blue ladybug
Фанг ловер
- Член од
- 5 февруари 2013
- Мислења
- 5.210
- Поени од реакции
- 11.803
Ајде Анчо, од сите нас овде имаш подршка да го правиш тоа што си го наумил. Со среќа и се најдобро.
Лесно е од страна да се соли памет, ама ќе ти кажам: прибери си го детето додека не ја разболат од нервоза.
Што живот е тоа? Млада, здрава, права, работи и парите и ги земаат?!?!?
Анчо, не живееме у 19. век!
Мојата прабаба била различна вера со прадедо ми и му рекла: ќе се земеме, ако ја прифатиш мојата вера. Ако не, шетај!
Пази, тоа се случува пред 100 години во македонско село!!!
У 21. век една жена не смее да си дозволи да ја третираат како робинка.
Зетот каков лангидар! Маж, да чека жена му да го издржува?! Маж може секаде да работи. Ќе растовара цемент ако треба. Дете има, невеста има, он седи дома?!
Пак ќе ти кажам: прибери си го детето дома. Кај има за вас, и за неа и за детенцето ќе има.
Анчо, за жал, а се надевам и правниците ќе одговорат, нејзината свекрва не е должна ништо да и дава.да одговорам на сите. Прво да пишам маки,тешки маки.
Пред 5 години јас го направив тоа што вие го мислите и ми го кажувате.
Ја земав ќерката со внукот и ги однесов сами да си живеат во мој стан во центар.
Но јас секој ден бев таму со нив.Вложив се за нив.Го носев и земав внукот од градинка и го шетав секојдневно во парк со обавезна банана и кивла во џебот.Но тој скришум понекогаш навечер доаѓал таму, јас си одев дома или на работа.Резултатот беше, мораше да ја носиме ќерката на абортус,така решивме поради наведената состојба.
Потоа кога требаше да почне во школо внукот се врати таму,таму и се води жител.
Јас не бев законски старател, а ниту сега не сум, а се би дал да сум. Но веќе и внукот подиве,не зборува не одговара во школо едвај поминува со по неколку1.
Потоа дојде и друго дете кое многу слабо напредува. Тоа не го чуваме,не го земаме, но помагаме со се, (ако тоа е помош и носење по лекари и купување таблети)
Еве мислам ова лето ќе мора да се реши ситуацијата на подобро, ќе разговарам и со нив и со некој стручни лица,па и да не сака жената јас ќе ги земам и однесам во автокоманда и ќе живеам со нив, (затоа што жената виде големи маки овие години и не сака со нив да живее) Може и зетот да дојде ама ако почне да работи. Но дали ќерката ќе сака да се отргне од таму сега кога веќе имат некој мизерни услови веќе,струја и колку толку за јадење минимално. Но ако вода не и дадат или не стават до есен на овој план сум.
И дали немањето-НЕ давањето вода спаѓа во семејно насилство.
Анчо, гледам дека го сфаќаш проблемот, сфаќаш дека нема излез, се е тоа во ред. Сфаќам и дека бараш начин да си го извадиш детето од таа каша.Strider
------------------
Јас да го прочитав ова од некој СвНикола (мислам мојов случај) ама баш истото ќе му го напишев вашето,море дури и ќе му предложев дај уште вечер да одиме да ја земаме.
Но знам нешто морам да сторам,иако знам порано требаше и ќе поминеше полесно.
Јас несакав да се мешав во бракот со зборовите, Остави го, иако таа помина и сама подолго време,а тој ни да го види синот не доаѓаше(освен за она што напишав).
Но знам многу долго ја оставивме кај тие зверови. А сега ако ја потегнеме посилно работава мислам ќе има отпор,па дури и вода можеби и ќе пуштат-дадат.
Но сеј=као и ќе и запретат ако напушти ( готова си, ќе те убиемео и слично)
Кога земе севте плата ќерката ај што и ја земал,него истата вечер го нема дома туку одам го наоѓам во блиската кафана седнал пие пиво со некој како него.
Јас културно му викам,дека има и син дека и за него треба нешто, ато ј ми вика:
-„ Ај излегувај да не ти го удрам шишево од глава“
---------------------
сега како да го продолжиме муабетов откога и ова го разбравте.
Требаше кога беше со и кај мене,пред 4-5,да го решам случајот па макар и донел некој од работа од оние добри деца со над 35 год, т.с. врсници. но не се одлучив ете сакав внукот кој многу го сакам и на грб сум го носел секоја вечер на плоштад,да не расне без татко,ете само порадо тоа,ама ако не ја бива ќе мора и тоа да биде.
Анчо јас сум таа возраст, или малку помал од зет ти. И јас сум родител на мало дете. И ова што го кажуваш не можам да го сварам, дека е можно, дек апостои таков идиот, извини на израз, ама така го перцепирам зетов твој од муабетов.Strider
------------------
Јас да го прочитав ова од некој СвНикола (мислам мојов случај) ама баш истото ќе му го напишев вашето,море дури и ќе му предложев дај уште вечер да одиме да ја земаме.
Но знам нешто морам да сторам,иако знам порано требаше и ќе поминеше полесно.
Јас несакав да се мешав во бракот со зборовите, Остави го, иако таа помина и сама подолго време,а тој ни да го види синот не доаѓаше(освен за она што напишав).
Но знам многу долго ја оставивме кај тие зверови. А сега ако ја потегнеме посилно работава мислам ќе има отпор,па дури и вода можеби и ќе пуштат-дадат.
Но сејакао и ќе и запретат ако напушти ( готова си, ќе те убиемео и слично)
Кога зема севте плата ќерката ај што и ја земал,него истата вечер го нема дома туку одам го наоѓам во блиската кафана седнал пие пиво со некој како него.
Јас културно му викам,дека има и син дека и за него треба нешто, ато ј ми вика:
-„ Ај излегувај да не ти го удрам шишево од глава“
---------------------
сега како да го продолжиме муабетов откога и ова го разбравте.
Требаше кога беше со и кај мене,пред 4-5,да го решам случајот па макар и донел некој од работа од оние добри деца со над 35 год, т.с. врсници. но не се одлучив ете сакав внукот кој многу го сакам и на грб сум го носел секоја вечер на плоштад,да не расне без татко,ете само порадо тоа,ама ако не ја бива ќе мора и тоа да биде.
Точно си погодил, А ќерка ми е поголем идиот и од него штом дозволува уште да ја е......таму а никаквии услови немаат,и ја држат само уште за парите.Анчо јас сум таа возраст, или малку помал од зет ти. И јас сум родител на мало дете. И ова што го кажуваш не можам да го сварам, дека е можно, дек апостои таков идиот, извини на израз, ама така го перцепирам зетов твој од муабетов.
Мислам дека прашањето е дали ќерка ти сака да биде со него? Ако нејќе, ти немаш повеќе проблем, во спротивно, Господ напомош нека е.
Ти го пишав тоа во претходниот пост. Стави ги двете работи на кантар и самиот пресуди која опција е подобра (и онака имаш години и искуство и памет за да процениш ваљда и самиот): Да расти БЕЗ или СО таков татко. Размисли која би била последицата од едниот, која од другиот случај.Требаше кога беше со и кај мене,пред 4-5,да го решам случајот па макар и донел некој од работа од оние добри деца со над 35 год, т.с. врсници. но не се одлучив ете сакав внукот кој многу го сакам и на грб сум го носел секоја вечер на плоштад,да не расне без татко,ете само порадо тоа,ама ако не ја бива ќе мора и тоа да биде.
До толку ли го сака ќерка ти сопругот па да дозволи да ја прават помалку од...........
Како бе не? И кое е решението, ќе чекате да умрат? Не можам да ве разберам. Не можел да се откаже од родителите мажов. Да се нормални луѓе, ќе разберам да не може да се откаже од нив. Ама во вакви случаи...Јас не сум мало дете па „бато“ да ме брани а и не барам да ме брани. Јас терам по свое, неговите по свое. Не очекувам да се откаже од родителите, впрочем, ни јас не би се откажала од моите поради него, така? Си балансираш и се трудиш да не те погодува и да нема проблеми меѓу нас поради нив. Друг лек нема. Ако си во заедница тоа се многу покомплексни ситуации-не дај боже.