И ја си страдам од колено. Два дена веќе ме врти од оваа проклета промена на времето. На 1 декември 2008 ме правеа операција на лево капаче на колено (патела), го спојуваа со жици и куки, затоа сега си имам лузна 12 цм. 7 дена во болница во Штип (мизерни услови). Два месеца на штаки, десет дена физикална терапија, 6 месеци забрана за одење на долги дистанци (во случајов долга дистанца е 1 км) три инекции хилуронска киселина (една е 70 евра), атрофиран мускул, голем број креми, апови и што уште не. На 7 август 2009 година, операција за вадење на жиците и куките. Операција со локална анестезија, 45 минути неверојатна болка, не го осетив скалпелот, ама кога ги тегнат и одмотуваат тоа жиците и самата коска крваре, ги стопив тоа шипките на креветот. Поради недостиг на персонал (август, по одмори се, кој ќе те гледа), бев пуштен, со тоа што секој ден во продолжение од 5-6 дена идев да ми ја стискаат раната за да излезе гадната крв, за да не лежам со дрен. Е, и тоа е заебано, свежо сошиена рана да ја стискаш. Уште две недели мирување. Лесно накривнување во наредните 6 месеци. Од негде пролетта 2010 до денес имам проблеми само при промена на време (незначителни во споредба со тоа што го минав). Левиот мускул сеуште не е целосно опоравен ама па затоа сам сум си крив, не праам чучњеви и не трчам. Со одење нема никаков проблем, трчање исто така.