Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Iako sum barca fan, ne mi e celta da provociram.
Za pepe neso sakav da pisam so primetiv...a so mnogu postuvam, na strana moeto mislenje za nego.
Kako sto mene mi izgledase na krajot od utakmicata, iako ne e kapiten, mi se cini im svika na nekolku soigraci da ne begaat vo soblekuvalna pred da gi pozdravat navivacite svoi. Toa e epten za respect ako bese stvarno taka.

Bev na belgia - mkd, nema pogrdo custvo koa tvoite za koi si dosol da gi bodris se isponasaat kako da ne postois na tribina. I pokraj porazot, super reakcija od nego. Pak ke recam, ako bese taka kako sto mene mi se vide

Нека го донесат Анчелоти или Бенитез и топ ќе им биде. Ќе забушаваат колку им кур сака.
--- надополнето: 25 април 2013 во 15:06 ---
Iako sum barca fan, ne mi e celta da provociram.
Za pepe neso sakav da pisam so primetiv...a so mnogu postuvam, na strana moeto mislenje za nego.
Kako sto mene mi izgledase na krajot od utakmicata, iako ne e kapiten, mi se cini im svika na nekolku soigraci da ne begaat vo soblekuvalna pred da gi pozdravat navivacite svoi. Toa e epten za respect ako bese stvarno taka.

Bev na belgia - mkd, nema pogrdo custvo koa tvoite za koi si dosol da gi bodris se isponasaat kako da ne postois na tribina. I pokraj porazot, super reakcija od nego. Pak ke recam, ako bese taka kako sto mene mi se vide
Незнам дали другите тргнаа кон соблекувална, но дефинитивно им покажа со раката каде треба да одат. Добар потег, иако одигра ужасна утакмица.

Јас мислам дека на клупа треба да дојде ГЕРМАНЕЦ
Само германецот може да воведе ред и дисциплина меѓу ѕвезди јбг факт е .Пример на Минхен тренерот :)

Јас мислам дека треба да се воведе IQ тест за играчите што ги носат во Реал и секако тест на историјата на клубот и неговата големина, дресот на Реал тежи 9 ЛШ титули и 32 Лига титули и играчите треба да се горди што имаат шанса да го носат тој дрес а не да се однесуваат како платеници.

Мислам дека имаме сили да дадеме 3 гола без примен ,верувам во играчите ама ако и тие го сакаат тоа ,па мајкаму не сме селска екипа имаме врвни фудбалери индивидуалци шутери дриблери ,неможи една екипа ко дортмунд лани екипа направија да биди појака од Големиот Реал најтрофеен светски клуб...HALA MADRID

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Najloso e sto mnogu tuka imavte(imavme) iluzii deka stvarno mozeme do LS titula godinava.
Pa dobro be majku mu, nekjam da sum nesto kako najgolem m'rchator tuka, ama stvarno be po izdanijava ovaa sezona (pola naprevari Primera, pola tekmi LS), ne trebase da imame osnova za nekoja nadez. Bokica, aj pisi mi sega kako toa Murinho gi cuva momcite vo Primera, za da mozeme da gazime vo LS.Da gi gazime, ili da ne gazat? Se gleda be od Mars deka ne ne biva sezonava.

Еве ќе ти пишам. Уште си стојам на тоа дека ги чуваше и не се замараа, проблемот е што ни вчера не се замараа. Една ебана акција не напрајвме како што треба.. се некако насила. Не е Дортмунд толку јак, колку што ние бевме слаби. Пепе е најголемиот кривец за головите, маркирање 0, ама тоа е тоа.

Јас искрено уште сум оптимист за утакмицава, кај нас се можи да се случи, брз гол и ќе се пресечат. И никој не вика дека сме сјајни сезонава, далеку сме од тоа, не изгазија секоја чест за нив, но остануваат 90 минути кои треба да се одработат.. Ќе видиме.

Јас мислам дека на клупа треба да дојде ГЕРМАНЕЦ
Само германецот може да воведе ред и дисциплина меѓу ѕвезди јбг факт е .Пример на Минхен тренерот :)

Ако Мурињо не ги дисциплинира вервај никој друг неможи, Кланот Раул, Касиљас, Рамос и Гути менуваа тренери кога кур ке му посака, сега видоја малце тврд карактер и одма немири во соблекувална... епаа ке имаме нов тренер како фигура и ке си менваме секоја сезона нормално за секој неуспех тој ке биди крив. И така се во круг

Абе ќе си замине Мурињо, океј, нека си замине, ама со тоа ќе се вратиме пак од почеток, пак во истиот круг у кој се вртиме минативе 10+ години.

Се лажете ако мислите дека Мурињо некогаш би работел против клубот во кој е, како што пласираат. Нема шанси, уверен сум. Самобендисано копиле е, да, нејќе да му тераат инает, можеби кон некои играчи е неправеден но тоа го прави за доброто на клубот.

Но за жал, еве и тој не успеа да не среди. И него го саботираа некои структури кои го саботираат клубот минативе години. Едноставно е, штом нема атмосфера во соблекувалната шансите за успех се минимални. Во првата сезона некои се обидеа веднаш да ја нарушат атмосферата, особено после дебаклот против Барса, веднаш го бркаа и го обвинуваа.

Али океј, се смири, некои фаци си заминаа од клубот и воала! Реал имаше магична сезона, газејќи се низ Шпанија и несреќно (пенали се јебига, несреќно е, факт!) отпадна од ЛШ. Беа тим и играа сплотено. Арно ама, после тоа се случи уграган, се сруши се! Од една страна заради инаетот на Мурињо, од друга заради наивноста на веќе долгоспоменуватите личности сезонава. И со таква негативна атмосфера во тимот, резултатите се предвидливи. Во Интер Мурињо успеа затоа што беа како едно, сите гинеа за тренерот. Тука некои се курчеа, па други видоа од овие па и тие почнаа да се курчат и така...

Јебеш га, ајде има уште малку од сезонава, шансите за чудо се минимални но ги има, еве, да се разведрите малку:

69676_10152606345970043_1772729093_n.jpg

:D

Ај и ја да се испукам малку после целодневна депресија.
Искрено уште пред на почне натпреварот имав минимални надежи за победа со оглед на тоа дека противникот е шваба која дисциплина во игра и фашизам и се се во животот,ама сепак постоеше надеж во мене за некоја блиска победа,ама умре не кога Левандовски го даде првиот гол туку кога Озил цело прво полувреме две додавања не направи а камо ли некаква шанса за гол.
Една многу лоша навика има овој тим а тоа е навиката да се прими гол,па дури потоа да се почне со игра,така беше против Јунајтед,против Сити,против Дортмунд,така беше цела оваа сезона независно дали се игра на Бернабеу каде има шанси за пресврт или на гостински терен каде шансите се минимални со играта оваа сезона.

Трите утакмици против Дортмунд јасно е дека Клоп му даде прав шах мат на Мурињо во поглед на постава на игра и имање на вистински напаѓач како Левандовски,а не домашни животни и дебелогази аргентинци кои се тука за по некоја асистенција и евентуален гол против тим што е три класи под нивниот.Клоп е без дискусија еден од најдобрите тренери на денешницава и тој е мој фаворит за наследник на Мурињо,а не Анчелоти што наведува на тоа дека ќе гледаме Сити,ПСЖ,КПР политика во сред Мадрид,која и не се докажала со успеси ни во минатото ниту сега.

Што се однесува до Реал синоќа:
Диего Лопез-човекот кој не спаси од уште поголем срам,спасувајќи 2-3 чисти гола на Левандовски,Гундгоган,Ројс.Неможам да ги сфатам оние глава у ѕид фанови на Касиљас кои едвај чекаа било каков пораз за да му се истури се на Диего и Мурињо.И јас сакам да го видам Икер во првите 11 пак,дури и се надевам потајно на некаква грешка на Диего само за да овој добие барем мала шанса повторно,но Диего е фантастичен и нема збор за него.
Рамос-После подолго време одигра добар(ако може да се каже така) натпревар,тој држеше се во одбраната,уствари само тој беше во одбраната.
Пепе-најлошата утакмица откако е во Мадрид,дозволи напаѓач како Левандовски трипати да шутира од петерец а притоа комотно да ја смири и допре топката пред да ја шутне и незнам дали воопшто добие барем еден дуел со него,мизерија,очај.
Варане-катастрофален,ништо подобар од Пепе освен што не беше директен кривец за некој гол,немаше ама никаков жар во него со оглед дека игра во прв тим во полуфинале ЛШ а има 20 години,ме разочара(среќен роденден бтв)
Коентрао-изгубен,катастрофален во одбрана,а за во напад да не зборам,штом влезе во шеснаесетник се губи начисто,очаен.
Кедира-конкуренција на Пепе,очаен и мизерен од нападите и додавањата па се до клизачите,единствена разлика што Кедира имаше барем желба во него.
Чаби-потпросечен и разочарувачки.
Модриќ-пробуваше нешто,неколку добри додавања ама сепак се вклопи во црнилото на целиот тим.
Озил-значи стварно неможам да го сфатам,цела утакмица само изгубени топки,никакви дриблинзи и глупости,професионален фудбалер со ужасна кондиција,едноставно катастрофален.
Роналдо-просек за него со еден гол после грешка,добар слободен и неискористена шанса на крајот
Игуаин-мислам дека ги изгуби сите надежи и кредити кај мадридистите за негово враќање во фантастичната форма во која го знаеме.Премногу спор,неприметлив,не влезе во ниту една шанса сам,единствено асистенцијата што и не беше баш некоја негова заслуга.
Кака,Бензема и Ди Марија-Првиот кога ќе го видам да спасува полуфинале две години по ред а да не игра на 50 од утакмиците во ЛаЛига ми солзат очите,Бензема и немаше време да направи нешто,ама сепак мислам дека треба да стартува во реваншот,ДиМарија исто.Иако сите тројца внесоаа свежина со нивното влагање,но недоволна.

Има разлика од Реал на гости и Реал на Бернабеу,тоа нема сомнеж,но дека оваа одбрана нема да прими гол во реваншот тоа искрено не верувам,додека во нападот со Ди Мариа и имам некоја надеж,но и таа е мала кога се игра против германците.Останува да веруваме во гоолемо чудо и инфракт натпревар што е многу оптимистички и не реално но само тоа останува.

Оваа сезона ќе биде многу неуспешна ако Реал остане на Купот(кој сеуште не е освоен) и уште едно трето по ред полуфинале ЛШ,настрана катастрофалниот скор во ЛаЛига.Доколку си отиде Мурињо без ЛШ оваа сезона мислам дека тоа ќе биде крајот на надежите на оваа генерација за освојување на Децима со мамлази како Анчелоти,Бенитез и голем фејл во карирата на Мурињо неосвојуваќи ЛШ со тимот кој има 9 титули во неа.
Како и да е
!HALA MADRID!​

934112_341788959257017_1321841390_n.jpg

Кристијано Роналдо по вчерашниот натпревар не сакаше да даде изјава и пред да излезе рече : ,, Ќе зборувам во вторник.,,

Ај да видиме шо че кажи .. :свиркам:

Абе ќе си замине Мурињо, океј, нека си замине, ама со тоа ќе се вратиме пак од почеток, пак во истиот круг у кој се вртиме минативе 10+ години.

Се лажете ако мислите дека Мурињо некогаш би работел против клубот во кој е, како што пласираат. Нема шанси, уверен сум. Самобендисано копиле е, да, нејќе да му тераат инает, можеби кон некои играчи е неправеден но тоа го прави за доброто на клубот.

Но за жал, еве и тој не успеа да не среди. И него го саботираа некои структури кои го саботираат клубот минативе години. Едноставно е, штом нема атмосфера во соблекувалната шансите за успех се минимални. Во првата сезона некои се обидеа веднаш да ја нарушат атмосферата, особено после дебаклот против Барса, веднаш го бркаа и го обвинуваа.

Али океј, се смири, некои фаци си заминаа од клубот и воала! Реал имаше магична сезона, газејќи се низ Шпанија и несреќно (пенали се јебига, несреќно е, факт!) отпадна од ЛШ. Беа тим и играа сплотено. Арно ама, после тоа се случи уграган, се сруши се! Од една страна заради инаетот на Мурињо, од друга заради наивноста на веќе долгоспоменуватите личности сезонава. И со таква негативна атмосфера во тимот, резултатите се предвидливи. Во Интер Мурињо успеа затоа што беа како едно, сите гинеа за тренерот. Тука некои се курчеа, па други видоа од овие па и тие почнаа да се курчат и така...

Јебеш га, ајде има уште малку од сезонава, шансите за чудо се минимални но ги има, еве, да се разведрите малку:

69676_10152606345970043_1772729093_n.jpg

:D

Абе 100% знаете можда,колку фудблаери на Реал ја имаат опнато оваа???

Онака домашна си е,или со оваа генерација на Реал е дојдена? :pos:

Пошто некако тешко со новинарски факултет да доеш да известуваш од соблекувална на Реал што се вика :pos:

Чисто онака за дискусија, кој сакате да го видите тренер после Мурињо во Реал?
Јас сум чисто clueless за ова. Од познатите фаци како Анчелоти и Бенитез со застарени дефанзивни тактики не сакам ни да ги чујам дека се поврзуваат со Реал. Може тие се решение меѓутоа не можам да ги кинам нервите повторно.
Клоп, Хајнекен(како и да се вика), Лев не верувам дека би дошле во Реал при такво подигање на Бундес лигата. Од англичаните никој не ми е прикладен ниту пак и од италијанците,.

Онака можеби е најдобро да се почне од нула, со мали промени во составот, со тренер што ќе претстави филозофија и план во врска со трансфери и употреба на младинската школа. Али 90% невозможно знаејќи ги сите оние препреки со кои се соочуваат тренерите на Реал, притисок од клубот, од новинарите, од самите играчи кои се бетер од бебиња и тако даље. Би било фино да се види некој нов тренер со добра идеологија па макар и би бил практикант кај нас.

Абе 100% знаете можда,колку фудблаери на Реал ја имаат опнато оваа???

Онака домашна си е,или со оваа генерација на Реал е дојдена? :pos:

Пошто некако тешко со новинарски факултет да доеш да известуваш од соблекувална на Реал што се вика :pos:
Си помешал нешто или матно ти се гледа ? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom