Македонска берза

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Член од
22 мај 2012
Мислења
109
Поени од реакции
34
Убаво штом ме следиш.Се надевам и темата која ја отворив ке ја забележиш.Па очекувам и таму некој коментар.:)

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Ve molam da mi kaze nekoj sto se slucuva so TEL., dali go objavija kvartalniot izvestaj ? Dali akcijata e seuste vredna za kupuvanje ili e podobro da se investira vo ALK i KMB ?Ve molam za sovet za investiranje pomegju ovie tri kompanii.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Ve molam da mi kaze nekoj sto se slucuva so TEL., dali go objavija kvartalniot izvestaj ? Dali akcijata e seuste vredna za kupuvanje ili e podobro da se investira vo ALK i KMB ?Ve molam za sovet za investiranje pomegju ovie tri kompanii.
мислам дека кмб не ти е лоша опција исто тука би ја вклучил и тплф бидејќи имаат одлука дека ке ја бранат цената од 20 ти овој месец. Всушност нашава берза нема растено до сега што имаат останатите во светот па и на балканот доправа треба да расте што и да земеш не би требало да погрешиш.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Дивидендата е најмала работа. Најважно е што Топлификација ќе откупува сопствени акции д по цена и до 10 000 денари. Така стои во одлуката која треба да се изгласа за некоја недела. Сегашната цена е 1550 денари. Може многу лесно и брзо да ја донесат цената до 6000ден за да се заштитат од превземање за почеток, оти ако ја преземат им отидоа фотељите, брзо ке реагираат со оглед дека веќе имало најави од Русите за промена на менаџментот како точка.

најкасно до Јули оваа година. Бар до сега таква беше праксата.
lani ne isplati dividenda, imav akcii, imam i sega nesto sitno, ako si siguren deka ke isplaka da im dadam podatoci treba

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
lani ne isplati dividenda, imav akcii, imam i sega nesto sitno, ako si siguren deka ke isplaka da im dadam podatoci treba
Да точно лани не дадоа, пред тоа дадоа. Оваа година има предлог за 60 ден ке треба да го изгласаат на собрание на крајот на месецов ке се одржи во А. Палас . Потоа ке треба да испратис копија од трансакциска и лична карта кај лицето за контакт со инвеститори во Топлификација Бисера или Ѓорѓи мислам дека се луѓето.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
НЛБ ќе отпушта вработени и една третина од филијалите под клуч

Нова Љубљанска банка, по програмата за санација која се подготвува на барање на Европската комисија би можела да биде помала за дури 35 отсто, откриваат словенечките медиуми. НЛБ прво ќе го намали бројот на вработени за 650 до 700 луѓе и ќе затвори една третина од филијалите.

И покрај сите досегашни обиди за докапитализација, кои надминуваат над милијарда ева, на НЛБ и понатаму и’ е потребен барем уште половина милион евра за да може да продолжи да функционира. Нејзините загуби постојано се зголемуваа со давање лоши кредити на компаниите, а една третина од словенечката економија зависи токму од оваа банка.

Поради фактот дека и самата држава се наоѓа во длабока рецесија, и дека и овој пат нема да може така лесно да се докапитализира, НЛБ подготвува програма за реорганизација и санација на оваа банка која без државна помош не би можела да преживее.

Член од
11 април 2013
Мислења
65
Поени од реакции
39
Da ne se sekava nekoj za 2011 kolkava bese dividendata na REPL ?

Член од
14 април 2013
Мислења
93
Поени од реакции
62
Сигурно не била нешто посебно штом никој не се сеќава :P .
Еве јас ти проверив повели
За 2011 била 3.382,50 денари или дивидендниот принос бил 9,41 %.
За 2012 е 3998,00 денари или принос од 9,52 %

Член од
11 април 2013
Мислења
65
Поени од реакции
39
Сигурно не била нешто посебно штом никој не се сеќава :P .
Еве јас ти проверив повели
За 2011 била 3.382,50 денари или дивидендниот принос бил 9,41 %.
За 2012 е 3998,00 денари или принос од 9,52 %
pa sumata ne e bas malku mislam gledajkigi ostanatite kompanii :) thnx.

Член од
12 мај 2008
Мислења
249
Поени од реакции
148
што мислите што ке се случува со Комерцијална
имам земено акции едни по 2900 други по 2600....и мм сака да прави калкулации а ја не ги давам никако зашто мислам дека сега не е погоден момент за тоа

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
што мислите што ке се случува со Комерцијална
имам земено акции едни по 2900 други по 2600....и мм сака да прави калкулации а ја не ги давам никако зашто мислам дека сега не е погоден момент за тоа
Катастрофа овој кватрал КМБ ептен отидоа во загуба...а и самите рекоа 2013 ќе биде лоша. Не очекувам добри информации од нив оваа година...дивиденда слабо или ништо за 2013та...може ќе се опорават во 2014та ама...

Kajgana Shop

На врв Bottom