Вистинско другарство, постои ли?

Член од
6 август 2012
Мислења
174
Поени од реакции
77
Кое другарство бе ,па во денешно време брат брата очи си вади,снаи ,свекрви,золви,јатрви,братучеди ....а кај се онда пријатели или другари :tapp:.Јас си имам куче,до душа не е мое локално е,не сакам да поседувам душа,ама верно се дружиме.Кога одам до продавница секогаш е со мене,ме испраќа и дочекува среќен ,мрда со опашката рипа и си игра,ме чува и следи и секогаш е расположен за дружба.
Мислим шта више речи !

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
кога ќе престаниме да го мериме пријателството на вага, тогаш ќе го цениме повеќе

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Кое другарство бе ,па во денешно време брат брата очи си вади,снаи ,свекрви,золви,јатрви,братучеди ....а кај се онда пријатели или другари :tapp:.Јас си имам куче,до душа не е мое локално е,не сакам да поседувам душа,ама верно се дружиме.Кога одам до продавница секогаш е со мене,ме испраќа и дочекува среќен ,мрда со опашката рипа и си игра,ме чува и следи и секогаш е расположен за дружба.
Мислим шта више речи !
The more I learn about people the more I love my dog(y)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Мислам дека пријателството не е сменето денес, отсекогаш било со ист квалитет.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Денешново пријателство си ебало мајката.

Член од
29 март 2013
Мислења
59
Поени од реакции
133
Ако сакаш да видиш кој ти е вистински пријател побарај му пари?

А

Атомската мравка

Гостин
Не. Баш ако ти е другар не му барај пари.

Ако од пријател не бараш пари ако некогаш случајно ти требаат од кого ќе бараш ? Инаку за вистинско пријателство во денешно време е многу тешко зошто треба ептен да се погодите двајцата (или повеќе) со исти (слични) интереси, карактерно итн па да можете да делите се и во добро и во лошо. Сите останати видови на пријателства се пролазни и базирани на интереси.

Патем има една добра народна..
Ако си во неволја,чукни на вратата на својот пријател. Ако не вратата, ќе ти ги отвори барем очите :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ако од пријател не бараш пари ако некогаш случајно ти требаат кого ќе бараш ? Инаку за вистинско пријателство во денешно време е многу тешко зошто треба ептен да се погодите двајцата (или повеќе) со исти сваќања, погледи кон животот и интереси па да можете да делите се и во добро и во лошо. Сите останати видови на пријателства се пролазни и базирани на интереси..
Од тој што мислиш дека има пари ќе побараш. Не мора да ти е најдобар пријател, може да ти е колега или некој подалечен пријател. Не значи дека ако ти е најверен пријател е должен да ти позајмува пари.

Никогаш не сум била во ваква ситуација, а не ни сакам да бидам.

А

Атомската мравка

Гостин
Од тој што мислиш дека има пари ќе побараш. Не мора да ти е најдобар пријател, може да ти е колега или некој подалечен пријател. Не значи дека ако ти е најверен пријател е должен да ти позајмува пари.
Никогаш не сум била во ваква ситуација, а не ни сакам да бидам.
Ни јас не сум бил (а се надевам дека нема ни да бидам во таква ситуација да барам) сепак лично јас сум позајмувал на поблиски пријатели и секогаш повеќе би помогнал на овие поблиските отколку на некој си подалечен пријател, колега и сл во кого немам толку доверба и не го знам долго време..

Инаку убава работа е да ги тестирате пријателите одвреме навреме, чисто да знаете до кај сте со нив.. или ќе ти помогнат и ќе ти докажат дека стварно ти се пријатели и ќе го зацврстат пријателството или ќе ти ги отворат очите.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Инаку убава работа е да ги тестирате пријателите одвреме навреме, чисто да знаете до кај сте со нив.. или ќе ти помогнат и ќе ти докажат дека стварно ти се пријатели и ќе го зацврстат пријателството или ќе ти ги отворат очите.
Ама какво е тоа тестирање со позајмување на пари? Јави му се во 3 сабајле и речи му да запали кола да дојде докај тебе за да ти помогне со нешто, така ќе видиш дали ти е пријател, а не да ти позајми пари. Ќе ти рече немам сега пари и од кај знаеш, може вистина збори. Тоа значи дека не е добар пријател?

А

Атомската мравка

Гостин
Ама какво е тоа тестирање со позајмување на пари? Јави му се во 3 сабајле и речи му да запали кола да дојде докај тебе за да ти помогне со нешто, така ќе видиш дали ти е пријател, а не да ти позајми пари. Ќе ти рече немам сега пари и од кај знаеш, може вистина збори. Тоа значи дека не е добар пријател?

Јас никаде не реков позајмување или тестирање само со пари, но која е поентата ако ти е другар стварно да не му побараш и пари ако некогаш ти требаат а знаеш дека има ? не гледам која е логиката на твоето демек ако ти е другар не му барај пари.

Член од
9 ноември 2012
Мислења
31
Поени од реакции
15
koga se grizis za nekogo/nekoja go izlozuvas sopstveniot gz na otvoren ogan :P

edinstven problem e sto nemozam da ne se grizam koga na nekoj mu treba pomos :tapp:

retardirano e ali ako sakas da te cenat predizvikuvaj im psiholoska bolka na drugite (selektivno, osven na lugeto so koj si iskocen u momentot) osobeno retardirani zenski (sto u denesno vreme gi ima premnogu...smizli so neznaat ni sopstveniot gz da go sredat kako li da gotvat ili da zacistat po doma + nemaat pojma ni moabet da praat) reagiraat pozitivno na (ako nejke probaj so pari...slicno kako da si otisol na kurva u grcka)

Kajgana Shop

На врв Bottom