Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што те боли тебе колку татковци имам ја, ако мене тоа не ми смета?
Тебе ако некој те посвои на 18 години тогаш е ОК да речеш дека тоа не ти смета, но ако те посвојат како бебе, го боли и општеството.

Постојат многу причини за тоа зошто некој е хомосексуалец. Причините се небитни. Фактичката ситуација е, а тоа е дека лез/гејој постојат и ќе постојат. Болни не се. Здрави луѓе си се, така вика и медицината и општеството. Нема зошто да им се забранува нешто што им е дозволено на останатите здрави луѓе.

Тоа што некому лично не му влегуе у глава што е демократија, тоа е индивидуален проблем и истиот може да се реши единствено со едукација, запознавање со гејови, разговор, дружба и работа со нив. Исто како и со црнците, жените или ромите.

Прашањето не ми беше во таа насока упатено. Ти напиша дека од посвоените деца во хомосексуалните бракови, ниедно не станало хомосексуалец. Ова е интересно за размислување и истражување.

Точно е тоа, и тоа дете го јаде стапот поради некои причини и тоа дете е истрауматизирано поради тоа. Но доколку не постои видлива сексуална девијација во тоа семејство, детето ќе остане да си ја бира својата сексуална ориентација. Додека доколку е растено во хомосексуален брак, колку тој и да е хармоничен, детето ќе преферира сексуална ориентација.

Јас не навредувам никого, туку само полемизирам и искажувам мислење и истото би го правел со секој, па и со моите деца, за сите проблеми па и за сексуалната ориентација. Зарем би требало на син ми да му преќутувам и да не му го кажувам мислењето само дека ми е син :)
Ај have one прво, па после пиши ми.

Ти, иначе, ги гледаш твоите како се плескаат секоја вечер на кауч у дневна, така?

Зборам за фактот, што тоа дете кога ќе порасне, продолжува да општи со деца или со свои врсници. Зборам за фактот како тоа дете станало хомосексуалец. Зборам за хомосексуално општество, каде што кога мажите општат со мажи е нормално и е единствено задоволство. И општество што го дадоа за пример тие што те подржуваат, како општество што во еден ден има повеќе самоубиства одколку во Европа и САД заедно, ама по се изгледа дека има и хомосексуалци повеке одколку во Европа и САД заедно :)
--- надополнето: 9 мај 2013 во 00:36 ---

Слично, но со таа разлика, што обично никој не ги силува хетеросексуалците за да станат хетеросексуалци.
Ако е така јас би требало да сум хетеросексуалец заради конзервативноста на моето семејство, традициите, окружувањето.
Од друга страна тоа што некој сексуално општи под присила дал со дете не е здрава личност. Таквите луѓе неможиш да ги сместиш во хомосексуалци.
Хомосексуалноста претставува СЕКСУАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО поврзување, не само сексуално.
Некој што општел со претставник од својот пол не значи дека е хомосексуалец.
Само незнам како тоа допринесува во темава каде што се обработува легализација на цивилна унија или брак во Македонија?

Некој што општел со претставник од својот пол не значи дека е хомосексуалец.

Интересно:P

Епа што е тој :cautious:?

Ова ми личи на муабетот, абе невина сум јас, ако се ебев со 10 души до сега, немаше емоции:свиркам:

Не читаш. Ти кажав дека немам проблем со општества кои дозволуваат повеќечлени бракови. Во тоа не гледам ништо лошо, неморално или неетичко. Луѓето си се сакаат и сакаат да си живеат заедно. Што те боли тебе колку татковци имам ја, ако мене тоа не ми смета?

До кога со инквизиции, забрани и смрдење по јавност со стереотипи и предрасуди?!?

Ако си по читањето, можеш слободно да го провериш како се движи трендот на легализација на она што со илјадници години човештвото веќе го прави - истополови заедници aka геј-бракови.

Педерите и лезбејките што ти живеат у комшии не ги знаеш дека се хомо, пошто од таквите ко тебе мора да се кријат, разбираш?
Не ме боли колку татковци имаш само те прашав дали ке ја оправдаш мајкати ако ти донесе дома уште двајца татковци кои ете како возрасни луѓе самоволно решиле да живеат заедно, да формираат заедница? На комшиите секако нема да им смета. Дали тебе ке ти одговара таа одлука на возрасните? Или ке речеш, чекај бре стара имаш ли ти ум во главата, има некои граници во животот кои не се мерат со метрото ,,возрасни, самоволно, свесно, не штетејќи му никому,,! А ако ти се правда со тоа дека ете мајмуните во африка така правеле нема ли да и речеш дека тоа е мајмунска работа исто како и пингвинската и ако сака така нека оде у џунглата кај мајмуните а не така да прави кај луѓето! А ако ти се правда дека е болна- т.е не е болна туку дека само така само со тројца мажи може да се возбуди нема ли да и речеш марш у п.м. ако не сака да се воздржи од таа своја сексуалност! Тоа те прашав и тоа одговори ми го.

Ова ми личи на муабетот, абе невина сум јас, ако се ебев со 10 души до сега, немаше емоции:свиркам:
MSM е терминот.
Хомосексуалец е човек кој може емоционално и сексуално да се поврзи со лице од истиот пол.
Тебе не ти е сватлива емоционалната страна.
Пример кој е често присутен, во отсуство на спротивниот пол по затворите, затворениците сексуално општат помеѓу себе за да кога ќе излезе од затвор тој не продолжува со истото туку си општи со спротивниот пол.

А бе примеров ти е крш!

Избркан од работа. Ме избркаја дека газдтата е хомофоб...
Сум аплицирал за стан. Не ми дале. Нормално не ми дале дека сум хомосексуалец.
Сум аплицирал за работа во јавна администрација. Ме одбиле дека сум хомосексуалец.
Сум аплицирал за платен војник или полиција. Ме одбиле пошто сум хомосексулаец.
Сум аплицирал за бебе. Ме одбиле зошто сум хомосексуалец.
И списокот ке нема крај, а и да има каде ке биди крајот.
Можеби и ке стигниме една да биди казната ако натепаш нормален и ако натепаш хомосексуалец.
За многу крато време ке добиеме проценти колку треба да има хомосексулаци во јавна администрација, во војска полиција, и скоро секаде.
Познато ти е тоа од некаде??
Искрено, ова што го пишуваш е чист филм. Во колку од државите кои имаат истополови бракови некој бара бадентер за застапеност у администрација? Холандија, Белгија, Франција, Британија, Шведска, Норвешка, Исланд, Шпанија, Ј. Африка, САД...?

428604_625627414132157_1952152671_n.jpg

MSM е терминот.
Хомосексуалец е човек кој може емоционално и сексуално да се поврзи со лице од истиот пол.
Тебе не ти е сватлива емоционалната страна.
Пример кој е често присутен, во отсуство на спротивниот пол по затворите, затворениците сексуално општат помеѓу себе за да кога ќе излезе од затвор тој не продолжува со истото туку си општи со спротивниот пол.

А бе примеров ти е крш!

Ебеш му матер пријателе, не знаев за тој термин:P

Примерот ми е одличен, ај ти:)

Сеа ме замисли коа општам со девојка, а немам емоции, кој термин ми соодветствува:cautious:?
MSW ли?

Ај have one прво, па после пиши ми.

Ти, иначе, ги гледаш твоите како се плескаат секоја вечер на кауч у дневна, така?
Иначе не е важно дали детето гледа дали се плескаат... ај вака ... исто како што кај хетеросексуално семејство, првата спознаја на детето за нормалност на сексуална ориентација би била хетеросексуална, имајќи во предвид дека се огледуваат на своите родители. Од тука натаму, да речеме дека детето иде со предрасуди. И во едно такво општество да речеме дека 80% од луѓето се хетеро.

Додека од друга страна имаме пример на Паштуни каде што имаме обратен случај каде што има 80% хомо. Е сега еволуцијата на тоа општество е доведена во прашање и за да го решат тој случај, Паштуните решиле да ја користат жената како суштество за расплод и роб за низ куќа, пошто ете немале никаква друга корист од неа.

Е сега ниту јас, ниту ниедно општество неможе да го спречи фактот да има хомосексуалци, тоа е завршен муабет. Се изјаснив дека лично не верувам дека е тоа болест. Но од еволуциски и биолошки аспект сметам дека не е баш нормална појава, но образложив како и што.

Муабетот ми е, природно едно дете се раѓа од сексуален однос помеѓу маж и жена. Тие маж и жена му се мајка и татко. За разлика од повеќето животински видови, човечкото суштество е зависно од своите родители долго време. Тоа значи дека детето мора да има барем еден родител да се грижи за него за да преживее.

Е сега во некои случаи неговите родители ги нема (починати избегани или whatever), и човековото опшстество измислило правило да даде на посвојување такво дете на брачни парови според некои критериуми. Пошто природно е тие родители да се мајка и татко, јас не гледам зошто не би му приуштиле на тоа дете услови(мајка и татко) какви што би имало доколку неговите родители биле живи, а место тоа да го дадеме на хомосексуален пар.

Сексуалното однесување нема врска со сексуалната ориентација. Еден геј не станува хетеросексуалец ако никад у живот нема секс со друго машко или земе се ожени. Ниту пак еден хетеросексуалец станува хомо ако има секс со машко заради експериментирање во сексот или недостапност до лице од спротивниот пол (затвореници, порано по армиите...).

Сексуалната ориентација е дефинирана од тоа што те пали и кон што можеш да се поврзеш емоционално, а не од тоа како се понашаш.

Сексуалното однесување нема врска со сексуалната ориентација. Еден геј не станува хетеросексуалец ако никад у живот нема секс со друго машко или земе се ожени. Ниту пак еден хетеросексуалец станува хомо ако има секс со машко заради експериментирање во сексот или недостапност до лице од спротивниот пол (затвореници, порано по армиите...).

Сексуалната ориентација е дефинирана од тоа што те пали и кон што можеш да се поврзеш емоционално, а не од тоа како се понашаш.
Ајдее, да не е хомосексуалноста политичка или национална определба ?

Homosexuality is romantic attraction, sexual attraction, or sexual activity between members of the same sex or gender.
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality

Ебеш му матер пријателе, не знаев за тој термин:P

Примерот ми е одличен, ај ти:)

Сеа ме замисли коа општам со девојка, а немам емоции, кој термин ми соодветствува:cautious:?
MSW ли?
Чекај сега не се разбравме.
Ти општиш со девојка а немаш емоции. Педер си! :vozbud:

У реду е Саган, терајте си вашиот конструктивен муабет со останатите:)

Јас сакав да го закачнам пријателчето Celsius :)

Сте ја отерале темава ептен до екстремни граници. Дајте релакс малку, форум е ова. За забава треба да служи.
--- надополнето: 9 мај 2013 во 01:10 ---
Чекај сега не се разбравме.
Ти општиш со девојка а немаш емоции. Педер си! :vozbud:

Па не се разбравме:P

Ако општам со машко сум геј:) Дали имам емоции или немам небитно:)

А коа општиш со девојка, мораш да потиснеш емоции со одредени:) инаку гадно си го наебал:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom