Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе каков абортус ... дедо Штефи вика ЈОК тоа е спротивно на религиските начела, а пак Гру вика плодете се, множете се ... да не има што повеќе ... :facepalm:
Не верував дека Македонија ќе дојде до овој степен на простатилак каде што лица од врвот директно ќе му кажуваат на народот што да прави ... па и оној предлогот( од Шехтански) за закон за данок на неженети и немажени ... :X3:
... ама изгледа на овој народ малку му е сето ова, треба уште ... :tapp:

Абе ајде, колку од милионериве имаат факултет завршено??
Ако има детето памет нема да му треба школо, ќе си има убав живот и без факултет.
секој си има право на избор дали че роди или не , за себе. Останатите може само да пробаат памет да солат. точка.

секој си има право на избор дали че роди или не , за себе. Останатите може само да пробаат памет да солат. точка.
Ова е многу точно и во Струга че да важит, ама оние што че планирает да не родет нек купет кондом или таблети дунифарм зато е таму, а не ножот
срамота и бесчувствителност

Ова е многу точно и во Струга че да важит, ама оние што че планирает да не родет нек купет кондом или таблети дунифарм зато е таму, а не ножот
Мислам дека не оди на национална телевизија пренос на ХаДе операцијата на абортус, сеуште?
Што конкретно тебе ти смета како некој си се грижи за сопственото тело?

Претпоставувам дека е срамота и бесчуствителност да седиш и на ладно цименто или пак не дај боже на промаја?

не знам од кај ти дојди Струга, али скроз забегавте у темава. Кога БИ дошло до прашање за абортус, ке си ја мисли секој за себе како му одговара. А уште еднаш повторувам светци ко тебе и душебрижници има на куп. Али секој право свој двор нека си среди, нека не мисли на комшијата каков му е.
Во право беше PIRATIC овде не е да кажеш нежто.одма те распнуваат.

Мислам дека не оди на национална телевизија пренос на ХаДе операцијата на абортус, сеуште?
Што конкретно тебе ти смета како некој си се грижи за сопственото тело?

Претпоставувам дека е срамота и бесчуствителност да седиш и на ладно цименто или пак не дај боже на промаја?

Во твоето тело има друго тело, носи друг живот. Тоа друго тело е премногу мало за да се одбрани себе си. Треба да има луѓе што ќе проговорат за него.
Никој нека не се лаже дека не е така, два животи се во прашање и два човечки организми а не само еден.
--- надополнето: 25 април 2013 во 12:04 ---
Кога БИ дошло до прашање за абортус, ке си ја мисли секој за себе како му одговара. А уште еднаш повторувам светци ко тебе и душебрижници има на куп.

Не викам ни дека јас сум светица ни дека ти си грешник.....
Само многу погрешно мислиш за ова. И не, нема на куп - ретко кој губи време за туѓо добро, за туѓо освестување. Немој да сватиш што е абортусот предоцна или на погрешниот начин. Кој и да те осудува не ќе е важно ќе смислиш причина и оправдување, ама ако дојде ден да си се осудуваш самата за абортус или за било каква друга одлука тука е црвот што гризе

Во твоето тело има друго тело, носи друг живот. Тоа друго тело е премногу мало за да се одбрани себе си. Треба да има луѓе што ќе проговорат за него.
Никој нека не се лаже дека не е така, два животи се во прашање и два човечки организми а не само еден.

Во моето тело има еден мал билион на туѓи животи ако решам да се клонирам, па никој не гледам да се буни и да ме осудува кога ќе појдам на фризер.

Во моето тело има еден мал билион на туѓи животи ако решам да се клонирам, па никој не гледам да се буни и да ме осудува кога ќе појдам на фризер.
Гледаш ова го мислам кога велам
срамота и бесчувствителност и суровост

Ама ве разбирам сите од една причина
бладате хипотетички, не ве снашло и не ви е реално. Да е реално ќе ве здоболи повеќе од нокт сечење.Се надевам дека цимерката што ја спомнав од болница е редок случај а и верувам дека не го можете сите што го зборувате и да го направите.

Гледаш ова го мислам кога велам
срамота и бесчувствителност и суровост

Ама ве разбирам сите од една причина
бладате хипотетички, не ве снашло и не ви е реално. Да е реално ќе ве здоболи повеќе од нокт сечење.Се надевам дека цимерката што ја спомнав од болница е редок случај а и верувам дека не го можете сите што го зборувате и да го направите.
Абортусот само по себе е страшна работа, никоја барем и малку нормална девојка или жена која што не е со намера да има дете, не посакува да затрудни.
Работата е што овде во ситуацијава имаме два избори, едниот е да го абортира, и другиот е да го роди и бара чаре на детето во дом.
Ти пишуваш како едвај да чекаат девојките да затруднат и да направат абортус за инает на душебрижниците.

Ти пишуваш како едвај да чекаат девојките да затруднат и да направат абортус за инает на душебрижниците.

Не вие што сте „за“ пишувате, а во секое ваше поднапишано јас читам преведено:

„Ќе го направам и ќе го збришам зошто ми се може и што ви е гајле“

Затоа и така реагирам, ама со подразмислување сваќам дека лесно е да кажат ама нема сите така да постапат барем не толку сурово колку што звучи сурово споредбата на бебе со бактерии и со влакна од коса

Не вие што сте „за“ пишувате, а во секое ваше поднапишано јас читам преведено:

„Ќе го направам и ќе го збришам зошто ми се може и што ви е гајле“

Затоа и така реагирам, ама со подразмислување сваќам дека лесно е да кажат ама нема сите така да постапат барем не толку сурово колку што звучи сурово споредбата на бебе со бактерии и со влакна од коса
Имам емпатија кон девојките кои абортираат, немам никаква емпатија кон фетусот.
Тој ми е подеднакво важен, колку и мојата коса.
Инаку според твојава логика исто и јас ги осудувам сите оние девојки што одат на абортус од мазохистичко задоволство или пак некои други фетиши или побуди.

Точно де. Токму затоа и го оправдувам абортусот.

Сите кои се за абортус се најдобар доказ дека самите подобро било да ги абортираат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom