Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.363
Поени од реакции
5.492
Може ли малку помош. Како да му направам update на мојов телефон ( Sony Xperia P )? Го приклучувам телефонот на лаптоп со usb кабелот. И пробувам да му направам update преку PC Sony Companion но во вторава фаза ми застанува. Пишува дека треба да го дисконектирам од усб и да го исклучам и после пак да го конектирам на усб и да го вклучам. Тоа и го правам но од кога ќе го запалам послем тоа ништо не се дешава.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Може ли малку помош. Како да му направам update на мојов телефон ( Sony Xperia P )? Го приклучувам телефонот на лаптоп со usb кабелот. И пробувам да му направам update преку PC Sony Companion но во вторава фаза ми застанува. Пишува дека треба да го дисконектирам од усб и да го исклучам и после пак да го конектирам на усб и да го вклучам. Тоа и го правам но од кога ќе го запалам послем тоа ништо не се дешава.
Да ти преведам..
1. Извади го УСБ кабелот од тел. и од ПЦ.
2. Биди сигурен дека батеријата ти е над 50%.
3. Исклучи го телефонот.
4. Поврзи го кабелот.
5. И Volume Down бутон задржи додека го вклучуваш УСБ кабелот во телефон.

Изгледа не си сватил се како шо треба..

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не треба да го вклучиш телефонот, кога ќе го приклучиш УСБ-то во компјутер држи Volume down и приклучи го другиот крај од УСБ-то во телефон се додека не се појави нов прозорец на компјутерот. Сега апдејтирав еден Arc S и се одеше мазно и иста е процедурата. :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.363
Поени од реакции
5.492
Haha volume down pisuvalo kakov idiot sum. Ja pa celo vreme go gasam palam. Se izbrukav ama nema veze fala mnogu.

M

Mamba.

Гостин
Имам зте кис плус и ми се појави H и над неа две цртки една нагоре една надоле..едно другарче ми вика ми се уклучило HSDPA нешто..како се гасе?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.224
Поени од реакции
8.332
HTC desire HD od вчера не ми работи автоматски да ми се врти екранот кога ке го вртам стои во една позиција само, тоа auto rotate srceen ми е штиклирано, како да го решам проблемот ?

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
HTC desire HD od вчера не ми работи автоматски да ми се врти екранот кога ке го вртам стои во една позиција само, тоа auto rotate srceen ми е штиклирано, како да го решам проблемот ?
рестартирај го и пробај

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Пробај ја оваа апликација, ако не се мрда она „кругчето“ пробај да му направиш Hard Reset, ако и тогаш нејќе однеси го во некоја мобилара.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Знам како се внесуваат линкови на екранот да ти се при рака. Но како се бришат? Мислам на Search, Top Apps, Apps, Apps, да, двапати ги има со различна икона. Веројатно се инсталирале со гугл плеј стор. Како да избришам од телефонот програми како фб, твитер и сл. работи кои не ми требаат. Само ми дава да ги бришам најновите updates кои сами се инсталират после вклучување на интернет. Инсталирав Apps2Rom, ама немам root access.

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Имам T-mobile MOVE, и вчера го рутирав. Го рутирав заради тоа што немаше доволно меморија у телефонот, па сакав да ослободим со тоа што ќе можем да ги префрлам у мемориска и слично. Ама не сака, спуштив App 2 SD не сака со апликацијата, некоја друга апликација со која ќе може да се напрае тоа ?

Телефонот е вој

Код:
http://www.gsmarena.com/t_mobile_move-3990.php

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Имам T-mobile MOVE, и вчера го рутирав. Го рутирав заради тоа што немаше доволно меморија у телефонот, па сакав да ослободим со тоа што ќе можем да ги префрлам у мемориска и слично. Ама не сака, спуштив App 2 SD не сака со апликацијата, некоја друга апликација со која ќе може да се напрае тоа ?

Телефонот е вој

Код:
http://www.gsmarena.com/t_mobile_move-3990.php
Телефонот има Android 2.2, на 2.2-ката можеш да префрлаш без да го рутираш.

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Телефонот има Android 2.2, на 2.2-ката можеш да префрлаш без да го рутираш.
Па не можеше, ја пробав не сакаше никако. Апдејтите беа на меморијата од телефонот и така ми се трошеше цела меморија. Ако знаеш ти како, кажи ..

Kajgana Shop

На врв Bottom