Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знаете колку литра е резервата на фиат пунто 1.2 2002 година бензинец бидејки на пола резервар ми свети сијалицата за гориво -.-
--- надополнето: 10 мај 2013 во 00:22 ---
Дали знаете колку литра е резервата на фиат пунто 1.2 2002 година бензинец бидејки на пола резервар ми свети сијалицата за гориво -.-

Што мислите за Opel Astra H GTC??

Перформанси на возилото и генерално на таа серија слабости и мани?

Сеа баш и ја гуглам да видам што направија е. Дизајнот ептен ми фаќа око... одлично ниво на агресивност и се тоа... Слабо имам чуено коментари за тоа возило.

2.jpg

Знае ли некој веб страна за издуви за BMW, може и во Македонија и во странство?

Nema freon,izmeri pritisok vo servis za klimi ,mislam deka besplatno proveruvaat. Ako nema ke go napumpaat sistemot so obicen vazduh i ke vidis dali ti uklucue kompresorot za klima.Ako ne uklucuva ili e otiden kompresorot ili senzorot za pritisok Ako e so kompresorot i senzorot se vo red i klimata se uklucuva se gleda-slusa nekade da ne pusta vazduh. Ako ne pusta ja punis klimata so smesa freon+zelena boja+malku ulje za kompresor. Punenje košta od 1200-2000 denari To je to.

dali koga ke se napolni so obicen vozduh moze da ukluci kompresorot ?!!

Moмци, што би рекле за голф 3ка од ’97ма, 1.9 TDI, за 2.5к еура?
Онака од аспект на цена/перформанси?

Инаку колата би требало да е во добра состојба и каросериски и со моторот/друго. Од она што прочитав (и лаички разбрав) 1.9 TDI би требало да се најдобрите мотори од 3ките? Овие имаа едномасен замаец?
Совети за припазување на нешто?
Преценета кола,што ако е гољф,да не не се расипува ич па е толку скапа .
--- надополнето: 10 мај 2013 во 22:33 ---
moze li nekoj da mi dade postrucno mislenje za ovoj golf http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=757465
Полирана таман да те привлече надворешниот изглед дека е скапана канта со мин 300-400к
--- надополнето: 10 мај 2013 во 22:36 ---
Денес приметив од кога заврна дожд ептен се замаглуваше внатре иако имав пуштено да вентилиција и некако маската каде што се отворите за дување ладно се загреваше и некако имаше чуден мирис на стопено/изгорено, каде да барам решение
Ладилникот за парно,напукнато црево за вода/антифриз.
--- надополнето: 10 мај 2013 во 22:43 ---
270CDI
Околу 12-13 литра градска

Бензинците, најслабиот модел (230) околу 17 :D
Ако го возиш со ноктот на палецот на ногата.
--- надополнето: 10 мај 2013 во 22:47 ---
Јасно е правилото дека зимаш кола што можеш да ја раниш и одржаваш:)

Мада многу луѓе ги има низ земјава со друга филозофија.

П.С. се имам возено само во 270 CDI и нема што да се збори... само мислам нема смисла ако немаш потреба за подолги релации или ако имаш 5 деца, да зимаш за низ град за до работа ваков гладен вол :D
Повеќето луѓе ги купуваат само поради чалам,и по првото сервисирање одма се препродава.

50 литра

Кај мене на пунто од 2002ра дизел 1.9 јтд резервата е 10 литри, ама немај гајле си се пали сијалицата и кога има и повеќе гориво во резервоарот, посебно ако колата ти стои подолго во лер, светнува сијалицата и потоа кога ќе повозиш километар-два се гасне.

Кај мене на пунто од 2002ра дизел 1.9 јтд резервата е 10 литри, ама немај гајле си се пали сијалицата и кога има и повеќе гориво во резервоарот, посебно ако колата ти стои подолго во лер, светнува сијалицата и потоа кога ќе повозиш километар-два се гасне.
На 10-11 литри почнува да трепка,а на 4-5литри почнува да свети.
Кај мене кога го бркам бравото (TD 100) на 4-6к вртежи во минута зане одеднаш да светне и за 50-100 метри да остаане без гориво,затоа постјано имам 20-30 литри во резервар.

На 10-11 литри почнува да трепка,а на 4-5литри почнува да свети.
Кај мене кога го бркам бравото (TD 100) на 4-6к вртежи во минута зане одеднаш да светне и за 50-100 метри да остаане без гориво,затоа постјано имам 20-30 литри во резервар.
Кај мене не трепка, дирек светнува. А во право си, ако цапнам до крај знае одма да светне, ама до 6к вртежи го немам досега кренато. Само имам заприметено дека општо фиативе имаат проблем со ламбичката, кај другарка со браво 1.6 бензин истото се случува, само што ставила бензин, а сијалицата светнува по 500 метри, или почнува да трепка, па по 2 километри се гаси. А за на борд компјутер муабет да не правиме, покажува дека имаш гориво за уште 150 километри, па по 5 минути покажува гориво за 100 километри. Така да ни јас не го оставам без нафта, кога светнува ставам за 500 и возам уште 100тина километри.

Предна Маша.....за предни тркала!

Така ми го кажаа името.... така го кажувам во дуќанот....продавачот не ме разбира?

Како да му објаснам шо сакам друга дефениција за “предна маша“ ?

Пошто појма неам.:)

ЕДИТ...
Се снајдов....Вилушка се викало!

Ми пишаа опомена како пешак, затоа што не преминав на пешачки премин. Што ако не отидам во станица да присуствувам на тоа предавање што треба да се одржи?

Сеа баш и ја гуглам да видам што направија е. Дизајнот ептен ми фаќа око... одлично ниво на агресивност и се тоа... Слабо имам чуено коментари за тоа возило.

2.jpg

Солидно ауто во секој случај.Германска направија,цената на половно од 2007-ма е од 5500-6500 за бензин,а дизел е нешто поскап.Делови за оддржување имаш секаде.Солидно количе за наш стандард,со одлично ниво на опрема.Типичен Опел,малку крут за возење,но за тие пари тоа е.

Дизајн кој сеуште е за мене добар,одлична основа за шминкање и други зезања.Во секој случај нема да згрешиш...Поздрав

Ми пишаа опомена како пешак, затоа што не преминав на пешачки премин. Што ако не отидам во станица да присуствувам на тоа предавање што треба да се одржи?
bum!!!

Дали ќе ми следува парична казна ако не отидам во станица?

2.jpg
Krš neviden,prijatel kupi vakva nova od salon sega boga moli samo da ja otkači. Što sve ne i smeni a ima samo 30.000km. U glavnom gjubre. E sega možebi gjubreto go prodavaat kaj nas a tie praveni za na zapad da se pokvalitetni,taka bese so prvite astri od 92-97 god.
--- надополнето: 12 мај 2013 во 23:26 ---

2.jpg
Krš neviden,prijatel kupi vakva nova od salon sega boga moli samo da ja otkači. Što sve ne i smeni a ima samo 30.000km. U glavnom gjubre. E sega možebi gjubreto go prodavaat kaj nas a tie praveni za na zapad da se pokvalitetni,taka bese so prvite astri od 92-97 god.
--- надополнето: 12 мај 2013 во 23:27 ---

2.jpg
dali koga ke se napolni so obicen vozduh moze da ukluci kompresorot ?!!
Da ama samo na kratko da vidis dali e ispraven,inaku ako vrti na suvo moze da zariba. So freonot se stava i specijalno ulje vo sistemot.

Мораше ли три пати да напишеш?
Плус ај објасни што се недостатоците на колата (пример не чини суспензијата, моторот е за никаде, ...)
Или се' што не е Гољф 3 ТДИ на црвена нафта е срање? :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom