syn мислиш дека ке престанат да јадт гомна после ова или уште судиите ке им бидат криви ?
Бар ке добие првенствово смисла , би требало да
сватат дека судиите се катастрофа оваа година во Италија , и дека тие се оние кои го упропастуваат целото првенство , не Морати , не Сенси , не Секо , да да Судиите и цела нивна ебана организација која наместо да се поправи , денес на двата меча што ги гледавме направија грешки кои директно влијаеа врз конечните исходи ( зборам плус за мечот Фиорентина - Лацио ) , значи 2 од 2 утакмици кои ги следевме , кузнае што се случувало на останатите средби и тоа Се во едно коло .
За денешниов меч да бидеме реални , Киву кој цела своја кариера игра во одбраната , денес беше поставен во средниот ред , кој тренер би ризикувал во едно вакво дерби и во еден ваков клучен момент .
Типот денес никаде го немаше , беше слободно кажано играч мање , го жалев буквално , греота , ова беше толку аматерски од страна на Манчини пред Се поради фактот што го имаше Маниче на клупата ( го виде ли што праеше типот по влегувањето во игра ) .
Место да зборите за судиската грешка , малце подотворети ги очите и погледнете ги тие очајни потези на Манчини , Бурдисо требаше да седи на клупа , Киву на неговото место во одбраната а во средината со Маниче . Таа негова грешка во првото полувреме не ни донесе некаква игра , имаа шанса од
прекин а останатото беше она типично Интеровско , кој ја ебе средината , денес нема да ја експлоатираме , и во право бев пред почетокот на мечот кога реков дека доколку игра со 4-4-2 поседот ке биде на страната на Јуве што е суицидно кога е у прашање тимот на Интер , нека ви текне како играа со 4-3-1-2 против Палермо , со јак пресинг и со целосно користење на средината . А и веќе кога играат во одбраната со тандемот Бурдисо , Матераци , кој кур Бурдисо цело време беше до Трезеге а Матераци до Делпиеро , статичар до брз играч и креатицец , низок играч до играч кој е предобар во игрите со глава , марвелосно Манчини , без зборови денес ме(не)остави .
Честито победа за Јуве , сметам дека ке извлечеа најмалце реми и да не беше оној гол од офсејд зашто премногу очајно денес беше тактички поставен Интер за да очекувам јас од нив победа а уште повеќе некаква игра добра за око .