Повторно црн Велигден

• Креатор на темата Креатор на темата _Филип
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Gospode spasi gi , samo sto doznav za ovaa uzasna nesreka . Procitav deka toa bilo traktor so prikolka , edinstvena pricina za nesrekata bi mozelo e toa sto duri 18 lica bile vo prikolkata, kako samo mozelo da dozvolat vaka da se prevezuvaat.

Еве и фејс, греота за фамилиите, сочуство!

Грешиш, тие не размислуваат дека се кул ако се надрогираат и напијат, туку медиумите и телевизијата ги учи и им наметнува такви вредности во животот, а ако не го правиш тоа веќе си деклариран како “старомоден“ и “сељак“ (иако никогаш не сфатив што значи тој збор). Не за џабе рекле дека медиумот е најмоќно орудие за контрола на човечкиот мозок.

Имаат влијание и медиумите сепак клучното е мислам карактерот на личноста и домашното воспитување, кај ова второто често пати со премногу “стегање“ на децата се добива и контра-ефект. Еве мене лично никакво надворешно влијание не може да ме натера да пушам цигари, да дувам трева или пак да се направам камен пијан.. едноставно не гледам никаква логика да бегам од реалноста и да се правам нешто што не сум, нешто што не е нормално.. дури ни друштвото неможе да ме промени никако.

sekade vo svetot na prvi maj se protestira edinstveno nie vo makedonija slavime na ovoj den so pivo i skara zalno.

inaku zalno za decata a ne za starriot sto vozel vo kakva i da e sostojba deca vozas majkamu stara.

Bog da go prosti , no napisav i deka voopsto ne e eticki da se dava takov link.

На сликата не е мртов, пред мене беше постирано неговото име и презиме преку кој го најдов на фб. Не се става слика од починат!

И за ова ми се закачи сеа?

Treba da ja sfatite poentata na mojot post , nemam namera povtorno da go objasnuvam istoto. Nisto licno kon nikogo ;)

sega na vesti kazaa deka postar mazi zena se pocinati , ne kazaa nisto za ova
Има на канал 5 на сајтот, кај веста за сообраќајката со тракторот. Плус ми кажаа негови познаници.

Важно Гвујо отишол у посета .. тоа е главната вест ..

Лично денесак виде ногу народо шо фуче со коли/моторчиња без да размислува. Баш коа се враќав од Сутлакот , 2 деца гарант испод 14 години со веспа летаа со огромна брзина по одолничката .. ( кој е од Штип знае за кое место зборам ) ...

Ногу фактори се тука проблем , не е само 1-2..

Има на канал 5 на сајтот, кај веста за сообраќајката со тракторот. Плус ми кажаа негови познаници.
да се надеваме дека грешат и шпекулираат , на сител сега пак на крајот не кажаа ништо ново

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom