Бугарија vs. Грција

• Креатор на темата Креатор на темата ice_cube
  • Време на започнување Време на започнување

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Како што кажува насловот, Бугарија или Грција за летен одмор ?

Ко шо слушав моабети, Бугарија било за журки, а Грција за лабав одмор, конкретно зборам за Златни Песоци/Сончев брег и Закинтос.

Ако има некој искуство со овие места нека сподели молим вас :)

Ја би пре за Бугаристан :)...луди забави до бесвст пронижани уз некоја Украинка ;)

Закинтос е топ.....
Ја си ги поминав најдобрите 7-8 дена во животот таму :D

sigurno si "kutnal" nesto..... :icon_lol: kolku pari potrosi od prilika ?

:icon_mrgr:
А што ја знам......накај 300 евра се на се,преку сила 350 нека се(пат,смештај,трошење пари таму).Бев на крај на јуни почеток на јули.29ти јуни мислам дека ми беше турата.
Лаганас - топ си пројдов ;):cool:

Беда е Бугарија, иди Грција.

Минатото лето за во Бугарија беше 120 евра превоз +10 дневен. Која мизерија за 120 евра одмор на златните песоци/сончев брег и тоа од 1-10 август.:LOL:
Закинтос евентуално Крф ако се предомислиш иста цена е 220-350 евра.

Грција.
Сакаш мир - има мир.
Сакаш забава - има забава.
Сакаш плажа - плажа преубава.
Сакаш море - најубаво.

Мојот глас во случајов оди за Грција - но да бидам попрецизна - Егејско море.
--- надополнето: 5 мај 2013 во 02:48 ---
Не е точно тоа, принцезо од Велс ,,,,:),,,,
Точно е, ептен е точно.
Сум била и таму и таму и лесно ми е да споредам.
Сељачизмот во Бугаристан ечи од секое ќоше.
Нема местенце кое е нормално... знаеш, забава не е фрлање танга на шанк.

Грција.
Сакаш мир - има мир.
Сакаш забава - има забава.
Сакаш плажа - плажа преубава.
Сакаш море - најубаво.

Мојот глас во случајов оди за Грција - но да бидам попрецизна - Егејско море.
--- надополнето: 5 мај 2013 во 02:48 ---

Точно е, ептен е точно.
Сум била и таму и таму и лесно ми е да споредам.
Сељачизмот во Бугаристан ечи од секое ќоше.
Нема местенце кое е нормално... знаеш, забава не е фрлање танга на шанк.
А што е забава ?
Играње танго на плажа ..
Па и јас сум бил и знам како сум поминал ...и зависи на кои места ќе отидеш у Бг така исто важи и за Гр.

А што е забава ?
Играње танго на плажа ..
Па и јас сум бил и знам како сум поминал ...и зависи на кои места ќе отидеш у Бг така исто важи и за Гр.
Не може бе сељачизам забава да биде.
Со првата реченица се ми потврди :facepalm:
Изгледа не си бил на журка во Грција, вистина, нема чкљ шабани да слушаш, ама не може да се спореди одморот меѓу овие две земји.
Просветли ме те молам, бидејќи и најпопуларната (и демек најкултурната) дискотека на Златни Песоци беше срање, ама тешко срање, со многу сељачишта и деца што прв пат виделе алкохол изгледа.
И да, одвратна до смрт музика.

Бугарија е топ.Ко прво не врие Срби ко у Грчка,ко второ е поефтино,имаш украинки,русинки,скандинавки колку ти душа сака.И плус бугарките се многу дружељубиви :D.И фала богу не им го грлиш газот на факинг грчките цигани што шкртаат регистрации,кршат коли и не те сметаат за човек.

Како што кажува насловот, Бугарија или Грција за летен одмор ?

Ко шо слушав моабети, Бугарија било за журки, а Грција за лабав одмор, конкретно зборам за Златни Песоци/Сончев брег и Закинтос.

Ако има некој искуство со овие места нека сподели молим вас :)
Зависи каква забава сакаш. Сум бил во Закинтос, Тасос.. и одлично си поминав. Во дискотеките се пушта House/Trance/Techno музика, има многу странци од цел свет (не за џабе Грција е секое лето во ТОП 5 светски туристички дестинации). Додека, не сум бил на море во Бугарија, али сум бил во Софија, и навечер насекаде ечат тоа бугарските турбо фолк "пеачки", што кај мене ужасно влијаеше на ушите, така што од тоа не можев да забележам ништо убаво, и едвај чекав да си заминам. Па, не верувам дека е различно во остатокот на бугарија. Значи, во Грција е некако во европски стил, и не верувам дека е многу поразлично од, да речеме, Ибица. Ако си за забава, иди на Закинтос или Миконос. (y)

Значи, во Грција е некако во европски стил, и не верувам дека е многу поразлично од, да речеме, Ибица. Ако си за забава, иди на Закинтос или Миконос. (y)

Очигледно не си бил во Ибица
--- надополнето: 5 мај 2013 во 07:47 ---
Изборот ти е сељак во грција каде што ќе треба да се стискаш и нема да присуствуваш на подобрите журки зашто ќе ти биде скапо или да идеш и да истераш нормален одмор во земја каде ќе те иритираат ситници. Се на се грчка е подобра опција ако имаш пари ама касниш едно 30-40 години од кога било топ бар за нас. Може котеќ да јадеш и колата гратис кабриолет да ти ја направат така да покрај пари за одмор бонус интезивна него е исто возможно. Бугарија тој проблем ќе го немаш ама затоа морето не им е ко бело море. И на двете места смештајот е ОК за балканци и на двете места има забава на едното ќе ти биде полесна и поевтина на другото ем ќе те дерат ем ќе те мрзат

Bulgaria definitivno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom