓе кои до 4 се на работа од 5 до вечер се на нива(летно време) и тоа млади луѓе.Само што никој неќе со мака да се снаоѓа тука, сака одма 800-1200 евра? А со тие пари на страна и не си баш некој и нешто. Штедат живеат цело време ко црнци у гето, за што? За да идат у МК секое лето и се курчат со коли?
Значи, сакам да кажам дека 90% од тие што бегаат надвор 25 години дрват к*р, 25години ништо не постигнале, и им текнало дека треба да работат и дека е заебано за работа? еее па драги мои за да успееш било каде ти треба пот, труд и среќа нормално. А тоа што тука имаш препреки, секад така ќе ги имаш и сегде.
Знам дека не е лесно тука да се успее, но секако, се надоградувам, студирам за да знам и затоа што си ја сакам струката(а не чисто ко диплома да имам како што праат 90% од студентите тука), се трудам, денот ми е зафатен активиран сум на повеќе страни и се борам за да имам солидна плата тука.

K

King_Stone

Гостин
Не. НИКАД!
Од источна Македонија сум и свесен сум колку луѓево од овој дел на македонија аплицираат за пасоши. Најмногу ме боли заради тоа што некој што не му ја мислел и аплицирал за бг пасош и нели со самото тоа станал бугарин, утре и мене ќе ме сметаат за блгарин, што ја никако не сакам да бидам ниту да имам некаква сврзна точка со тој народ.
Во Македонија младиве доминираат у земање пасоши. Но колку тие млади луѓе во оваа држава се ангажираат да се надоградат, да УЧАТ(а не да завршуваат смешни(приватни) факултети и да полагаат со бубици/препишувања и тн? 70% од студентиве у МК така завршуваат факултет. Или пак се запишуваат на приватни факултети каде за пари завршуваат факултети каде испит е 50 страни + прашања(мада ова забега од темава).
Не сме ние до толку апла забегани да немаме услови или потенцијал за егзистенција. Има многу начини, но тие се потешки. Дали некому му е текнало дека треба да УЧИ, да ЗНАЕ, да седи дома со денови и денови за да го надогради знаењето и за да има голем просек за да просперира тука? Ретки се таквите. Цел живот лежи лебу да те јадам и кога напунат 25-26 години кога треба да се заработува ОППП мали им биле платите, мали им биле примањата. Епа за тие 25 години некој станал доктор на науки, некој научил 4-5 СТРАНСКИ јазици(кои му ги зголемуваат шансите за вработување и убава плата). Друго, некој на тие 24-5 години е израснал у работилница,нива или што ти ја знам, и тој има способност леб да си вади (дали од нива или пак од работилница или од дуќан), и тоа се солидни плативе. Зашто никој од Кавадарци на пример не се иселува? Знам луѓе кои до 4 се на работа од 5 до вечер се на нива(летно време) и тоа млади луѓе.Само што никој неќе со мака да се снаоѓа тука, сака одма 800-1200 евра? А со тие пари на страна и не си баш некој и нешто. Штедат живеат цело време ко црнци у гето, за што? За да идат у МК секое лето и се курчат со коли?
Значи, сакам да кажам дека 90% од тие што бегаат надвор 25 години дрват к*р, 25години ништо не постигнале, и им текнало дека треба да работат и дека е заебано за работа? еее па драги мои за да успееш било каде ти треба пот, труд и среќа нормално. А тоа што тука имаш препреки, секад така ќе ги имаш и сегде.
Знам дека не е лесно тука да се успее, но секако, се надоградувам, студирам за да знам и затоа што си ја сакам струката(а не чисто ко диплома да имам како што праат 90% од студентите тука), се трудам, денот ми е зафатен активиран сум на повеќе страни и се борам за да имам солидна плата тука.
Баш пред некој ден го гледам Илија Димовски,се развозува низ градот со кола со бугарски таблици,а градот како град мал и сите мора да се видиме(зборувам за Велес).Ако се прашам,зошто му требало тоа да го прави,бидејќи не е некој толку загрозен економски,како повеќето што земаме бугарски документи.Човекот е во власта,десна рака на премиерот.Најверојатно тоа може да е и од патриотски побуди.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Баш пред некој ден го гледам Илија Димовски,се развозува низ градот со кола со бугарски таблици,а градот како град мал и сите мора да се видиме(зборувам за Велес).Ако се прашам,зошто му требало тоа да го прави,бидејќи не е некој толку загрозен економски,како повеќето што земаме бугарски документи.Човекот е во власта,десна рака на премиерот.Најверојатно тоа може да е и од патриотски побуди.
Абе види,можда ја купил поволна колата од некој препродавач на бг коли, немора да значи дека секој што има бг кола дека има и бг пасош. Како второ, ако Илија Димовски е способен човек, ја сум астронаут. Подмукло типче, 30 години има уште факултет нема завршено. Едноставно речено, ретко кој партиски активист е асален у умот, така да не ме чуди што и да напраат. А јавна тајна е дека у дпмне има многу бугараши.

K

King_Stone

Гостин
Дај да видам
Радо би ја сликал ,ама законот не ми дозволува :)!!!
--- надополнето: 24 мај 2013 во 13:20 ---
Абе види,можда ја купил поволна колата од некој препродавач на бг коли, немора да значи дека секој што има бг кола дека има и бг пасош. Како второ, ако Илија Димовски е способен човек, ја сум астронаут. Подмукло типче, 30 години има уште факултет нема завршено. Едноставно речено, ретко кој партиски активист е асален у умот, така да не ме чуди што и да напраат. А јавна тајна е дека у дпмне има многу бугараши.
Може и да е така,ама истата влада почна да увезува половни коли се со цел народот да не внесува коли од Бугарија.Тоа е и регулирано со закон,бидејќи драстично се намали бројот на коли со бг.таблици,за разлика од пред едно десет години.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.041
Не дека го бранам тој Илија Димовски , всушност не ни знам кој е , ама според тоа што го прочитав дека бил десна рака на Грујо неможеш да кажеш дека е неспособен. Убаво напиша ти , се трудиш , студираш и се бориш во државата за да имаш пристојна плата. Значи способен си. Исто така и тој , се бутал , правел што правел , и сеа вози сигурно ауди или бмв на бг табли. Тоа што не одел по твојот принцип на работите не го прави неспособен. Факултет немал завршено? И Марк Цекенбург нема.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не дека го бранам тој Илија Димовски , всушност не ни знам кој е , ама според тоа што го прочитав дека бил десна рака на Грујо неможеш да кажеш дека е неспособен. Убаво напиша ти , се трудиш , студираш и се бориш во државата за да имаш пристојна плата. Значи способен си. Исто така и тој , се бутал , правел што правел , и сеа вози сигурно ауди или бмв на бг табли. Тоа што не одел по твојот принцип на работите не го прави неспособен.
Голема грешка тој е голем патриот и не смее таков кикс да си дозволи.

Доликува ли Бојко Борисов кола со скопски таблици да вози???

K

King_Stone

Гостин
Голема грешка тој е голем патриот и не смее таков кикс да си дозволи.

Доликува ли Бојко Борисов кола со скопски таблици да вози???
Поентата ми беше друго,та и он та и оној Милошоски и сите од школото на Доста и Љубчо,играат двојна игра.Демек еве се бориме за Македонија,Македонија самостална,не признаваме ни Бугари,ни Грци.Барем нека бидат искрени како нив и јавно нека признаат.А не да го осудуваат поединецот што вади двојно државјанство,а они се први во тоа.Сите функционери по заминувањето од власта,по извршена корупција и злоупотреба,го користат тоа двојно државјанство и бегаат или во Бугарија или во Србија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom