Украдени точаци / Наоѓање крадени точаци

• Креатор на темата Креатор на темата Пеџо
  • Време на започнување Време на започнување
И како ќе му докажиш на циго дека точкот е твој ?
Invader објасни подолу... Се симнав од кола, и фино лепо два шамара и точакот си го стаив у гепек... За разлика од цигото јас имав документи и гаранција од точакот :D

Два точаци ми имаат украдено пред 13-14 години едниот од подрум, другиот на кат врзан за шипка..
Третиот пат лани летово кога влегоа да крадат батките, еден од комшиите ги фати на дело и тоа пред неговиот точак им блокираше патот за излез од зграда и овие не сакаа да се тепаат па им дојдоа алфи ги фатија на клоци и шамари пред човеков и до кола ги влечеа на клоци..
Имам приметено дека е ова разработена шема и многу точаци ќе префарбуваат за да не можат да се најдат по пазари.. Отсекогаш се краделе точаци ама сега како што има низ градов точаци и преку 1000 евра и тоа како е разработен бизнис. Порано се знаеше бмх и пони.

И како ќе му докажиш на циго дека точкот е твој ?

Што има на циган да докажувам дека е мој точакот... 2 шалтака, и дома ке го пратам...
Нека викне полиција за ќотекот... Мислам, нека каже дека добил ќотек за украден точак...

http://www.youtube.com/watch?v=LTypAfXX79U
бог да го прости... му дадовме помен една година но, од полицијата ништо фајде ни глас ни абер пратија што напраиле, а им го пратив видеото ко материјален доказ, полиција гола вода ебига........

во дебар мало еден забраден што се шуња, кај него ви се точаците на тие од тој реон. Ќе пробам да најдам слика.
Не знам полицијава само што се лигуши, за казнување први се, земи искрши им 2-3 коски ќе видиш дали ќе му текне пак да краде. Ко демек не ги знаат кои се фаците. Ги знаат сите и овој од видеото на герасим го знаат.

бог да го прости... му дадовме помен една година но, од полицијата ништо фајде ни глас ни абер пратија што напраиле, а им го пратив видеото ко материјален доказ, полиција гола вода ебига........
Ти каде живееш?
И со ова да неможат да го најдат?Нормално кога се поврзани и го делат профитот.
Да ти ибам скапаната банана држава!

По читањето на темата дефинитивно од денес и јас ке си го заклучувам точокот во дворот. До сега така во дворот ми стојел и ми го немат чепнето.

Која будала краде точак у денешно време бе..Сите нормални коли крадат,а овие отрапани,бицикли..Аууу,кај отиде светов..
kradat u vo EU (za Blgarija i Romanija da ne spomnuvam)..eve
http://www.glasistre.hr/vijesti/crna_kronika/na-porestini-ukradeno-pet-bicikala-403795
--- надополнето: 1 мај 2013 во 09:07 ---
во дебар мало еден забраден што се шуња, кај него ви се точаците на тие од тој реон. Ќе пробам да најдам слика.
Не знам полицијава само што се лигуши, за казнување први се, земи искрши им 2-3 коски ќе видиш дали ќе му текне пак да краде. Ко демек не ги знаат кои се фаците. Ги знаат сите и овој од видеото на герасим го знаат.
ne e kriva policijata...odi vo forum Pravo, ima ya Krivi;na prijava po sluzbena dolznost... se podnesuva samo za delo za koe se lezi nad 5g zatvor.. e sega ima klauzuli za drzaven imot, toj e pozastiten...
... edno vreme imase nesto kako za krazbi nad 100 evra, sega nisto ni toa...nema mesto vo zatvor... tepanje moze samo vo istrazna postapka, vrakanje na ukraden imot ako se najde..
..b.t.w., na komsijata uste pred 15g nov tocak(samo sto go kupi) od podrum mu ukradoa, go fatija kradecot, toj kradel destini tockovi, no tocakot ne se najde... NE MU dozvolija vo stanica ni da go vidi lopovot nitu mu dadoa podatoci ako saka da go tuzi graganska parnica (neznam dali moze privatna krivicna)...
.. a uste 60-te tatko mi imase tocak, mu sluzese loz -ulje da nosi, mu go ukrade rom od podrum, zaklucan bese dobro za edno kumbe, romot go iskrsil gusanoto kumbe i zaklucan na ramo go nosel... go fatija kradecot, kradel mnogu tockovi, ama tocakot ne se najde...tatkomi potpisa u milicija deka saka da go tuzi po izleguvanje od zatvor ama nikogas od milicija ne mu dadoa podatoci...
Isto vo komsii eden dukan, pred nekolku godini , 3-4 pati godinata lopovot krsese dolno staklo na vrata, sabajle megi 6 i 6.30 i kradel pijaloci i cigari .. se zalea kasierkite, site go znaat lopovot, nisto ne im pravat, demel narkoman bil, za krazbi ne odgovaral, nema zakon ama ima praksa ??
--- надополнето: 1 мај 2013 во 09:08 ---
ne e kriva policijata...odi vo forum Pravo, ima ya Krivi;na prijava po sluzbena dolznost... se podnesuva samo za delo za koe se lezi nad 5g zatvor.. e sega ima klauzuli za drzaven imot, toj e pozastiten...
... edno vreme imase nesto kako za krazbi nad 100 evra, sega nisto ni toa...nema mesto vo zatvor... tepanje moze samo vo istrazna postapka, vrakanje na ukraden imot ako se najde..
..b.t.w., na komsijata uste pred 15g nov tocak(samo sto go kupi) od podrum mu ukradoa, go fatija kradecot, toj kradel destini tockovi, no tocakot ne se najde... NE MU dozvolija vo stanica ni da go vidi lopovot nitu mu dadoa podatoci ako saka da go tuzi graganska parnica (neznam dali moze privatna krivicna)...
.. a uste 60-te tatko mi imase tocak, mu sluzese loz -ulje da nosi, mu go ukrade rom od podrum, zaklucan bese dobro za edno kumbe, romot go iskrsil gusanoto kumbe i zaklucan na ramo go nosel... go fatija kradecot, kradel mnogu tockovi, ama tocakot ne se najde...tatkomi potpisa u milicija deka saka da go tuzi po izleguvanje od zatvor ama nikogas od milicija ne mu dadoa podatoci...
Isto vo komsii eden dukan, pred nekolku godini , 3-4 pati godinata lopovot krsese dolno staklo na vrata, sabajle megi 6 i 6.30 i kradel pijaloci i cigari .. se zalea kasierkite, site go znaat lopovot, nisto ne im pravat, demel narkoman bil, za krazbi ne odgovaral, nema zakon ama ima praksa ??

Која полиција бе , ало во кој свет живеете бе алоо мрднати .. фати со некоја палка истреси го да неможе да оди 2 години и крај на приказната.

Со помош на полиција шанса има да ви се јават дека имаат запленето повеќе велосипеди па да си одберете некој на лице место. Се знае поевтини точаци, ако се работи за нешто поскапо шансите се минимални.

Која полиција бе , ало во кој свет живеете бе алоо мрднати .. фати со некоја палка истреси го да неможе да оди 2 години и крај на приказната.
Ме плаши тоа што ќе морам да лежам за некое гомно. Посебно во ваква мочана држава, каде криминалците се амнестирани. Инаку да, во секој случај сум за твојата идеја.
--- надополнето: 4 мај 2013 во 11:53 ---
Другарче, јас со мојот точак одам и на мочање. Ова нека ти биде памет за другпат иако не е убав начинот на кој ќе ја научиш лекцијата. Се надевам ќе си го најдеш точакот, ако не ќе го најдеш циганот и ќе му го шитнеш бубрегот.

^Додека размислуваат сите како тебе , ке ве ги крадат ... тоа е тој наш проклет народ со бедно размислување ... Гоце се срами од своите потомци

Ме плаши тоа што ќе морам да лежам за некое гомно. Посебно во ваква мочана држава, каде криминалците се амнестирани. Инаку да, во секој случај сум за твојата идеја.
--- надополнето: 4 мај 2013 во 11:53 ---

Другарче, јас со мојот точак одам и на мочање. Ова нека ти биде памет за другпат иако не е убав начинот на кој ќе ја научиш лекцијата. Се надевам ќе си го најдеш точакот, ако не ќе го најдеш циганот и ќе му го шитнеш бубрегот.
ima edna druga rabota, romite obično ne kradat ni skapi točaci ni skapi koli ....( od koli samo Ladi)

На времето ми украдоа BMX FiveRams. За некој ден гледам тип се вози со моите тркала (52 жици) по мојата улица и скенира за следна операција... си велам види го фраерот еј, нема ни срам ни страв, земам една сајла 8мм за шлепање, излегувам на улица и на вториот круг го собрав баш како на филм, падна и се тресеше 15 мин, стана крвав по цел грб и се одвлечка во северен правец...за 2 часа доаѓа татко му и ми вели твој ли е овој точак (го носи рамот и остатокот од деловите со монтирани пластични тркала), велам мој е, тркалата не се, овие се моите тркала, веќе ги бев извадил од другиот рам. Вели земи си ги деловите, што да им правам, деца неможам да се разберам само ме срамат... Си го склопив точакот пак и немав проблеми долги години.
Денес баш сакав да го прошетам син ми, излегувам на улица, го ставам во количката, и гледам - што да видам, исончан еден, гол нагоре, да не речам топлес, турка велосипед Kona со дигнато задно (заклучено) тркало..Гледам подобро, на грбот има лузна што му ја подарив пред 15-6 години... Ме виде, ме препозна, го испушти точакот и се стрча назад... за 5 минути комшијата дојде и си го прибра точакот, не знаев дека е негов, но не е битно.
Што ми е поентата, наместо сајла, да имав шипка во раката тогаш, сега немаше повторно да краде точаци истиот овој, инаку што и да направиш нема да ги смениш...

Како што кажа Бавча со точакот на мочање, другар ми секој ден го качува по скали до 4ти кат и му стои во ходник во станот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom