Првите 11 , од сајтот на Интер
Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 16 Burdisso, 23 Materazzi, 6 Maxwell; 5 Stankovic, 4 Zanetti, 26 Chivu; 11 Jimenez; 8 Ibrahimovic, 9 Cruz.
Subs: 1 Toldo, 18 Crespo, 21 Solari, 24 Rivas, 28 Maniche, 29 Suazo, 45 Balotelli.
Приметувате нешто , Бурдисо , Матераци , Маикон , Максвел и Киву у прв тим што значи Киву игра или во средината или типот се одлучил за формација со тројца централни дефанзифци во што ја не верувам бидејќи само еднаш играше така оваа сезона и тоа на пријателска против Астон Вила .
Во средината немаат дефанзивец ( Камбиа мислам дека е суспендиран а Виеира ваљда повреден ) така да многу ме интересира каква ке биде поставеноста во средниот ред , дал формација 4-3-1-2 или ке се прави катастрофална грешка со поставеност 4-4-2 со Хименез и Станкович на крилните позиции ( имаат играно оваа сезона со таква поставеност ) што според мене ке овозможи диктирање на играта од страна на Јуве .
И уште еднаш се поставува прашањето , кога веќе Камбиасо и Виеира не играат , кој кур го купија Маниче , продолжуваат ли со трендот на ништење на кариери на играчи .
БТW можни се и промени во тимов пред самиот почеток така да иако составов е од сајтот на Интер сепак не е официјален .