[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Прво секоја чест домаќини и домаќинки за подготвеното!
Еве го мојот колач медено срце...

Мастрафот и рецептчето во пишана форма
IMAG0130.jpg

Брм брм со миксерот
IMAG0133.jpg

Пред печење
IMAG0135.jpg

За време на
IMAG0136.jpg

После печење
IMAG0139.jpg

Со чоколадото врз него
IMAG0140.jpg

Таааааааадаааааааааааааааам Спремно за јадење
IMAG0142.jpg

Фала многу, пријатно!
До следното рецептче...

Еве ги и моите медени срца кои јас ги нареков дури и "Скршени Медени Срца".
Направив неколку измени во рецептото со тоа што имав веќе готова смеса за мафини од Кам и реков да ја искористам и додадов само мед, јајца, масло и вода покрај тоа што има во неа.

Еве една слика за на фејсбук прво и натпревари.

насловна.jpg

насловна 1.jpg

Еве ја сега подоготовката

подготовка.jpg

спремни за печење.jpg

Немој да се буните зошто се во различни димензии, тоа намерно го направив бидејќи има скршени срца во разни димензии. (Не дека не можев да ги наполнам сите рамномерно):P

печени со глазура.jpg

Пример она што е десно во средина скршено срце го правев по инспирација на wot кога му се скара женската.
Има големо срце, ама во моментот му се разлеа.

Пошо јас паѓам на изглед, ќе гласав за CafeDelMar, aма ти некако со идеја му флезе, или импровизација какоидае, плус за практичноста, пошо само твоите животно како мене може да ги јаде директно узпат-попат, помини-замини со рака! И затоа изгледаат послатко. Браво, и глас од мене!

Оn a totally unrelated note, ако се фаќа вака нешто кажуј, да се пријавувам, ми треба некоја што прво знае да залее скршено срце, за печење колачи е лесно. :D

Оn a totally unrelated note, ако се фаќа вака нешто кажуј, да се пријавувам, ми треба некоја што прво знае да залее скршено срце, за печење колачи е лесно. :D

Сусаро вика дека Шток му било мајката за таа работа, јас гласам за Абсинт.

Windfucker jaс имам едно практично прашање, дали успеа скршените чуда да ги извадиш од корпичките или баш со лажичка ги јадеше?:)
Се вадат од хартијата? :eek:
Јас се чудам пак зошто толку време жвакав, мислев дека од медот е. :rolleyes:

Се вадат од хартијата? :eek:
Јас се чудам пак зошто толку време жвакав, мислев дека од медот е. :rolleyes:

Батали сарказам, ме интересира со оваа смеса дали може да се печат така, без калап. :) И да, освен на готвење, жените паѓаат на хумор. На добар пат си. :D

Батали сарказам, ме интересира со оваа смеса дали може да се печат така, без калап. :) И да, освен на готвење, жените паѓаат на хумор. На добар пат си. :D

Се вадат лесно, само не ги преполнувај.

Лага и измама. Жените паѓаат на фејсбук лајкови.

Windfucker, следен пат кога ќе сакаш да правиш овакво нешто или ќе си купиш калап за мафини

ar123756145017157.JPG

... има и силиконски калапи (со тие би требало да ти е полесно). Можеш овака, или хартијата да ја ставиш во калапот и да печеш...

...или ќе си купиш овакви калапчиња

51XLIE9UWRL._SY300_.jpg

Еве ги и моите медени срца кои јас ги нареков дури и "Скршени Медени Срца".
Направив неколку измени во рецептото со тоа што имав веќе готова смеса за мафини од Кам и реков да ја искористам и додадов само мед, јајца, масло и вода покрај тоа што има во неа.

Немој да се буните зошто се во различни димензии, тоа намерно го направив бидејќи има скршени срца во разни димензии. (Не дека не можев да ги наполнам сите рамномерно):P
.
Не се секирај истото ми се деси и мене, ама човечко око ненаситно си викам има уште место у калапите. И после излегло скршено срце, па шо ќе излезе коа сум ги преполнила :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom