Повторно црн Велигден

• Креатор на темата Креатор на темата _Филип
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
дечишта гледам денес трчаат со гајби пиво тегнат , ќе се начукаат па збеснуваат исто и постарите не се поарни ко само денеска треба да се пие.

Се испоутепа народов од сообраќајки.Тоа е кога и пијано и сакато и ќораво има кола плус што кажа God only knows културата кај многу млади е крш.Плус има и постари што не се со сите,него друг муабет е тоа.
--- надополнето: 1 мај 2013 во 23:12 ---
тоа е НАЈ жалосно во многу ситуации. невин човек ке настрада а правиот кривец останува да живее....

Пред 2 месеца еден школски мој настрада така.Тој што возел пичел со 140-150 по суледица и лошо време и лош пат.

Бог да ги прости загинатите и да му поможи на повредените !

Алкохол + возило = лоша комбинација.

Не е битно како ке поминеш за мај или за нова година, битно е колку ќе испиеш и што глупост ќе направиш, тоа е денешниот тренд, кој младите успешно го следат.... за жал

Не е проблемот во пиењето...пиј колку сакаш али не се качуј во ауто да ги загрозуваш туѓите животи....

Најмногу несреќи во Велес и Скопје имало денеска..

Ете колку слободата( што и да подразбираат под тоа) е корисна за некое општество. Излезете било кој викенд да ја видите слободата на младите. Травари на секое ќоше, пола дискотеки и кафичи курветани , дрољи и спонзоруши. Такви утре треба да ги жениш и ќе бидат пример за твоето дете и ќе го воспитуваат. Треба само строга диктатура, укинување и забрана на ноќен живот, алкохол, цигари, кафани, емисии во коишто елитни курветани ни се претставуваат како “ѕвезди“, забрана на секоја девијантна музика и ќе видите како народот ќе почне нормално да живее и да се однесува. Место децата и девојчињата да гледаат нормални детски емисии тие гледаат и слушаат емисии, музика од пејачи коишто проповедаат дрога, развратништво, проституција, педерлук и се останато нетипично на природни закони.

Страшно!
:(:(:(

Господ да им помогне на повредените деца и да ги врати кај нивните најблиски живи и здрави!

Навистина не можеме ( за жал) да ги спречиме овие сообраќајки во целост, но можеме да го намалиме тој број, со советување на себеси, членовите на нашите семејства и другите, за одредени пориви и зла кои и те како му пркосат на нашиот живот. Луѓе, не е лесен аманетот на животот и одгојот на помладите генерации. Нашиот живот е нивен пример во повеќето случаи. Да внимаваме на себе и на другите!

Не случајно некој кога бил прашан кога треба да се почне со одгојот на децата рекол:

" Дваесет години пред да се родат!" ( Aлудирајќи на нивните родители).

Како што веќе кажаа некои членови во темава криви си се луѓето што на вакви денови посегнуваат по алкохолот како да другите денови ќе неможе да се напијат, посебно помладиве мислат дека е кул ако бидеш пијан/надуван итн притоа возат скутери, коли и воопшто не размислуваат за последиците.. и ајде настрана тоа што самите си ризикуваат да го завршат животот порано туку големи се шансите и на друг да му нанесат смртни последици со своето ненормално однесување. И јас бев на 2 дена (пред) и на мај и јас пиев алхолол ама со мерка и притоа 4-5 саати пред одење/возење ниту капка алкохол во уста не ставив..

Се надевам децата ќе преживеат..

1953 - 1983
Да живее 1 Мај Ден на работниците
Да живее 2 Мај Ден на Излетниците
Да живее 3 Мај Ден на службениците
..........30 години потоа
2013 година - земја Македонија
Да пуст да е 1 Мај Ден на саобраќајките и несреќите
Да пуст да е 2 Мај Ден на повредените и болниците
Да пуст да е 3 Мај Ден на пискотници и погребите

Остај тоа што возат под алкохолизирана состојба, не дека не е сериозно ама НАЈМАЛКУ можам да ги сфатам оние кои потоа тоа им е подвиг и се фалат во стилот испив десет пива и после возев како трезен 2 саати. Аха, да. Јас ако некогаш би направил таква глупост (а ќе се трудам да не биде така секако) тоа би ми било на крај памет да ми послужи за фалба!

Како што веќе кажаа некои членови во темава криви си се луѓето што на вакви денови посегнуваат по алкохолот како да другите денови ќе неможе да се напијат, посебно помладиве мислат дека е кул ако бидеш пијан/надуван итн притоа возат скутери, коли и воопшто не размислуваат за последиците.. и ајде настрана тоа што самите си ризикуваат да го завршат животот порано туку големи се шансите и на друг да му нанесат смртни последици со своето ненормално однесување. И јас бев на 2 дена (пред) и на мај и јас пиев алхолол ама со мерка и притоа 4-5 саати пред одење/возење ниту капка алкохол не испив..

Се надевам децата ќе преживеат..
Грешиш, тие не размислуваат дека се кул ако се надрогираат и напијат, туку медиумите и телевизијата ги учи и им наметнува такви вредности во животот, а ако не го правиш тоа веќе си деклариран како “старомоден“ и “сељак“ (иако никогаш не сфатив што значи тој збор). Не за џабе рекле дека медиумот е најмоќно орудие за контрола на човечкиот мозок.

Дали има некој што е од Кочани? Момчето што загина со џипот од Кочани е Благој Едровски, ако некој го знае...јас го познавам брат му.... :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom