- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.774
- Поени од реакции
- 9.903
Абе се убаво тоа,мислиш ја несакам така ама... не иде бе тоа така.А Охис е пропадната фабрика веќе,со дугови над 20 милиони и со технологија од пред 30 години.Така не се опстанува на пазар.А златна фабрика беше..златна.Брат те молааам... Да не сакаат и бизнис план јас да им составам... Сакаш да ти кажам што? Еве да речеме нова компанија што ќе произведува автобуси за Македонија, потоа Сервисна компанија што ќе ги одржува автобусите, Наредна компанија за земјоделски производи, храна итн итн... Јас како обичен човек можам да дадам идеи кои што можат да донесат големи примања а што збориме кога ќе се соберат сите интелектуалци во земјава... Потоа каде е дијаспората, има многу од нив што имаат пари и доколку им се даде стимуланс како што збореше тој чоекот кај Јанко во емисија да речеме ефтина земја секој ќе си гради тука... Што се 10.000 евра за странец или 20.000 евра.. ќе ги собере за неколку години ќе отвори фабрика тука ќе си прави пари...
има мал милион работи што можат да се направат... Еве Охис го држат ВМРОВЦи гледаш дека има протести секој ден? по 19 плати им должат на луѓето... Само слушни нивен говор и после пушти го дудлањето на министерот за финансии... Немој жити се да зборам на празно цитирај ме и кажи дека грешам.. Во мала земја каде луѓето имаат големи давачки се собираат доста пари во касата... Али канта тропа сиромавиот ќе го јаде и во иднина во земјава![]()
--- надополнето: 21 мај 2013 во 19:53 ---
Тебе те сматрав за човек пеан,што живее у најкапиталистичкото општество и јасно ти е како идат некои токови..А ти само пушташ вода со банални спинови.А спомениците што извоз ќе направат?