Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не би рекол, ја мислам Марија тепа. Серена немаше ниту една посериозна противничка до сега на турниров, а згора на тоа не ми е убедлива некако. Чим во Мајами за малце ќе изгубеше од Марија, сега на земја за мене Марија е благ фаворит. Нормално ништо не се знае, али според мене 51% Марија 49% Серена.

Што знам, Серена не ја гледав скоро ич на турниров, но животиња си е животиња. Ја и давам нејзи предност. Освен ако Гришо не изработи нешто добро вечерва... :icon_lol:

Каков момент на крајот, Надал одврзува патики, судијата-Седрик Мурие му се правда таму за некој поен, у позадина иде Eye of tiger, мераци... :D

Каков момент на крајот, Надал одврзува патики, судијата-Седрик Мурие му се правда таму за некој поен, у позадина иде Eye of tiger, мераци... :D

Не ги разбрав баш што збореа, ама повеќе се зезаа. Нешто Надал му рече You have to show me your heart? :D

Не ги разбрав баш што збореа, ама повеќе се зезаа. Нешто Надал му рече You have to show me your heart? :D
Па не успеав да слушнам се, ама нешто околу некој поен дебатираа и знам Мурие на крај му рече: But you are right, my fault. Значи Рафа бил у право. :D

Mи мириса на рутинска победа во 2 сета за Вавринка...

За утре Серена - Шарапова што мислите +21.5 или Серена тепа со 4 гема разлика, што е поарно да се изигра?

За утре Серена - Шарапова што мислите +21.5 или Серена тепа со 4 гема разлика, што е поарно да се изигра?
мислам дека поголеми шанси да тепа има марија.На земја серена е мн далеку од нејзината игра на тврда игра променливо за разлика од марија која полека ја крева формата за разлика од Штудгарт и мислам дека време е марија да ја прекине серијата порази од серена.без разлика што има комплекси од неа мислам дека сега ке победи убавава зашто не гледам ако сега не ја победи кога би ја победила

Убав тенис ќе гледаме утре. Терминот на финалето е одличен, очекувам да победи Вавринка, оти не го сакам баш Надал ама не се знае ништо.

Шансите за Вавринка се навистина минимални... без разлика во каква форма е Надал. Сепак се работи за мастерс турнир, последен меч (финале) така да притисокот ќе биде доста голем, Станислас има играно финале на ваков турнир, пред 6 години во Рим и загуби од Ѓоковиќ во 3 сета.

Рафа играше за нијанса подобро од вчера, а утре очекувам да го одигра својот најдобар меч на турниров и да го освои што ќе му биде дополнителна самодоверба за Рим и нормално за Ролан Гарос. :)

Убав тенис ќе гледаме утре. Терминот на финалето е одличен, очекувам да победи Вавринка, оти не го сакам баш Надал ама не се знае ништо.

и јас не го сакам ама тешко дека ќе ти победи Вавринка :)

ako Wawrinka odigra kako shto igrashe do sega vo Madrid ( iskluchok denes so Berdych malku padna) utre moze da iznenadi posebno ako go sluzi behendot , no sepak Nadal e Nadal ... za podlogite ,porano spomnav , zemjata kako podloga ja smaluva razlikata vo kvalitetot na igrachite , posebno ovakva ochajna podloga kako Madrid ...za da si najdobar tochno deka treba na site podlogi da igrash dobro ama na zemja sekogash ke ima takvi autsajderi i iznenaduvanja kako Anduhar , Nishikori , pa eve i Dimitrov . Kolku i da si precizen vo napadite , bavnata podloga dava shansi za lesna odbrana i chekanje greshka ...kaj betonot toa ne e sluchaj ...Andujar ni prvo kolo nemashe da projde ,Nishikori ke go lapashe od Fedex , a Novak i takov kako shto beshe ke go dobieshe Grigor , Dimitrov se zivo fakashe zavchera . No , chim se igra na zemja ,toa e ,mora da se prilagodish ,koj te ebe , no kako podloga sepak e najneramnopravna vo odnos na realnite moznosti na teniserite . Osven teniskoto znaenje na igrachot , kaj zemjata vlijanie imat i neramninite , pa suva li e , vlazna li e ,chudnite odskoci i dr. Sepak , vrvnite teniseri treba pak da se vrvni i na zemja , a ne kako Marej , amerite , pa eve i Delpo ke go spomnam

Не сакам да бидам дрзок али се освен победа на Надал во два сета за мене е изненадување. Чим не изгуби од Ферер мислам дека не може никој друг да му наштети. Иста е причава како Новак на АО годинава, чим не загуби од Вавринка се знаеше дека нема шанса друг да го победи. Е сеа можно е Вавринка да се држи доста долго бидејќи игра одличен тенис на турниров, но ако излезе со помислата дека нема шанса да победи тогаш ќе биде смелен во два сета. Рафа ќе ја игра неговата стандардна игра, високи спинови на еднорачниот бекхенд на Стен, и ќе создава предност во поените, е сеа до Вавринка е колку ќе му дозволи на Рафа да прави брејкови, затоа што ако сервира добро тешко ќе доаѓа Рафа до одземање на сервисот на Стен.

najdobriot udar na Wawrinka e behend dijagonalata , arno ama Nadal e levak za shteta na Wawrinka i mu doagja na negov forhend i djabe mu e na Stan...ako forsira na behend stranata na Rafa , ne se znae , bashka servisot na Rafa e ochaen vo Madrid

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom