A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.575
Поени од реакции
932
Да не му се јавиле на некој од Оне да му кажат дека ради модернизација на мрежа дека ќе му дадат нов рутер? Ја сум со оние белите тп линк и пред некој ден ми се јавија од салон да одам во понеделник да земам нов рутер бидејќи се модернизирала мрежата и сега имало нова опрема. Исто така ми рекоа ќе имам 500 денари бонус - на следната сметка. Збунет сум...
Точно е дека ке се менуваат модемите за рутери поради модернизација на мрежата тоа ми го казаја во салон па чекам рутер да ми дадат а за бонусот не знам ама можно е да е точно и тоа. Па ако одиш понеделник в салон пиши што ке направиш :)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.646
Поени од реакции
791
Да не му се јавиле на некој од Оне да му кажат дека ради модернизација на мрежа дека ќе му дадат нов рутер? Ја сум со оние белите тп линк и пред некој ден ми се јавија од салон да одам во понеделник да земам нов рутер бидејќи се модернизирала мрежата и сега имало нова опрема. Исто така ми рекоа ќе имам 500 денари бонус - на следната сметка. Збунет сум...
А да си провериш кога ти истекува договорот?Да не се некои бонус за доверба прашај си кога ке одиш во салон да не те обврзат на следни нови 2 години

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
А да си провериш кога ти истекува договорот?Да не се некои бонус за доверба прашај си кога ке одиш во салон да не те обврзат на следни нови 2 години
До летоска сите ќе мораме да ги смениме модемите.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
Денеска го земав новиот модем еве како изгледа. Одличен уред, нема никакви конфигурирања исто е како кај модемите од Т-Хоме автоматски самите се подесуваат.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Денеска го земав новиот модем еве како изгледа. Одличен уред, нема никакви конфигурирања исто е како кај модемите од Т-Хоме автоматски самите се подесуваат.
Подобрување во брзината има нешто или истото е?

Член од
9 април 2011
Мислења
813
Поени од реакции
1.055

Истиов модел го користи и Т-хоме, ZXV10 H201L (ZTE) на цветчиња :)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Морам да ја напишам случкава со ОНЕ...ми беше исклучен интернетот и бев да си ги подмирам сметките...платив што платив, и ми рекоа ќе ми биде пуштен интернетот после 2-3 часа отприлика...одам дома, поминаа 5 часа и уште ништо...се јавувам во центарот за грижа на корисници и им кажувам што е проблемот, они пази ги ми викаат `гледаме дека сте платиле ама ни треба доказ, прати ни слика од фактурите на мејл`..е викам како да ви пратам кога немам интернет? Која им беше логиката не ми е стварно јасна...за на крај да ми кажат `приклучи се од некоја друга мрежа и прати ни го доказот` :facepalm:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
Подобрување во брзината има нешто или истото е?
Па што знам исто ми е и со Тп Линкот и со ова. Единствена разлика е што сега фиксниот е Воип телефонија

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Па што знам исто ми е и со Тп Линкот и со ова. Единствена разлика е што сега фиксниот е Воип телефонија
Провери ако не те мрзи http://www.speedtest.net/.
Баш ме интересира. Мене претежно ми е 5.25 мбпс али знае некад да падне. А кога спуштам торенти е к-а-т-а-с-т-р-о-ф-а. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.976
Поени од реакции
16.363
Јас од нив имам само интернет, ама како што разбрав треба да се одлучам дали ќе биде комплет кај нив, или пак кај Т-Хоум, одделено веќе немало да можи.
Е сега, да отидам да земам нов модем/рутер, дали треба да го продолжам договорот, оти веќе некое време ми е истечен..

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Јас од нив имам само интернет, ама како што разбрав треба да се одлучам дали ќе биде комплет кај нив, или пак кај Т-Хоум, одделено веќе немало да можи.
Е сега, да отидам да земам нов модем/рутер, дали треба да го продолжам договорот, оти веќе некое време ми е истечен..
Мислам дека немораш, ама ипак јави си се на 181 ќе ти објаснат и ќе ти кажат се. А и поевтино ти е да си во пакет и домашен и интернет на еден оператор, освен ако поевќе вртиш на т-хоме, тогаш префрли се и со интернет таму :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.575
Поени од реакции
932
Дали во салон ти казаја нешто за бонусот од 500 денари на сметка што го спомна на предходните постови?

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912

Според ова добар е нетот? Иначе на К-нет од Куманово ми е интернетот.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
Дали во салон ти казаја нешто за бонусот од 500 денари на сметка што го спомна на предходните постови?

Татко ми го зема и не прашал. Појма немам што е со тие 500 денари

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.575
Поени од реакции
932
Дечки глупаво прашање ама може не гледам добро хахаха...дали има опција во рутеров да се намести конекција за афтоматски да бира рутерот при старт на комјутерот како што имаат сите други рутери? Цел софтвер го превртив во рутерот ама не најдов таква работа...сега глупаво е...прво конекција на ком..па конект...досадно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom