Помош: Барам софтвер

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам изгребани CDa со слики и неможам да ги отворам. Дали некој знае програма која го чита неоштетениот дел а ги скока оштетените бајти и ја дава сликата како целина, без пикселите кои се оштетени ?

Пробај со Copy Cat

Zdravo,baram nekoj dobar program za pregleduvanje na sliki(photo wiewer).Porano gi otvarav slikite so nero a sega nesto me zafrkava,a gledam deka site programi ne go davaat istiot kvalitet.
Picasa

Znaci mi treba nekoj software za filmovi, iman preku 500 filmovi megutoa dali ima moznost da gi klasifikuvam vo grupi nesto po godina, zanr i tkn.
Plex

Ајде малку помош.Видете сега.Работам еден проект на Флеш.Само ми треба програма некоја убава за уредување слики.Сакам позадината на сликата да ја избришам.Ако може и без програма кажете.Сакам и начинот да ми го кажете за бришење на позадината.Ви благодарам многу.:)
Photoshop

Знае некој добар Playstation3 емулатиор ако може линк по ПП да ми прати бидејќи мора малку гејмање:)
Нема.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ми треба програма за едитирање на слики. Значи сакам на сликава тоа што е од десно, да го сменам да биде од лево (не зборувам за родација). Ако го ротирам, ќе дојде од лево, ама ќе биде однопаку.
Милам дека ме разбирате што барам :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми треба програма за едитирање на слики. Значи сакам на сликава тоа што е од десно, да го сменам да биде од лево (не зборувам за родација). Ако го ротирам, ќе дојде од лево, ама ќе биде однопаку.
Милам дека ме разбирате што барам :)

Која слика и зашто не со Photoshop?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Која слика и зашто не со Photoshop?
Мислам дека нема до толку потреба туку еве што сакам

download.jpg

Еве ја сликата и сега сакам да ги сменам страните. Мачката од лево да испадне а девојчето од десно.
Порано на самсунзите имаше таква опција на волуме + - за директ така од камера да сликаш. Самата камера ти ја даваше левата страна од десно и обрано.
Ваљда ме разбра сега што сакам :D
--- надополнето: 10 април 2013 во 12:01 ---
Како што има инверт колорс, така би требало да има и invert sides.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мислам дека нема до толку потреба туку еве што сакам

Прегледај го приврзокот 61864

Еве ја сликата и сега сакам да ги сменам страните. Мачката од лево да испадне а девојчето од десно.
Порано на самсунзите имаше таква опција на волуме + - за директ така од камера да сликаш. Самата камера ти ја даваше левата страна од десно и обрано.
Ваљда ме разбра сега што сакам :D
--- надополнето: 10 април 2013 во 12:01 ---
Како што има инверт колорс, така би требало да има и invert sides.

Paint - Flip Horizontal

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ne e los megutoa dali postoi nekoj software sto na primer bi mi gi organiziral filmovite u Hard disk sto mi se. Primer vlagam u filmovi i gi gleam site na posebni folderi bilo toa zanr ili godina
Не сум сретнал таков, а и повеќе сакам јас да си ги организирам кој-каде-што-како :)

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
А дали знае некој каква програма користат сликарите.Сигурно е многу добра.Сликите ги прават кристилни.:confused:

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Значи се со фотошоп..Мислев дека е друга бидејќи тие чистат прават нешто.ОК.Фала многу.Треба да ја разгледам.:icon_mrgr:

Член од
3 април 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Ке ве молам.. дали некој знае за софтвер за организирање при работење во туристичка агенција. нешто како травел софтвер и сл?Поздрав и благодарам

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Дали има некаков софтвер кој ги даунлодира сликите од повеќе табови истовремено. На пример, отвораш повеќе табови со поголеми слики во секој таб, и да не кликам на секое save image as туку директно и истовремено да ги даунлодира сликите од секој таб

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали има некаков софтвер кој ги даунлодира сликите од повеќе табови истовремено. На пример, отвораш повеќе табови со поголеми слики во секој таб, и да не кликам на секое save image as туку директно и истовремено да ги даунлодира сликите од секој таб
За такво нешто врши работа Hover Zoom за Chrome / Firefox. Одиш со маусот на слика или линк од слика, одма ја отвара (без клик) и само стискаш S и се симнува.

Kajgana Shop

На врв Bottom