Вевчани

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Vevcani+1.JPG

Ајде ако имате слики од Република Вевчани слободно стајте ги овде. :D

Vevcani+5.JPG

Vevcani+6.JPG

Vevcani+9.JPG

Vevcani+7.JPG

Vevcani+4.JPG

58908114834b3bsprmay9qh4.jpg

5891378560198brje35m841v.jpg

Херои на Вевчани, Ставре Гогов.

Stavre_gogov-1.jpg

Банка на Република Вевчани. :D

vevcani3z5r7ke84u3.jpg

Деержава Вевчани е специфично место . Сум бил 3-4 пати таму , и можам да кажам дека е има убава природа , народ кој во глобала е ок , но се малку терсене како луѓе :) . Жена ми е по потекло од таму , но јас еве и после 6 години брак со неа , сеуште немам добиено вевчанско државјанство ( а баш сакав да сум со двојно државјанство ) :) . Мислев дека по автоматизам се добива тоа , бидејќи сум женет со полу-вевчанка , но не било така . За да ти дадат нивно државјанство , треба да се положи еден тест кој малку е заебан :cautious: .

Овде сите му се кумови на Аркан и Цеца.
Имам начекано тројца луѓе од Вевчани и тројцата му биле кумови или пак во тесна роднинска врска со кумот на Ражнатовиќ.

Овде сите му се кумови на Аркан и Цеца.
Имам начекано тројца луѓе од Вевчани и тројцата му биле кумови или пак во тесна роднинска врска со кумот на Ражнатовиќ.

Незнам за кумството со Аркан , но факт е дека Србите им се омилени на вевчанци .

Изградвата на порта Вевчани е при крај. Еве го секашниот изглед.

15065_502562219802411_1360439279_n.jpg

Се надевам дека населението од тој крај не е толку глупаво како во охридско и струшко и не им продава недвижнини на Албанците.

Се надевам дека населението од тој крај не е толку глупаво како во охридско и струшко и не им продава недвижнини на Албанците.
Нема шанси на Албанци продавање.Да беа сите како Вевчанци за тоа,денес ќе имавме многу помалку главоболки со Албанците.
Исто и од Дебарца не продаваат имоти на Албанци.

Дека е убаво убаво е, и се што кажавте погоре е точно, ама дека не е град не е, не треба да стои во оваа тема...:D

Вевчански колбаси, сирење, бела... абе нек си ибат мамата :) Прекрасно место.
И немој сте ги гибнале Вевчанци оту готој сте да се разбериме :)

Некогаш Албанец отворил слаткара и цел излог со измет му го излепиле БЉАК :pos::pos::pos::pos::pos:

Исто така пред 7-8 години еден Албанец доби куќа на коцка во Вевчани и со цел ум планираше овде да живее( :pos::pos::pos:) ама ништо од бизнисот уште првиот ден сите џамови му ги искршија :(
После виде не виде се реши да ја продава за багателна сцена и за инет никој не му ја купува :pos:

овој реон никад нема да е запоседнат од никого :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom