YouTube (официјална тема)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
јутуб заработува премногу преку рекламирања,ако ги фати алчноста може само на лошо да заврши

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Си пишува дека ќе се наплаќаат одредени содржини (филмови, life tv ?) и настани пренесувани во живо (спорт,концетри итн) - видеата (музика и остало) ќе си остане по старо. Не се толкави дебили да избркаат милијарди корисници

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.264
Поени од реакции
34.857
Kako млади мајмуни се палите... не разбирате дека авторот сам бира дали ќе се наплаќа пристапот. Пример се онлајн училишта/тренинзи за што и да е, авторот ќе го наплаќа пристапот а јутјуб ќе зема дел од профитот. Секојдневните глупости што се 99% од содржината на јутјуб ќе останат бесплатни.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не знам зошто сите го изигнорираа фактот дека пишува за одредени канали и случувања во живо (не сите). Тоа значи ексклузивна содржина која ако сакаш да ја гледаш ќе си ја платиш, другото ќе си биде исто. Мене не ми пречи, нека има.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Не туку паничете и размислете малку што значи ова.

На Јутуб веќе има филмови за кои што филмските студија наплаќаат по по 2-3 долари за 24ч рентање и кои што имаат право да ги продаваат само во САД. Верувам ова ќе им овозможи на корисниците да може да ставаат видеа и да наплаќаат за нивно гледање што повторно се сомневам дека ќе биде достапно во Македонија за македонските креатори на содржини познавајќи ги практиките на компаниите за влегување во бизнис пазар во економии како нашата ама сепак да бидеме оптимисти. Исто верувам ќе биде достапно за сите држави за кој сака да плати да добие пристап до одредено видео со што директно би можеле да се поддржат креаторите на содржини и да се поттикне нивната понатамошна работа. Сепак не заработуваат сите креатори од реклами доволно да се издржуваат а ова е одлична можност да можат да продолжат да го работат тоа што го сакаат на радост на нивните гледачи.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Луѓе, има некое чаре за да гледам клипови кои не се одобрени за гледање во земјата?
Поконкретно, се работи за Германија. Има многу песни кои не се одобрени од GEMA и не ги отвора...

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Би сакал да прашам нешто во врска со јутјуб како да станам партнер со јутјуб и кои се придобивките од тоа и кои се негативните страни ако знае некој нека ми пише слободно бидејќи правам доста видеа и имам 3-4 видеа со над 150,000 гледаност :)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Инаку дали може некој да ми каже што точно ова значи? monitoring.png

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Дечки имам едно пеашање .... имам над 500 000 прегледи на едно видео и сеа ми излезе едно за monetaze ....има некој искуство со ова ? малце помош ако може околу ова Untitled.jpg

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Доколку некој е заинтересиран за гледаност на неговите видеа нека ме исконтактира... Можам сите видеа да ги направам да идат со голема гледаност... Кажете ми цифра и ќе ви ја исполнам... Немам лимит за мојот сервис можете да нарачате колку што стакате милиони...

поздрав

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
uploadirav video od 1h.30 minuti mi stoi kako Rejected (length of video is too long) potoa stiskam za verifikacija ostavaam broj i ne mi vraka nisto i videoto stoi.
Kako da go napravam videoto za da se gleda.

PS Modernatori izvinete poradi temive ne mozam da ja najdam tema za pomos pa otvaram nova da zacekam nekolku odgovori pa kanta,

Kajgana Shop

На врв Bottom