Now we talking....
Добро, ајде од друга страна да го разгледаме твојот муабет. Во арапскиот свет жената се третира на тој и тој начин, во општества кои бројат 20 милиони жители. Тоа е нормално однесување за таа средина. Според твојот муабет, правилото би било дека секоја жена во Светот се третира на тој начин. И тоа е стекнато однесување. Ете ја твојата логика и аргументација

Колку што е ова правило на Арапската жена во светски рамки, толку и Паштунците се правило во хомосексуалниот свет.
Ок, држи вода. Но имаме една тенденција во светски рамки, а тоа е еманципација на жената, која ете закаснила во арапскиот свет но секако се случува. Имаме во арапскиот свет жени докторки, учителки. Доста жени од арапскиот свет, Турските држави и Иран кои се школуваат на запад и така натака, меѓутоа кога сме веќе кај правата на жените, сигнификантно е дека единствено нема во тој правец напредок во Паштунското општество, таму жената е под силна опресија. Сега малце се олабави да нема јавни погубувања на жени, после Америчката окупација. Но тоа не е дека хомосексуалното општество тоа го налагало, туку дека окупаторите тоа го налагаат.
Значи опресијата према жените е исто така наметнато однесување во едно општество, точно е дека тоа било наметнато скоро во сите општества и точно е дека тоа полека во светски рамки се искоренува. Значи еволуцијата на општествата се движи генерално во позитивен правец со некои отстапки. Додека кај Паштуните тоа не е случај. Не само што сеуште постои опресија према жената, и натаму постои хомосексуална педофилија. И без исклучок таму хомосексуалноста е наметната. Што ја става во редот да Disorder.
Јок, ти збориш за исклучок во хомосексуален свет. Педофилијата како што се поврзува со хомосексуалноста, така се поврзува и со хетеросексуалноста. Во светски рамки би било добро да видиме бројки. Што значи твојата стриктна поврзаност на хомосексуалноста и педофилијата би паднала во вода. Како твој втор аргумент.
Кажи ми друго едно општество, каде што 80% од машките деца се жртви на хомосексуална педофилија. Или хетеросексуална педофилија или било каква педофилија. Значи кога збориме за општество каде што 80% од машкото население е хомосексуално и кое својот хомосексуализам луѓето го влечат од најраните денови од детството, тогаш само по себе се наметнува тоа мислење.
Трето дали е болест или не одредуваат медицински интитуции. Фактот е дека хомосексуалноста ја нема во болест. Крај на овој муабет, кога ќе биде на листа на болести ќе ја разговараме како болест, дотогаш ќе ја разговараме во сексуална ориентација.
Ок, значи ти збориш за европската медицина, што е на пример со Кинеската медицина, Индиската медицина, Руската медицина, Арапската медицина, Кубанската медицина? Нели овие медицини застапуваат 2/3 од светската популација и повеќе?
Дека нема ни Б од борба јас се согласувам. Само таа борба не ја очекувам со народот него со институциите. Кад тад чим за се како држава чекаме амин и ова ќе помине без апсолутно никаков проблем. Форсирањето донесува поголе штета, одколку позитивна реакција.
Погрешно размислување, владата било да е оваа сега, било да е сегашната опозиција нема да си става трн во здрава нога по ова прашање. Трет пат ќе кажам, владата има начин да им оди на ќејф на граѓаните и притоа да ја протурка својата политика, со пресметани ризици. Во ситуацијава каква што е, и со кампањата нивна каква што е, ништо нема да постигнат. Ама апсолутно ништо, освен поголем гнев кај народот.
Доколку се насочат кон народот, суптилно и ненападно, тогаш имаат некаква шанса да бидат прифатени како луѓе. Дотогаш во очите на народот кај нас, ќе бидат болни, а Паштунското општество ќе биде аргументот, кој неможе да го собори една неегзактна наука, каква што е медицината.
Неможе ЛГБТ да глуми влада во овој состав на власт

Ние секојдневно имаме бомбардирање со владика Петар и неговите остроумни изјави, имаме тв спотови за трето дете и разно разни глупости. Дали е навреда тоа до гласачите на власта? Чим таа политика ја поддржуваат треба да бидат горди на своите реклами. Ако се вреѓаат од моите зборови тоа е нивен проблем не мој. Јас мислам дека сето тоа е ретардирано, и онака сум капка во морето и излегувам од мнозинството и не подлегнувам под моралните и етички норми во ова општество.
Нормално е црквата да биде против хомосексуалците, и тоа треба да се прифати како нормално. И нормално е десничарските партии да бидат против хомосексуалците и тоа треба да се прифати како нормално. Доколку се насочи кампања против тие партии и против црквата, движењето е осудено на пропаст, дека политичките структурри што сега највеќе ги подржуваат хомосексуалците(левицата) до вчера ги криминализираше, немој да си мислиш дека доколку дојдат на власт во овие услови, ќе бидат на некое поинакво становиште. Не е многу далечно минато кога они беа на власт...
Политичките партии пред се ги интересира власта, како ќе ги вклопат работите во својата идеологија.... ее тоа е веќе политиката... Но во секој случај револуционерни чекори превземаат револуционерите, а не политичките партии.
--- надополнето: 12 мај 2013 во 18:55 ---
Ароганција е цело време да се трола за некои паштуни и педофилија на тема за хомосексуални бракови, а админите и модераторите да се прават слепи на грубите кршења на правилата на форумот и нивото на дискусија.
Точно, арогантен сум и ми се може, пошто јас во случајов сум од позиција на сила и на трка од 100 метри имам 99.9 метри предност. За да те почекам и да биде фер, треба да ме намамиш. Со оваа метода што се користи мене ми останува само да те дотолчам, зошто ако хомосексуалците се сега вака арогантни и суетни, нема да бидат ништо поразлични од Паштуните ако им се даде моќ.