Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
со вадење бугарски пасоши кога ке дојде ден кога ке речиме дека сме македонци тие ке ни ги удрат пасошите од глава и ке речат дека сме бугари и имаме бугарско државјанство и ние нисто не ке можиме:mad:
При това доброволно одземено бугарско држjанство со подпис на нотар дека са етнички Бугари........nice a :D

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.436
Поени од реакции
8.561
Не никогаш !

Не знам оти нашата држава не забрани двојно држвјанство и сите што имаат татарски пасош да ги протераме

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Не никогаш !

Не знам оти нашата држава не забрани двојно држвјанство и сите што имаат татарски пасош да ги протераме
Одлична идеja :pos: Ке изпразните половин Македониja и албанците ке станат мнозинство :tapp:

K

King_Stone

Гостин
Не никогаш !

Кој може да го забрани тоа,вади додека можеш.Тие што треба да го забранат тие имаат,има неколку министри и пратеници од власта со двојно државјанство.Па главниот организатор за бугарските пасоши е брат на министерката за внатрешни работи.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.436
Поени од реакции
8.561
Одлична идеja :pos: Ке изпразните половин Македониja и албанците ке станат мнозинство :tapp:
Ova sam smisle ili taka ti rekoa da pises?
Ne pola ako saka i 80% neka bidat po dobro 20% pravi Makedonci od kolku vaka kako sto e sega barem nevrabotenosta ke se namali :DInaku ic ne se sekiraj ti za nas so albancite na site mu e jasno deka se pod 20% sto znaci vo bilo koj slucaj sme dobitni eve primer vrti suci pak ne mozete da ne sotrete i eden da ostane Makedonec ne ke mozete da se sparvite so nego :P

ps.tatar ne repliciraj poke ne me zamaraj ne davam dve crveni
--- надополнето: 12 мај 2013 во 13:34 ---
Кој може да го забрани тоа,вади додека можеш.Тие што треба да го забранат тие имаат,има неколку министри и пратеници од власта со двојно државјанство.Па главниот организатор за бугарските пасоши е брат на министерката за внатрешни работи.
Jas be koj da zabrani samo treba da me glasate i da se kandidiram koga ke ima otvoreni listi ;)Znam deka ne samo ovie segasnite i prethodnite ministri i drugi glavni faci imaat bugarski pasos pa za toa pisav da se proteraat da se iscisti malku drzavata

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Јас извадив, од проста причина што работам со клиенти од странство и ми требаше валиден paypal за да можам да си ги прибирам наплатите. 4 години се мачев со 2co, moneybookers и ушто која све алтернатива не ја пробав ама paypal е нешто што морав да го имам, а гледам дека нашиве нема никогаш да го донесат така да ете ви, валидна причина зошто да имам бугарски пасош. Знаши не го купив за да бегам во странство, не го купив за да бидам член на ЕУ, ниту па за да возам бугарска кола, туку за да можам на мојата фамилија да им понудам подобар живот, а верувам дека секој за својата фамилија ако треба ке оди до пеколот и назад за да им овозможи подобар живот а не пак да извади бугарски пасош. И да, извадив само јас, ниту жена ми извади ниту пак децата, ако бев бугарофил ке извадев и за нив нели....

Многу ме интересира што ке кажат на ова хејтерите на бугарски пасоши.

Член од
10 март 2012
Мислења
27
Поени од реакции
14
Не никогаш !

Не мора да ги протерате сами ќе си одат, а вие патриотите замижете нека ве ебаваат политичарите и седете си овде.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.436
Поени од реакции
8.561
Јас извадив, од проста причина што работам со клиенти од странство и ми требаше валиден paypal за да можам да си ги прибирам наплатите. 4 години се мачев со 2co, moneybookers и ушто која све алтернатива не ја пробав ама paypal е нешто што морав да го имам, а гледам дека нашиве нема никогаш да го донесат така да ете ви, валидна причина зошто да имам бугарски пасош. Знаши не го купив за да бегам во странство, не го купив за да бидам член на ЕУ, ниту па за да возам бугарска кола, туку за да можам на мојата фамилија да им понудам подобар живот, а верувам дека секој за својата фамилија ако треба ке оди до пеколот и назад за да им овозможи подобар живот а не пак да извади бугарски пасош. И да, извадив само јас, ниту жена ми извади ниту пак децата, ако бев бугарофил ке извадев и за нив нели....

Глупо ние хејтерите да ти солиме памет секој си решава за себе и својата судбина секој со своја глава ...Но кога веќе праша да ти пишам не знам што работиш и како оди тоа со наплатите ама не тоа решение по мое можеш да смениш професија ете има еден куп Македонци што се снашле или мачат да преживеат без да земат бг пасош секогаш има солуција и ако се сака може да се најде порано немале леб да јадат во турско па не менвале ниту вера ниту нација или со сила ги терале па не се менувале сега ние поради ситни причини душата си ја продаваме на ѓаволот еден ден сите ќе се правите пишман ама тоа ...

пс.оти не зеде пример хрватски пасош за да можеш да наплаќаш ?

Член од
10 март 2012
Мислења
27
Поени од реакции
14
--- надополнето: 12 мај 2013 во 14:53 ---
Како не почна куре на баба викаш да не ебаваат политичарите што е вистина ама зошто персонализираш(мене ми реплицираш) а за менвање на работати треба секој да си тргни од себе не треба да чекаме од другите некој да ни ја заврши работата инаку на сите ние преку кур од ситуацијата во државата ама не можи тука на форумот да лечиме комплекси и да искажваме фрустрации оди прво искрши му ги штабовите на партиите па игнорирај ги партиските послушници итн ...
Тебе те реплицирав дека ти викаш да се протераат сите со татарски пасош, шо мислиш ти, од бес вадат луѓето пасоши? Кој сака да си оди од местото кај шо е роден, кај шо му се другарите и фамилијата? За менвање работи ај тргни да те видам, или јас да тргнам ете, кој ќе ме поддржи? На збор сите, а еден да го јади бруто сите одма ќе сменат мислење. Шо ако му ги искршам штабовите шо ќе постигнам со то? Знајш дека во Битола еден ги искрши,и смена нешто?
Ама нема везе, џабе прајме муабет то е то пичките како мене ако даде господ ќе си одат, дали ќе му биди поарно иле не времето ќе кажи.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662

Во турско по цена на смрт не менувале вера и националност.. Значи ако требало ќе умреле ама ќе останеле Македонци.

Ти го кажуваш PayPal како да е којзнае каква легитимна причина за продавање на својата националност.
Значи си го пишал татко ти како етнички Бугарин, себеси Бугарин.. што има врска ако твоите деца немаат пасоши, ако татко им е етнички Бугарин ?
Нели ги прави тоа и нив Бугари ? И нивните деца во иднина ?

И искрено се сомневам дека сега тој пасош што го поседуваш толку многу ти помогна во животот што бенефитите од него го надминуваат фактот дека сите твои предци и твои поколенија со едно пополнување на формулар, станаа Бугари.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.436
Поени од реакции
8.561
--- надополнето: 12 мај 2013 во 14:53 ---

Тебе те реплицирав дека ти викаш да се протераат сите со татарски пасош, шо мислиш ти, од бес вадат луѓето пасоши? Кој сака да си оди од местото кај шо е роден, кај шо му се другарите и фамилијата? За менвање работи ај тргни да те видам, или јас да тргнам ете, кој ќе ме поддржи? На збор сите, а еден да го јади бруто сите одма ќе сменат мислење. Шо ако му ги искршам штабовите шо ќе постигнам со то? Знајш дека во Битола еден ги искрши,и смена нешто?
Ама нема везе, џабе прајме муабет то е то пичките како мене ако даде господ ќе си одат, дали ќе му биди поарно иле не времето ќе кажи.
Море слично мислиме само не се разбравме и џабе те пуштив на дождот на улица :ROFLMAO: Мајтапот на страна стојам зад тоа да се протераат тие со бг пасоши оти ние што немаме сигурно ќе имаме подбар живот без нив Втора работа вистина никој не сака да си бега од дома исто и мене ми е преку кур дојдено(од најголем патриот) и утре да можам палам патиките од тука оти нема леб за нас само партики подбните и курпушачите се наместија и го товарија магарето и ретко кој со работа спечалил а па ко ќе спечалам да се вратам оти од тука по арна земја мислам нема ама разликата е шо јас би бегал само со наш пасош а не со бугарски пасош...Шо викаш за овај шо ги искрше го зедоја демир хисар и го средија чоекот

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Во турско по цена на смрт не менувале вера и националност.. Значи ако требало ќе умреле ама ќе останеле Македонци.

Ти го кажуваш PayPal како да е којзнае каква легитимна причина за продавање на својата националност.
Значи си го пишал татко ти како етнички Бугарин, себеси Бугарин.. што има врска ако твоите деца немаат пасоши, ако татко им е етнички Бугарин ?
Нели ги прави тоа и нив Бугари ? И нивните деца во иднина ?

И искрено се сомневам дека сега тој пасош што го поседуваш толку многу ти помогна во животот што бенефитите од него го надминуваат фактот дека сите твои предци и твои поколенија со едно пополнување на формулар, станаа Бугари.
Хммм. Даj доказ дека по турско време имало Македонци в сегашната смисла на зборот а не като географско определение.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Хммм. Даj доказ дека по турско време имало Македонци в сегашната смисла на зборот а не като географско определение.

Верувам дека разбираш руски. Инаку изјавата е на Борис Сарафов, сигурно имате едно 10 улици со негово име во Софија, затоа што е еден од многуте Бугарски херои (y)

И Кан Аспарух дај не ме замарај со вакви тематики, немам време за ова.

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Истиот Сарафов ли е това :pos:

http://mk.wikipedia.org/wiki/Борис_Сарафов

Цитирам ти македонската википедиja за да не зборуваш дека ширja бугарска пропаганда :tapp:

...Истовремено еден руски полковник, некојси Бешков, обиколуваше низ Македонија, и се искажуваше многу неповолно за нас Бугарите во Македонија, правејќи нѐ Срби, што не се достојни за слобода и сл. По тој повод му напишав едно писмо до гроф Игнатиев, со кого се имав запознаено во Петербург. Му се оплакав за руските конзули, што отворено ѝ даваат поддршка на српската пропаганда во Македонија...
...Отидов во Хилендарскиот манастир, каде што повеќето од калуѓерите беа Бугари од Македонија...
—Борис Сарафов, Спомени[6]

До Почитуваната Влада на Кнежеството Бугарија Со оглед на критичката и ужасна положба, во која се најде бугарското население од Битолскиот вилает по извршените опустошувања и ѕверства од турската војска и башибозук, со оглед на тоа, дека тие опустошувања и ѕверства на систематски начин продолжуваат и не може да се предвиди до каде ќе отидат; со оглед и на тоа, дека тука сe бугарско ризикува да изгине и се затре без спомен од насилства, глад и настапувачката мизерија. Главниот штаб смета за свој долг да му обрне внимание на Почитуваната Бугарска Влада на катастрофалните последици за бугарската нација, ако таа не си го исполни својот долг спрема своите еднородни браќа тука на еден впечатлив и активен начин, како што се налага од силата на околностите и опасноста, која што ја загрозува бугарската татковина денес.
—Борис Сарафов, со Даме Груев, писмо на Главниот штаб на Вториот македонско-одрински револуционерен округ до Бугарската влада, 9 септември 1903 година.[8]

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Истиот Сарафов ли е това :pos:
Този бе =) Истиот :)

Ние Македонците не сме ни Срби, ни Бугари, ами просто Македонци. Ние ги симпатизираме и едните и другите, кој ќе не ослободи, нему ќе му речеме благодарам, но Србите и Бугарите нека не забораваат дека Македонија е само за Македонците.

Борис Сарафов, 2 септември 1902[5]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom