Може ли македонскиот маж самиот да издржува семејство денес?

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
И така сите самохрани родители може да се откажат, зошто имаат ментално не здрави деца. Шо убаво размислување за млад човек. :)
Ох не , да не ме сватиш погрешно не ми беше таа намерата. Муабет беше за семејство бидејки така е поставена темата. Не зборувам дека нема способни самохрани родители, далеку од тоа.
Но во едно семејство со татко и мајка мислам дека и двајцата родители имааат подеднакава одговорност во воспитувањето и растењето на децата. Но која сум јас да кажам како треба, ова е само мое гледиште.

Убаво ти вика. За некој работи жените се подобри од нас, за некој ние сме од нив. Колку сакаш ти глуми подобар родител од жената да ти јасно секое дете си бара МАМА. Нема ништо лошо во тоа.
Детето си бара мајка зашто мајката е првата личност со која се поврзува, преку доењето. Кај знае мало бебе кој му е мајка кој му е тактко? На бебето му треба допир, внимание и се друго.... Ако можеш тоа да му го пружиш ќе те бара тебе.

Нема ништо лошо во тоа. Исто ко што нема ништо лошо со тоа да се подеталат работите на машки и женски зависно кој подобро ги извршува.
Зар ти стварно мислиш дека со самото тоа што таа се родила како женско предодредена е да биде подобра чистачка? (како што самата кажа имала око за детали)

Детето си бара мајка зашто мајката е првата личност со која се поврзува, преку доењето. Кај знае мало бебе кој му е мајка кој му е тактко? На бебето му треба допир, внимание и се друго.... Ако можеш тоа да му го пружиш ќе те бара тебе.

Зар ти стварно мислиш дека со самото тоа што таа се родила како женско предодредена е да биде подобра чистачка? (како што самата кажа имала око за детали)

Тука завршува муабетот.

Да мислам дека се подобри за некој работи. Исто ко што мислам дека и ние сме подобри за други. Колку сакаш прави си филмови дека сме исти, едноставно не сме.

Може да издржува, во зависност од приходите кои ги остварува.

Затоа и стои зборот само „Не дека се они само криви, таква ни е економијата и државата.“ Многу добро знам колку работиме ние и колку сработуваме. Не сме за џабе у гомна. И многу добро гледам како денешниве мажи можат да издржуваат самостојно фамилија и кој е столб и бандера.
Имам чувство во земјава дека се е само на уста, ова ќе правиме, она ќе правиме, вака ќе заработиме, онака. Ни една идеја ја немаат уточено и реализирано. Исто и за излагање од државата. Абе јас ако решам да се иселам и да најдам работа, абе ако треба нема да заспијам ама ќе најдам и ќе заминам. Не чекам од никој да ми помогне, сама можам апсолутно се.
Цело време се кука нема работа, ја викаш да дојде цел ден игра игри на фб. Е оти бе дете нема резултати? Ми вика не сум јас крива, таква ни е економијата :) И како да не ја шутнеш и вечно да остане без работа. Овде сите „работат“ ама пусто никако да сработат како шо треба. Затоа и се слагам со лазар на темава, абе ако ми плаче дете за леб, не оти сум жена, абе од 5 сабајле до 8 вечер ќе ринтам како коњ, за тоа дете да има се што ќе посака. А не легнале како волови (жени крави) и кукаат по цел ден. Или не и давал да работи оти ја гледале муштериите, а он нема сол во очи да си фрли, важно она дома да седела да не му ја изеде некој. Толку сме заостанати во мозокот на овој пеколен Балкан, што некогаш се прашувам што ксмет имав бе овде да се родам, меѓу ваква народија пародија.
A шо ако ти ја закаснат платата едно 2-3 месеци,пример!А надвор на запад се многу модерни демек и зато добро живеат?

A шо ако ти ја закаснат платата едно 2-3 месеци,пример!А надвор на запад се многу модерни демек и зато добро живеат?
Ништо не те разбрав што ме праша.

Мислам дека е многу прецизно поставено прашанјето,не знам шо не е јасно?
Сигурно нема да те прашам ако си јасен. Ајде полека сконцентрирај се и повтори ми го прашањето за да може да ти одговорам.

Сигурно нема да те прашам ако си јасен. Ајде полека сконцентрирај се и повтори ми го прашањето за да може да ти одговорам.[/quot На многу лјуге газдите им ги каснат платите ,како тие да се грижат за своите фамилии,дали сум сега појасен?

Појасен си сега. Нека се снајдат и нека се грижат како знаат и умеат.

Појасен си сега. Нека се снајдат и нека се грижат како знаат и умеат.
Дефинитивно не се имаш соочено со вакви проблеми.Лесно е да им се суди на лугето од страна,ама не заборавј тркало е светов!

Дефинитивно не се имаш соочено со вакви проблеми.Лесно е да им се суди на лугето од страна,ама не заборавј тркало е светов!
Оф ти се имаш соочено, јас се немам :)
Тркало е не заборавај.

Оф ти се имаш соочено, јас се немам :)
Тркало е не заборавај.
Не се имам соочено за среќа,само ја гледам реалноста околу мене и не им солам демагогија на лјугето шо имаат проблеми.

Не се имам соочено за среќа,само ја гледам реалноста околу мене и не им солам демагогија на лјугето шо имаат проблеми.
Не солам демагогија (што и да значи ова вака склопено) туку кажувам мое мислење.
Уште демагогија да солам ми остана.

Ок јас си го кажав моето мисленје.:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom