C
Celsius
Гостин
Сега би сакал да ми објасниш како тоа, заради присуството на сексуален акт врз деца кај паштуните го поврзуваш со хомосексуалност.Now we talking....
Значи опресијата према жените е исто така наметнато однесување во едно општество, точно е дека тоа било наметнато скоро во сите општества и точно е дека тоа полека во светски рамки се искоренува. Значи еволуцијата на општествата се движи генерално во позитивен правец со некои отстапки. Додека кај Паштуните тоа не е случај. Не само што сеуште постои опресија према жената, и натаму постои хомосексуална педофилија. И без исклучок таму хомосексуалноста е наметната. Што ја става во редот да Disorder.
Убаво ти објаснив дека педофилијата е едно, а актот е сосем друго.
Од друга страна ако одиме според тоа што ти го викаш дека заради високиот процент на малолетни машки деца кои се злоставувани од страна на возрасни мажи - хомосексуалноста има стапка од дури 80%, нели правиме муабет за традиција на таа група. Нели во македонија сме негувани да ги чуваме нашите традиционални вредности.
Чиста глупост.
Сега дај ми статистика каде што 80% од Паштуните се декларирале како хомосексуалци. Значи не зборуваме за секс со машко туку зборуваме за статистика каде 80% се изјасниле како ХОМОСЕКСУАЛЦИ. Едно е половиот акт а друго е сексуалната ориентација.
KANDAHAR, Afghanistan—In his 29 years, Mohammed Daud has seen the faces of perhaps 200 women. A few dozen were family members. The rest were glimpses stolen when he should not have been looking and the women were caught without their face-shrouding burkas.
"How can you fall in love with a girl if you can’t see her face?" he asks.
Daud is unmarried and has sex only with men and boys. But he does not consider himself homosexual, at least not in the Western sense. "I like boys, but I like girls better," he says. "It’s just that we can’t see the women to see if they are beautiful. But we can see the boys, and so we can tell which of them is beautiful.