Затоа и стои зборот само „Не дека се они само криви, таква ни е економијата и државата.“ Многу добро знам колку работиме ние и колку сработуваме. Не сме за џабе у гомна. И многу добро гледам како денешниве мажи можат да издржуваат самостојно фамилија и кој е столб и бандера.
Имам чувство во земјава дека се е само на уста, ова ќе правиме, она ќе правиме, вака ќе заработиме, онака. Ни една идеја ја немаат уточено и реализирано. Исто и за излагање од државата. Абе јас ако решам да се иселам и да најдам работа, абе ако треба нема да заспијам ама ќе најдам и ќе заминам. Не чекам од никој да ми помогне, сама можам апсолутно се.
Цело време се кука нема работа, ја викаш да дојде цел ден игра игри на фб. Е оти бе дете нема резултати? Ми вика не сум јас крива, таква ни е економијата

И како да не ја шутнеш и вечно да остане без работа. Овде сите „работат“ ама пусто никако да сработат како шо треба. Затоа и се слагам со лазар на темава, абе ако ми плаче дете за леб, не оти сум жена, абе од 5 сабајле до 8 вечер ќе ринтам како коњ, за тоа дете да има се што ќе посака. А не легнале како волови (жени крави) и кукаат по цел ден. Или не и давал да работи оти ја гледале муштериите, а он нема сол во очи да си фрли, важно она дома да седела да не му ја изеде некој. Толку сме заостанати во мозокот на овој пеколен Балкан, што некогаш се прашувам што ксмет имав бе овде да се родам, меѓу ваква народија пародија.