Преминување од православен во католички христијанин?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheep
  • Време на започнување Време на започнување
Црквата не смее да собира пари на таков начин.
Секој треба доброволно да дава колку што мисли,

Нема проблем: на наредната седница од Синодот од МПЦ-ОА, изнеси го овој предлог.

А во меѓувреме, напрај си го есапот, кој самиот ќе Ти кажит за што све арчиш пари, а поарченото нема блага врска со спасението.

А што пишува во Библијата? Бесплатно добивте, бесплатно раздавајте? Ајде биди мангуп и подразјасни ни‘, на што се однесува таа бесплатност?
Меѓу другото, да, и тоа. Но првенствено мојот пост не беше насочен кон тоа што поповите наплаќаат за услугите... очигледно бев погрешно разбран пошто одпосле се пикам во дискусија и цитирам постови :) Мојот пост беше насочен кон сите религиозни практики коишто ги прават поповите а не се никаде запишани во библијата. И сето тоа бесплатно да би го правеле, сепак тоа не е во склад со тоа што го пишува библијата. Трескај се од земја, удирај со глава во ѕид, до утре правдај ги поповите, ама сето тоа што го прават не го пишува НИКАДЕ во библијата.

И сето тоа бесплатно да би го правеле, сепак тоа не е во склад со тоа што го пишува библијата..

Ааааа, велиш, чак и да не наплаќаат, поповоте пак би чинеле грешка, така? Која е грешката?

Значи, и да не наплаќаат, Ти пак си расположен да им најдеш некоја маана, притоа не гледајќи ја својата огревовеност, така?

Но нееее, Ти си безгрешен, Ти се повикуваш на Библијата, Библијата е од Бога напишана, Бог Е безгрешен и последично, Ти самиот си безгрешен оти се повикуваш на Билијата и никако не можеш да згрешиш, оти Библијата ја чуваш 24/7 под мишка...
--- надополнето: 3 мај 2013 во 21:53 ---
Трескај се од земја, удирај со глава во ѕид, до утре правдај ги поповите, ама сето тоа што го прават не го пишува НИКАДЕ во библијата.

Исто како што никаде не е запишано дека е забрането...Ај сега, Ти самиот потрескај се од земја и најди ми „...библиски цитат...„ кој вели дека е забрането...

Ааааа, велиш, чак и да не наплаќаат, поповоте пак би чинеле грешка, така? Која е грешката?

Значи, и да не наплаќаат, Ти пак си расположен да им најдеш некоја маана, притоа не гледајќи ја својата огревовеност, така?

Но нееее, Ти си безгрешен, Ти се повикуваш на Библијата, Библијата е од Бога напишана, Бог Е безгрешен и последично, Ти самиот си безгрешен оти се повикуваш на Билијата и никако не можеш да згрешиш, оти Библијата ја чуваш 24/7 под мишка...
--- надополнето: 3 мај 2013 во 21:53 ---

Исто како што никаде не е запишано дека е забрането...Ај сега, Ти самиот потрескај се од земја и најди ми „...библиски цитат...„ кој вели дека е забрането...
Јас мислев дека само јадење благо те расположува... ама ти дефинитивно знаеш да ме насмееш и да ме расположиш со твоите постови, посебно со првиот болд. Како прво да се разбереме, не ја чувам библијата под мишка... ама секогаш ми е тука на биро ;) И како второ... од каде дојде до закључок дека јас се сметам за безгрешен бидејќи се повикувам на библијата? Напротив дека се повикувам на библијата знам и признавам дека сум грешен бидејќи сите имаме наследено грев од Адам, и нема бегање од тоа. Да не се пикаме натамо, офтопик е тоа.
Вториот болд... Дека е забрането ’што’? Не знам на што ти се однесува прашањето ама ајде ќе погаѓам. Една од 10-те заповеди е да не правиш режани ликови од она што е на небото... а ако ме служи добро видот, црквите се прекриени од крај до крај со такви ликови. Ако не ти погодив тоа што сакаш да чуеш дај кажи па ќе тераме натамо, за да ти го дадам посакуваниот одговор.

Andrejrulz,

кога ќе излезеш од кориците од Светото Писмо и ко ќе Ти стани јасно дека многу вода протече низ Вардар од времето од кога Писмото е запишано, дур тогај ќе можиш да дајш саглам одговор на моите прашања а до тогаш, можеш да глумиш лудило дека не разбираш што Те прашале и да си тераш монолог, оти одговор нит си ми дал, нит ќе ми дајш...

Andrejrulz,

кога ќе излезеш од кориците од Светото Писмо и ко ќе Ти стани јасно дека многу вода протече низ Вардар од времето од кога Писмото е запишано, дур тогај ќе можиш да дајш саглам одговор на моите прашања а до тогаш, можеш да глумиш лудило дека не разбираш што Те прашале и да си тераш монолог, оти одговор нит си ми дал, нит ќе ми дајш...
Аха... значи библијата е застарена книга која нема никаква корист во наше време? На што ја повикуваш тогаш твојата вера? :facepalm: За Исус пишува во библијата, следбениците на Исус се наречени Христијани во кои нели и ти спаѓаш. Ако ти ја негираш библијата, тогаш се негираш самиот себе... својата вера и својата религија. Па дали ти воопшто размислуваш со твој мозок или ти го испрале мозокот?

Да...
--- надополнето: 3 мај 2013 во 22:36 ---
Ако ти ја негираш библијата, тогаш се негираш самиот себе...

Посочи мој пост, во кој ја негирам Библијата.
--- надополнето: 3 мај 2013 во 22:37 ---
Па дали ти воопшто размислуваш со твој мозок или ти го испрале мозокот?

Мојот мозок е испран, а Твојот е инструиран. Што си поарен од мене?...:sneaky:

Посочи мој пост, во кој ја негирам Библијата.
->
Andrejrulz,

Мојот мозок е испран, а Твојот е инструиран. Што си поарен од мене?...:sneaky:
За разлика од тебе, јас го користам.

Значи, ова погре е мој пост, во кој ја негирам Библијата? И каде ја гледаш негацијата? Или гледаш нешто што не постои?

Опасно е таквото гледање...
--- надополнето: 3 мај 2013 во 22:46 ---
За разлика од тебе, јас го користам.

Не си ласкај...Папагалски преповторуваш туѓи инструкции, а се фалиш дека си го користел мозокот.

Значи, ова погре е мој пост, во кој ја негирам Библијата?
Во тој пост ја прикажуваш библијата како стара и небитна книга, која не е достојна да ти даде одговор на твоите прашања. Значи ти ја прифаќаш библијата онолку колку што ти одговара, а кога ќе се судри со некои од твоите интереси, одма ја потценуваш. Ако веќе веруваш во библијата, верувај до крај... биди прав верник.

Во тој пост ја прикажуваш библијата како стара и небитна книга,

Не бе чедо, нели Ти е јасно дека тоа Ти го велиш, не јас...
--- надополнето: 3 мај 2013 во 22:51 ---
Значи ти ја прифаќаш библијата онолку колку што ти одговара,

Зашто Твојот начин на прифаќање на Писмото ми го припишуваш мене?
--- надополнето: 3 мај 2013 во 22:52 ---
Ако веќе веруваш во библијата, верувај до крај... биди прав верник.

Верувам во Бог, не во Библијата.

Не бе чедо, нели Ти е јасно дека тоа Ти го велиш, не јас...
Ох бе.. знам дека нема излагање на крај со тебе ама ајде... да не речеш после избегнувам прашања.
Да го велев јас тоа немаше постојано да ти ја спомнувам и да ја чувам на биро. Сигурно ќе беше на некоја полица да фаќа прашина ако воопшто би ја имал. Значи ни јас никаде не велам дека библијата е стара или небитна книга. напротив.
Зашто Твојот начин на прифаќање на Писмото ми го припишуваш мене?
Зошто бе ги извртуваш зборовите? Како дојде до закључок дека јас ја прифаќам библијата само онолку колку што ми одговара?
Верувам во Бог, не во Библијата.
Во 2 послание до тимотеј 3:16 вика дека целото писмо е вдахновено од Бог..... итн. Како може да веруваш во Бог, а да не веруваш во неговата пишана реч?

Во 2 послание до тимотеј 3:16 вика дека целото писмо е вдахновено од Бог..... итн. Како може да веруваш во Бог, а да не веруваш во неговата пишана реч?

1. Во наведеното послание, не е во прашање Светото Писмо, туку Стариот Завет. Ти текнуе ли сега зашто Ти велам дека Писмото го прифаќаш само токлку колку Ти одговара? :sneaky:
Не верувам...

2. Верувам во Бога и се надевам на Него затоа што не Го гледам, а не верувам во Библијата, затоа што ја гледам, а не затоа што не ја прифаќам нејзината содржина. Ти текнуе?...
Ако не Ти текнуе, види во римјаните. 8.25.

Нема проблем: на наредната седница од Синодот од МПЦ-ОА, изнеси го овој предлог.

А во меѓувреме, напрај си го есапот, кој самиот ќе Ти кажит за што све арчиш пари, а поарченото нема блага врска со спасението.

Пријателе, тоа што во грев влагам свесно, не значи дека треба црквата да ми аплаудира ;)
И ако имам со кого да разговарам и предлагам, сигурно нема на МПЦ да и предлагам, пре би со УЈП да поразговарам.

Есапот е таков - христијанството настанало и важело за вера на сиромашните, меѓувремено МПЦ и сличните на неа си го направија бизнис.
Почнете да се плашите од вашите поданици, ние вака безбожни, ништо не ви правиме.
Арно ама, на секој лоповлук има крај.
Во име на тоа, палете по една свеќа и за НГ, пошто само тој ви помага да си работите така подмукло.

Католиците па, ич не се материјалисти.
Затоа папата си има посебна градина у Ватикан само за него, посебен олтар за молитва само за него, блендиран мерцедес и десетина вили околу светот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom