Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Одма си требал да регаираш во супорт да ти го тргнат негативниот поен. И да му ги вратиш парите назад. Сега незнам колку би можел нешто да направиш.
немаше плаќањe, а и пораките ги нема во инбокс
nvm. си направив нов акаунт, па ќе пробам на него да видам како функционираат сега :)

немаше плаќањe, а и пораките ги нема во инбокс
nvm. си направив нов акаунт, па ќе пробам на него да видам како функционираат сега :)
Ако немало плаќање не можел да ти остави негативен фитбек. Нешто си заборавил. :)

Одамна ми стојат гиговите, не сум ги обновувал одамна. Едвај постигнувам да ги испорачам на време. Немам намера да ставам некој нов гиг сега за сега. :)
може мало појаснување? што е тоа ГИГ? можда глупо прашање, али се водам по онаа изреката, нема глупи прашања, има глупи одговори :)

Ако немало плаќање не можел да ти остави негативен фитбек. Нешто си заборавил. :)
знам дека имам уште едно плаќање останато на тој акаунт, а незнам како пиша тој feedback ...

може мало појаснување? што е тоа ГИГ? можда глупо прашање, али се водам по онаа изреката, нема глупи прашања, има глупи одговори :)
На нашки преведено оглас каде што нудиш некоја услуга. ;)

Да ве прашам вас "фајверчинава", што услуги нудите?
И јас сум на фајвер дизајнирам логоа, икони и тн и тн, прилично нов сум минатата недела послабо така беше со гиговите оваа еве веќе 3 гигови завршив во еден ден и уште 2 чекам да се до-договорам со клиентите.
Што просек имате неделно?
Исто така си ќарив на 99десигнс 200 доларчина, конечно се посреќив.
Оооо (y) браво, баш ми е мило за победата на 99 designs :) Дај сподели профил, да се поврземе, и јас сум таму доста активен, само од 55 учества сеуште имам 0 победи :P ама имав и еден 1-to-1-project :) Иначе за Fiverr јас сум одамна член, едно 3-4 месеци ама досега немав ништо сработено, искрено ми беше запоставен тотално, али од кога се ангажирав пред некој ден, благодарение на Kostur123 има знаци на подобрување. Еден гиг сработен, еден порачан, а еден веќе се договоривме, само треба да си порача официјално човекот. Ииии овие викате Евреи ? ццц, да се земало 20% еј :D, пошто вкви дизајнерски работи, си кажувам, барем за мене, вредат и повеќе од 5$ секако али да не пребаруваме сега, затоа ќе си ги ограничиш понудите на едноставни нешта, а за се плус ќе си направиш башка договор по порака, а мислам и во погорните нивоа нели и сам после можеш да одредуваш цени, али пак ако земаат стално 20% то е колење :) Испаѓа дека за една победа на 99designs, во вредност од 200$, треба да направиш 50 гигови :P. али ако те научат дека си добар, 50 гигови и не се така многу, барем ја имаш сигурно работата и добиваш пари, додека шансите да победиш на 99designs сереално кажано, многу мали :)
--- надополнето: 3 мај 2013 во 18:56 ---
(y) колку време почека додека почнат да нарачуваат, а и каква врска има МКД тука ? ако се грци нема да нарачуваат ? :pos:

Па од ко се “активирав“ одново да кажам...за 3-4 дена се јави првата “жртва“ :D

bobipp
Шансите навистина се многу мали, сум имал неколку пати кога ќе ми дадат добар рејтинг ама ќе се појави некоја компанија одма со 300 дизајнери и ќе аплоадира едно 50 дизајни и ќе ги одберат нив, сигурно со повеќе искуство и што не, ме нервира овие дизајнерските друштва што се или тимови како ги викаат, работат и во живо а и крадат муштерии за ние самците по дома што работиме во слободно време, сепак си имаат право не се малце пари иначе јас начекав еден натпревар и си реков ај на заебанција ќе аплоадирам нешто видов кој што ставил, ставив обичен фонт, грејдиент малце и swoosh под него, го бендиса батето, на скајп почнавме се договаравме му прајќав до кај сум што да сменам и потоа ми понуди преку вестерн да ми даде пари него ли преку 99, си реков подобра идеја е оти преку интернет 99 ќе земат провизија, па потоа пејпел па да ги вадам пак, вака чисто мала провизија, прво мислев сака да ме заебе ама на војс чет почнавме ова она се "зближивме" и го завршив и ми ги даде парите.
Исто така и Neobux пукам многу, почнав прво со дизајнирањево и гледав други начини па најдов добри стратегии ова она на Необакс, еве веќе 2.5 недела ми е, киснам и онака по компјутер скоро цело време вака барем кликам, и правам по едно доларче и нешто на ден, секоја недела со повеќе реферали земам се повеќе и повеќе, повеќето го гледам како хоби него ли машина за пари иако понатаму добро ќе се исплати ова хоби ако го менаџираш акаунтот добро.
Имам само едно прашање, на 99 сум аплоадирал на 20+ натпревари и кога да одам во мојот профил покажува 2-3 ако се активни и толку, каде можам да видам колку навистина сум аплоадирал и дали уште има примероци?
А и ќе заборавев, буфтам и на оДеск исто така, до сега имам заработено едно 60$ преку оДеск, сет икони и преглед на Армис една посрана игра ко шах што е на Македонски, ама многу и таму има конкуренција сега за сега само на Фајвер ќе буфатм плус на оДеск треба да аплицираш па да се лижиш примероци ова она, на Фајвер идат, порачуваат, земаат и земаш кеш. :D

bobipp
Шансите навистина се многу мали, сум имал неколку пати кога ќе ми дадат добар рејтинг ама ќе се појави некоја компанија одма со 300 дизајнери и ќе аплоадира едно 50 дизајни и ќе ги одберат нив, сигурно со повеќе искуство и што не, ме нервира овие дизајнерските друштва што се или тимови како ги викаат, работат и во живо а и крадат муштерии за ние самците по дома што работиме во слободно време, сепак си имаат право не се малце пари иначе јас начекав еден натпревар и си реков ај на заебанција ќе аплоадирам нешто видов кој што ставил, ставив обичен фонт, грејдиент малце и swoosh под него, го бендиса батето, на скајп почнавме се договаравме му прајќав до кај сум што да сменам и потоа ми понуди преку вестерн да ми даде пари него ли преку 99, си реков подобра идеја е оти преку интернет 99 ќе земат провизија, па потоа пејпел па да ги вадам пак, вака чисто мала провизија, прво мислев сака да ме заебе ама на војс чет почнавме ова она се "зближивме" и го завршив и ми ги даде парите.
Исто така и Neobux пукам многу, почнав прво со дизајнирањево и гледав други начини па најдов добри стратегии ова она на Необакс, еве веќе 2.5 недела ми е, киснам и онака по компјутер скоро цело време вака барем кликам, и правам по едно доларче и нешто на ден, секоја недела со повеќе реферали земам се повеќе и повеќе, повеќето го гледам како хоби него ли машина за пари иако понатаму добро ќе се исплати ова хоби ако го менаџираш акаунтот добро.
Имам само едно прашање, на 99 сум аплоадирал на 20+ натпревари и кога да одам во мојот профил покажува 2-3 ако се активни и толку, каде можам да видам колку навистина сум аплоадирал и дали уште има примероци?
Во право си за 99дизајнс али јас не се откажувам да ти кажам право. Никогаш не знаеш кога ќе те погоди среќата. Јас на еден натпревар за етикети за алкохолен пијалок влегов во финале ама избраја друг...и дури по месец дена ме контактира истиот што го организираше претходно натпреварот и ми вика...сакам тој дизајнот шо ти беше да го искористам за друг производ, само ќе треба името да го смениш...дали се согласуваш за 100 евра? Мене ми дојде ко гром од ведро небо. Се согалсувам викам, како не... :D
Друг случај...првпат влегов во натпревар за дизајн на веб страни, значи само за дизајнот, без кодирање и програмирање. Пратив, ми го оценија како “многу темно“ со 1 ѕвездичка само и добро реков јас, се откажав после не пратив друго..По 10-ина дена замисли, добивам нов фидбек кај шо истиот тој дизајн го оценува со 4 ѕвездички и добар фидбек во однос на содржина и поставеност на елементите, само бојата да се смени и фонтот во хедерот. Зедов вчера, направив уште 4 нови, дури и ми кажаа со која боја :) А инаку предлозите од другите учесници се затворени, не се гледаат, ама тие дури и ми пратија по порака како изгледа нивното :) Сега сме тројца во финале, само јас и уште еден пратија нови предлози, тој третиот ни трага ни глас...а ова ако успее...повеќе се плаќа отколку за лого...200 е за лого, најчесто...а ова е 475 :) Wish me luck :D
Инаку да не се секираш за провизијата за 99дизајнс. Не се тие како Фајвер, прво не земаат толку проценти (20%), земаат 5% ама тие ги наплаќаат од купувачот а не од тебе. Пример ако наградата е 200 долари, купувачот плаќа 210, 200 за тебе и 10 за 99дизајнс ;)

Во право си за 99дизајнс али јас не се откажувам да ти кажам право. Никогаш не знаеш кога ќе те погоди среќата. Јас на еден натпревар за етикети за алкохолен пијалок влегов во финале ама избраја друг...и дури по месец дена ме контактира истиот што го организираше претходно натпреварот и ми вика...сакам тој дизајнот шо ти беше да го искористам за друг производ, само ќе треба името да го смениш...дали се согласуваш за 100 евра? Мене ми дојде ко гром од ведро небо. Се согалсувам викам, како не... :D
Друг случај...првпат влегов во натпревар за дизајн на веб страни, значи само за дизајнот, без кодирање и програмирање. Пратив, ми го оценија како “многу темно“ со 1 ѕвездичка само и добро реков јас, се откажав после не пратив друго..По 10-ина дена замисли, добивам нов фидбек кај шо истиот тој дизајн го оценува со 4 ѕвездички и добар фидбек во однос на содржина и поставеност на елементите, само бојата да се смени и фонтот во хедерот. Зедов вчера, направив уште 4 нови, дури и ми кажаа со која боја :) А инаку предлозите од другите учесници се затворени, не се гледаат, ама тие дури и ми пратија по порака како изгледа нивното :) Сега сме тројца во финале, само јас и уште еден пратија нови предлози, тој третиот ни трага ни глас...а ова ако успее...повеќе се плаќа отколку за лого...200 е за лого, најчесто...а ова е 475 :) Wish me luck :D
Фивер е мала заработувачка ама и за многу кратко време. Рекорд во завршена нарачка ми е 7 минути. :cool:
Додека ме немаше на форумов овие 20-тина минути 2 нарачки завршив. :icon_lol:

Инаку да не се секираш за провизијата за 99дизајнс. Не се тие како Фајвер, прво не земаат толку проценти (20%), земаат 5% ама тие ги наплаќаат од купувачот а не од тебе. Пример ако наградата е 200 долари, купувачот плаќа 210, 200 за тебе и 10 за 99дизајнс ;)
Баш ќе прашував еве ти се најде, тоа со веб дизајнот, сега на пример тие бараат, коридана цела страница, со се завршено, наместени само да си ја отвори и да стави што треба, или ти му даваш само примерок како да изгледа страницата, на пример на фотошоп/дреамвивер што да е си правиш како газот што ти сака и аплоадираш?
Оти јас мислам дека бараат завршена веб страна кодирана, се таму со ХТМЛ средено, одговори кога ќе можеш.
BTW што години си да не се знаеме и јас сум од ПП :D

Фивер е мала заработувачка ама и за многу кратко време. Рекорд во завршена нарачка ми е 7 минути. :cool:
Додека ме немаше на форумов овие 20-тина минути 2 нарачки завршив. :icon_lol:
не си фер, љубоморни не правиш ;)
како и да е, и на тебе и на боби “само така да продолжите“!!!

не си фер, љубоморни не правиш ;)
како и да е, и на тебе и на боби “само така да продолжите“!!!
Ако знаеш англиски можеш да се сликаш покрај александар на плоштад со некаков текст што ќе ти го дадат да направиш некаков говор или рецензија. Има многу идеи што може да се реализираат. Само треба да се размисли за стратегија.

Ако знаеш англиски можеш да се сликаш покрај александар на плоштад со некаков текст што ќе ти го дадат да направиш некаков говор или рецензија. Има многу идеи што може да се реализираат. Само треба да се размисли за стратегија.
Во право е Костур, треба само да имаш тро кликер, да немаш срам, и да не те мрзи, гледам какви гигови се рангирани топ и се чудам, зел бате сечи парче харија и ја движи на нејзе пишува нешто и песна во позадина и има над 500 порачки, друга некоја мисирка зела во јога поза се сликала и под нејзе негде стои парче хартија со нешто напишано има над 1000 порачки.

имаш идеи, имаш!!! морам да признам. за понатаму ПП ;)

Баш ќе прашував еве ти се најде, тоа со веб дизајнот, сега на пример тие бараат, коридана цела страница, со се завршено, наместени само да си ја отвори и да стави што треба, или ти му даваш само примерок како да изгледа страницата, на пример на фотошоп/дреамвивер што да е си правиш како газот што ти сака и аплоадираш?
Оти јас мислам дека бараат завршена веб страна кодирана, се таму со ХТМЛ средено, одговори кога ќе можеш.
BTW што години си да не се знаеме и јас сум од ПП :D
Јас колку што знам, бараат само дизајн, поточно речено темплејт, најчесто во описот на проектот кажуваат дали треба само дизајн во Фотошоп или и кодирање, али мислам дека преку 90% од проектите се само дизајн на темплејт (али не ме фаќај за збор, досега само еднаш влегов во ваков натпревар, иначе претежно сум на логоата, таму има безброј натпревари), тие потоа победничкиот темплејт го даваат на тимот програмери (да не кажам р'мбачите :D) и тие само ќе го искористат твојот дизајн. Ти си добиваш награда 300-400 долари за дизајнот колку што е, а програмерите ваљда ќе земат повеќе, сепак е пообемна и потешка работа. И самата страна-99designs повеќе е ориентирана на дизајн, а за комплет проекти, тоа шо го викаат developing, има други страни, пример www.freelancer.com.

Инаку за 2 месеца ќе наполнам 27 години, али тешко да ме знаеш, јас средно учев Битола, после факултет и работа во Скопје 7 години и ме немаше многу низ Прилепов :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom