Ристовски: Младите премногу избираат што да работат

Лесно е да се даде ваква изјава од позиција на министер. Оваа негова изјава е показател дека тој нема никаков допир со реалноста. Нека прошета било каде во градов и нека праша 10 дечки и девојки зошто не може да најдат работа, ќе му се разјаснат многу работи.

tumblr_m0hzcz1Yvv1rqfhi2o1_500.gif

Извинете Миснистре може ли да ни го кажете Вашето работно искуство? Може ли работното искуство на заменикот на министер за финансии да го знаеме?
Абе лигуши едни, со прво работно искуство во администрација, второ шеф и трето министер гомна јадете за младите. Пу да ти ебам државата со вакви кадри.

То бе срцка, ова се чека. Лутина, тоа е правата реакција!!!

Лесно е да се даде ваква изјава од позиција на министер. Оваа негова изјава е показател дека тој нема никаков допир со реалноста. Нека прошета било каде во градов и нека праша 10 дечки и девојки зошто не може да најдат работа, ќе му се разјаснат многу работи.
Ништо неможе на овој да му се разјасни. Прашај ги плакатолепачите они истото ќе ти го потврдат.
На 30% невработеност и килава економија да изјавиш вакво нешто треба да го погодат со миризлив чевел по глава.
Јас додека дојдов до првото работно искуство поминав можеби 6 месеци со апликации преку 2000 работни места, до чистачка стасав. Знам како аплицираат младите од 1000 на едно дали ќе те викнат интервју. Така да изјавите од овој тип се ретардирани. И тоа од луѓе кои немаат работно искуство, ве молам луѓе цел живот во партија не е работно искуство.

Еве ви заменик министер за финансии какво искуство има:
Ardian.png

Aрдиан Џеладини

Датум на раѓање
15 февруари 1987

Адреса
С. Зајас, Кичево

Образование
Магистер по економија - во тек
Финансиска анализа, сметководство и ревизија
Државен Универзитет во Тетово

Работно искуство

септември 2011 – јануари 2013
Шеф на кабинет на Заменик министер за финансии - Министерство за финансии, Скопје

2009 - 2011
Сектор за меѓународни финансиски односи и управување со јавен долг - Министерство за финансии, Скопје

декември 2008 – октомври 2009
Влада на Р.М – Секретаријат за спроведување на Охридскиот Рамковен Договор

Образование

2008/2009 – во тек
Магистер по економија
Финансиска анализа, сметководство и ревизија

2005 - 2008
Baccalaureus по Бизнис Економија

Обука

2009
Обука за подобра изработка и спроведување на законите
Влада на Република Македонија

Учествувано на многубројни меѓународни и домашни конференции, форуми, семинари и обуки.

Мајчин јазик: албански, а одлично зборува и македонски и англиски
--- надополнето: 20 мај 2013 во 21:49 ---
Еве го искуството на Министерот кој вели дека несакате да работите:
F31F662718CD024C8C885F841F3BE376.jpg

Спиро Ристовски стапи на функцијата министер за труд и социјална политика во Владата на Република Македонија на 28.7.2011 година. Роден е на 6 јули 1981 година во Скопје.

ПРОФЕСИОНАЛНО ИСКУСТВО
јули 2011
*министер за труд и социјална политика

август 2008

*заменик министер за труд и социјална политика

2007-2008
*заменик директор на Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување-МАПАС
2005-2006

*правник во приватен сектор (2дена?)

ОБРАЗОВАНИЕ

2005
*дипломиран правник

Факултетот за правни студии "Јустинијан Први"-Скопје

Универзитет “Св. Кирил и Методиј”-Скопје

Ете кој ви збори за работа! Срамотилоци.

leandra многу добро те разбирам и за се што кажа си во право. Плакатолепачите немаат став, они не мислат. Во него тие гледаат идол кој станал министер на тие години. Толку им сече. Сакав да кажам дека со седнувањето во фотеља, губат перцепција за реалноста. Толку се изгубени што секоја изјава им е тежок гаф.

Го читам ова на Леандра и се нервирам...мамата у пичка бре ненормални едни...( не доликува ама морав да испцујам).

Од секогаш ме иритирале вакви глупи размислувања на луѓе посебно кои се на власт и треба да одлучуваат токму по тој проблем.:mad:Некои едноставно од што не виделе маки во животот и се им оди подмачкано незнаат што значи немаштија и безизлезна ситуација.А што е уште полошо да бидеш економист и да не го разбираш проблемот на невработеноста е стварно надвор од секој здрав ум.За жал вакви простаци има и во политиката и во други земји.Не се сеќавам која држава беше пред некоја година имаше донесено закон за казна на бездомниците.И сега се мислам оние кои се трудат да се отргнат од просјачки стап ,а неможат може ли да бидат криви за таа ситуација?Кога никој не сака да ги вработи.Зошто кога ќе западнеш до таа ситуација после тешко се излегува.Лесно е кога си убаво облечен а не вработен.Повторно ќе најдеш работа.Ама кога ќе дојдеш до ситуација на улица да спиеш и да молиш за леб е тогаш која фирма би вработила такви?И наместо да им помогне државата финансиски за да може како луѓе да најдат работа таа носи закон за казна.:facepalm:

Како и да е, сакам и јас од неговата дрога.Ептен му е погодено.

Баш сакам да го видам во муабет со деца од градов од 15 години шо работет исти кафич работи, а се без ден стаж.Нек му речит нив дека нејќеле да работат.Сматок!

Што би рекол другарот Рацин... пусти да е, пуст да би останал животот министерски...

310148_10200637414371277_1568509652_n.jpg
Утре треба да идам у осигурителна фирма да правам муабет за надворешен застапник. Цел здрав свет знае колку неисплатливо е тоа да го прави човек, ама ајде ќе идам за атер да не го нервирам Спиро да не каже дека прибирам​

leandra многу добро те разбирам и за се што кажа си во право. Плакатолепачите немаат став, они не мислат. Во него тие гледаат идол кој станал министер на тие години. Толку им сече. Сакав да кажам дека со седнувањето во фотеља, губат перцепција за реалноста. Толку се изгубени што секоја изјава им е тежок гаф.
Мене ме иритира делот во кој ни се обраќа човек кој нема ни еден ден работно искуство. Е тоа ме нервира. И он со тоа лице ни вика- несакате да работите! Дај бе да се смениме, ти кај мене јас кај тебе?
Во земја со 30% на невработеност неможе сите млади да бегаат од работа. Има секакви, има мрзливи еден тон, има некои што мислат дека ќе бидат како министеров веднаш директори ќе ги стават...Али има бре младина и младина која секој ден аплицира и бара било каква почетна работа. Најтешко се добива првата работа, првото искуство.

Овој ако е министер јас да си ја сечам главата.

По оваа биографија (ако е релевантна) може да се заклучи дека типчето било типичен средношколки плакатолепач, УМС ДПМНЕ занесен младич со нивните квази-патриотски фантазии, квази лидерстви. Вакви газолижачи има у секое средно школо и дур да ти текне за 5-10 години ги гледаш на високи раководни функции.

По оваа биографија (ако е релевантна) може да се заклучи дека типчето било типичен средношколки плакатолепач, УМС ДПМНЕ занесен младич со нивните квази-патриотски фантазии, квази лидерстви. Вакви газолижачи има у секое средно школо и дур да ти текне за 5-10 години ги гледаш на високи раководни функции.
Откако ја постирав сликава ми текна и дека у клас кај мене у средно имаше ваков исти :D чим вика тука на директорот десна рака :icon_lol: а и тој што учеше со мене ти е пикало невидено башка имаше тогаш аспирации да е претседател на државава а и е убутан у дотичнава партија, еве на форумов нека седи запишано, лицето ќе биде претседател на Македонија за едно 30 години (ако уште постои државава) :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom