Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е работата за муда, ако требало да се урла на тениски меч ќе си постоеле и навивачки групи, ама си има и таму правила како треба да се однесува публиката, исклучок е Дејвис куп натпреварување, но и таму си е во дозволени граници и без претерување.
Но тоа ти е сосем друга тема на муабет.

На Андухар како му се поклопија коцките, утре така ќе му се расклопат, истото важи и за Надал, само што кај него тешко да се расклопат на овој турнир.
Од друга страна Бердих - Вавринка ќе биде интересен меч за гледање, прогнозирам во три сета да оди.

Глеам на темата си коментирате и за женскиот дел од турнирот, па ајде и јас да пишам, утре т.е денеска во 13 часот Ивановиќ - Шарапова ќе играат, плакнење очи.:rolleyes:

За тие што не го гледаа мечот на Рафа против Ферер, според многу одлучувачкиот поен на мечот....

Значи публиката у Франција е една од најгнасните публики во тенискиот свет. Од сите 4 Грен Слема Ролан Гарос има најужасна публика, заедно со онаа на УС Опен али Парижаните ептен предничат во тој аспект. Не е ова фудбал па ај мерак ти е кога е побучна атмосферата, се знае каков е кодексот на однесување додека трае еден тениски меч, тишина, без зборување на мобилен, без непотребно исвиркување, и уште многу други работи. На Лондончани може да им се фатат во тој аспект, тоа е најкултурната тениска публика на светот, а впрочем така и треба да изгледа публиката на еден тениски меч.

Само Вимболдон признавам, све друго е гола вода.

За мене потегот на денот беше меѓу Надал - Ферер, во трети сет, 3-0 водство во гемови, за 15-0 на Надал.

Многу го испуштив турниров, планирав да го гледам ама имав голем број на обврски и не изгледав ништо, гледам сега Мареј стигнал до 1/4 финале каде го отфрлил Бердих. Денес ќе се обидам да изгледам нешто од полуфиналињата.

Според мене финале Вавринка - Надал.

Kakov vimbledon, kravi na teren, neka pasat, precenet turnir.Ja ne bi mu dal ni Atp 500 rank.
не се резили те молам, сфаќам дека секој има различни мислења за подлогиве и турнириве ама твојов пост може да се сфати само како непознавање на тенис ништо друго.

Kakov vimbledon, kravi na teren, neka pasat, precenet turnir.Ja ne bi mu dal ni Atp 500 rank.
Без разлика на тоа каква подлога преферираш не можеш да кажеш дека Вимблдон е преценет турнир. Било кој тенисер да прашаш кој му е сонот ќе ти каже дека сон му е да го освои Вимблдон-турнирот со најголема традиција на планетата. Јас на пример тврда подлога сакам највеќе, најубава ми е за гледање ама за Вимблдон нема ни збор, турнирот во секој поглед предничи пред останатите, и организација и култура и навивање и традиција и важност...

Светското првенство во тенис е поим за тенис бе. o_O

Според мене: Тенис на трева >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Тенис на земја >>>>> Тенис на бетони и пластики...

За мене тенис на трева е најубав и најмногу прилега. Сеа тоа што тревата е уништена баш за финалните натпревари е проблем, но тој би можел да се среди лесно. Едноставно првите натпревари ќе се играат на споредните терени, а да речеме од полуфинале натака на централниот терен. Но заради посетеност и пари, не го прават тоа.

Светското првенство во тенис е поим за тенис бе. o_O

Според мене: Тенис на трева >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Тенис на земја >>>>> Тенис на бетони и пластики...

За мене тенис на трева е најубав и најмногу прилега. Сеа тоа што тревата е уништена баш за финалните натпревари е проблем, но тој би можел да се среди лесно. Едноставно првите натпревари ќе се играат на споредните терени, а да речеме од полуфинале натака на централниот терен. Но заради посетеност и пари, не го прават тоа.

Епа нека направат уште некој терен.... малку пари имаат? :D Иначе на добра трева за финални натпревари ќе се гледаат многу тајбрејкови бидејќи тревата ќе биде брза, а сепак ќе играат квалитетни играчи и ќе се гледаат многу понеизвесни и подраматични натпревари. :)

ON Topic :

Рафа излегува на терен за околу 45 минути, очекувам денеска лесно да го помине Андухар и да се пласира во финалето. Иначе Рафа игра во секое финале на овој турнир откако истиот се игра на црвена земја, започнувајќи од 2009тата година.

2009 финале - Федерер - Надал (6-4 6-4)
2010 финале - Надал - Федерер (6-4 7-6)
2011 финале - Ѓоковиќ - Надал (7-5 6-4)

Епа нека направат уште некој терен.... малку пари имаат? :D Иначе на добра трева за финални натпревари ќе се гледаат многу тајбрејкови бидејќи тревата ќе биде брза, а сепак ќе играат квалитетни играчи и ќе се гледаат многу понеизвесни и подраматични натпревари. :)

Не за друго, да не се бунат после другиве како на Рафа му било исто ко да игра на земја. :D

btw, не е фер ова што и се дешава на Машенка веќе. Ги изгази сите до финале (сите ги зема 2:0) и сеа пак налетува на Серена и ќе го кркне од неа... :(

Не за друго, да не се бунат после другиве како на Рафа му било исто ко да игра на земја. :D

btw, не е фер ова што и се дешава на Машенка веќе. Ги изгази сите до финале (сите ги зема 2:0) и сеа пак налетува на Серена и ќе го кркне од неа... :(
Не би рекол, ја мислам Марија тепа. Серена немаше ниту една посериозна противничка до сега на турниров, а згора на тоа не ми е убедлива некако. Чим во Мајами за малце ќе изгубеше од Марија, сега на земја за мене Марија е благ фаворит. Нормално ништо не се знае, али според мене 51% Марија 49% Серена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom