“Мекдоналдс“ ги затвори рестораните во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Читај „Мекдоналдс експлоатира тинејџери, но тоа не е негативно, туку е позитивно затоа што заработуваат пари колку да живуркаат месецот“. Sweet!

Како побогу тоа експлоатира тинејџери? Дали барем некој од вас некогаш бил во кујна на ресторан за брза храна за да знае што прават? Печат плескавици, прават бургери и помфрит и комуницираат со муштерии. Пред крај на смена ќе измијат се што користеле, ќе ги исчистат масите и вецеата и одат дома. Ако тоа е тешко за вас тогаш треба да си ја проверите сликата за реалноста што ја имате.

Очекувам вашите деца да бидат оние од типот на "не ти сине нема да работиш на 16 години, седи си дома мама ќе те направи директор со врски".

Како побогу тоа експлоатира тинејџери? Дали барем некој од вас некогаш бил во кујна на ресторан за брза храна за да знае што прават? Печат плескавици, прават бургери и помфрит и комуницираат со муштерии. Пред крај на смена ќе измијат се што користеле, ќе ги исчистат масите и вецеата и одат дома. Ако тоа е тешко за вас тогаш треба да си ја проверите сликата за реалноста што ја имате.

Очекувам вашите деца да бидат оние од типот на "не ти сине нема да работиш на 16 години, седи си дома мама ќе те направи директор со врски".

Да, да,моите деца ќе ги учам да бидат директори. :icon_lol:
Поназад на темава можеш да прочиташ некои луѓе кои се изјаснија дека во Мекдоналдс бараат да се убиеш од работа, а ако твојот труд не е добро платен, тогаш што е тоа ако не експлоатација?

o_O Не сум ни едното, ни другото, а сепак не сум заинтересирана за ,,македонски колбаси, свински вратови и шницли,, и италијанскиот тост+помфрит од Mc ако некој друг ги произведе, ќе јадам кај него.
Се до тогаш, ми е гајле каков бренд е, за мене одредена храна ја прави најдобро.

Да знаев дека со години има рок на траење тоа што го купив од таму ќе ти го чував :)
Не знаев во моментот и го фрлив
Незнам ни сега како се викаше и од која земја беше дојдено ама ич не личеше на јадење и ништо друго не пробав

И ако работеле за 8 000 навистина? и со нив и без нив, таква работа сегде ќе најдат, не се наоѓа работа што ќе те прехрани а плата што ќе те изнервира секој месец секаде има
--- надополнето: 16 мај 2013 во 08:20 ---
Да, да,моите деца ќе ги учам да бидат директори. :icon_lol:
Поназад на темава можеш да прочиташ некои луѓе кои се изјаснија дека во Мекдоналдс бараат да се убиеш од работа, а ако твојот труд не е добро платен, тогаш што е тоа ако не експлоатација?

Не сме јас и ти во право
Нашите деца треба да ги научиме како свекор ми неговите:
„Ќути тој е газда, ако не ти плати ич нема да ти плати. Секогаш тој е газда ти си крив, и колку сакаш пак ти плата, наведната глава сабја не ја сече“

^ Има три правила:
1. Газдата е секогаш во право
2. Ако некогаш погреши
3. Потсети се на прво правило

^ Има три правила:
2. Ако некогаш погреши

Чисто процедурално, да се знае кога важат правилата.

^ Има три правила:
2. Ако некогаш погреши

Ова е точно
Ама под дефиниција за газда кај мене пишува
Оној што ми плаќа придонеси и ми дава редовна и човечна плата, и ми обезбедува услови за работа кои ми следуваат со законите на оваа држава. Ете нека биде и оној кој е во некаква бизнис криза но со крајни напори се труди горното да го исполни дури ако и во нешто од тоа не успеал целосно или навреме.

Ако разбереш дека се работи за високо софистицирано модерно ропство и погледнеш како тече животот и колку времето е скапоцено, можеби ќе видиш што сакам да ти кажам.

Читај „Мекдоналдс експлоатира тинејџери, но тоа не е негативно, туку е позитивно затоа што заработуваат пари колку да живуркаат месецот“. Sweet!
Jaс се извинувам ако сум краток, само да попитам, дали, цитираните
членови
се
ебено
сериозни со муабетот?

Јас одам. И во Скопје и во Тетово.
Само зошто тебе не ти чини, не треба и да го има?
Океј, мене ми сметаат сите кланици.

Без кланици не се живи, без мекдоналдс да....

уште не го преболевте старбакс што не го отворија во сити мол, па сеа и овде ве закачија... веќе нема место кај да направите чек ин! :icon_lol:

Не ми се верува што се изначитав на темава.:confused:

Арно шо ги затворија мекдоналдс, јас не јадам таму, нездрава е храната. :confused:

Ало бе луѓе 200 души останаа без работа. :(

Не ми се верува што се изначитав на темава.:confused:

Арно шо ги затворија мекдоналдс, јас не јадам таму, нездрава е храната. :confused:

Ало бе луѓе 200 души останаа без работа. :(

Да бе не е здрава, па што не насадиш патличан и пипер во бавча и купи си две крави .т.е. почни цела гранка на живинарство, па ни така немаш здрава храна,пак можеш да закачиш некој пестицид. Стани Веган,само салати и вода. o_O

АпсурД.

Ниедна кафана,фаст фуд,бифе,пицерија и што уште не нема здрава храна.Ако мислиш дека 7ца е поздрава од МекДоналдс имаш сериозен проблем со умот, едноставно е,што порано си ставиш во глава дека јадеш храна со катастрофална вредност толку подобро за тебе.Башка МекДоналдс бил скап? Па од сите 6 странски бренда што ги имаме во Македонија , Мекдоналдсот ми е најефтин, иди во БургерКинг или Доминос па да видиш што е скапо.Џет Цветот јадел во Мекдоналдс?!?!!? Абе што се не се изначитав во темава.

200 луге се без работа, се надевам дека тоа нема да трае долго време и ке средат со франшизата,језда работат за смешна сума али велкомензи во Македонија место каде што 80% работат за минималец.

Сега имате еден цитат од Ѕинго: "Кај работат па уште сакаат да им плаќаме"

Ах бре Македонче.

работа за 300 евра било губење време:pos: не биди роб умри од глад.Не ми се верува у кој филм живеат луѓево денес.

Сите трубат 200 луге останале без работа ,па за време на транзицијата цела македонија 400.000 остана без работа и тоа со просечна плата од 1000 марки па никој ништо не направи,тие 200 души уште денеска ке најдат работа ПОВТОРУВАМ ТИ 200 ДУШИ УШТЕ ДЕНЕСКА КЕ НАЈДАТ ТАКВА РАБОТА

и што тебе носталгија да не те пукна па мерак ти се напраи да глеаш луѓе како бркаат од работа? Вие нормални ли сте бе..Да одам да утепам некој евреј ќе ме оправдаат пошто у 2ра светска 6 милиони ги утепале?

и што тебе носталгија да не те пукна па мерак ти се напраи да глеаш луѓе како бркаат од работа? Вие нормални ли сте бе..Да одам да утепам некој евреј ќе ме оправдаат пошто у 2ра светска 6 милиони ги утепале?
па тогаш толку глас да се кренеше како сега за оваа сендвичарата немаше да бидеме на ова дереџе што сме сега
--- надополнето: 16 мај 2013 во 11:09 ---
па тогаш толку глас да се кренеше како сега за оваа сендвичарата немаше да бидеме на ова дереџе што сме сега

па еден глас што се крена сеа,глеам протести пред седиштето на мц..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom