Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро веќе јас кога не сум го разбрал, што би значело тоа СЕЛСКА ЕКИПА?
А тоа дека немаа никакво почитување спрема играчите на нивниот клуб исто и играчите на противничкиот клуб и јас се согласувам, ниту пак оправдувам расистички навреди. Сепак 21 век сме и ваквите работи треба потплоно да се искоренат од фудбалот.

Па види сеа и за тебе Милан е селска екипа така, па нормално дека и фановите на Милан ќе ја нарекуваат Селска екипа Јувентус. Иначе навивачите што ви се сељаци ви се.

Па види сеа и за тебе Милан е селска екипа така, па нормално дека и фановите на Милан ќе ја нарекуваат Селска екипа Јувентус. Иначе навивачите што ви се сељаци ви се.
Ако ми најдеш некој пост каде имам напишано дека Милан биле селска екипа јас ќе си ги избришам постовите од темава и ова е мала група на навивачи кој го направиле ова како и да е они го спуштаат нивото на целокупната фан база на Јувентус.

За мене Милан е далеку од селска екипа а за фановите да ти кажам право нит ми е битно нит ништо.Ама сега ако се изглупираат фановите на Милан ја би ги искритикувал можеби само фановите но да напишам селска екипа... Многу глупо,не реално и пристрасно звучи нели :)

Селска екипа и селски навивачи.
Ја би рекол нешто слично на бианконеро веро
Селанец напишал,селски пост.

Селанец и сељак не е исто.
Селанец најчесто означува место на живеење(каде одредено лице живее), а сељак е култура.
Чисто да си знаеш.:D

Ако ми најдеш некој пост каде имам напишано дека Милан биле селска екипа јас ќе си ги избришам постовите од темава и ова е мала група на навивачи кој го направиле ова како и да е они го спуштаат нивото на целокупната фан база на Јувентус.

Не велам дека сум видел твој таков пост но во суштина и така е. За тебе Милан и сите други освен Јуве (и сеа таму кој си ги симпатизираш) се селски екипи. Барем така мислам јас.
И не само кај тебе, кај сите е така. Според мене.

Не велам дека сум видел твој таков пост но во суштина и така е. За тебе Милан и сите други освен Јуве (и сеа таму кој си ги симпатизираш) се селски екипи. Барем така мислам јас.
Хм, за среќа постојат навивачи на клуб, а не хејтери на многу клубови... Јас навивам за Јуве, а симпатиите/антипатиите спрема другите клубови ги одредувам од нивното однесување, игра, одлуки и слично. Но никогаш според навивачите не оценувам ниту еден клуб, затоа што тоа би дало доста нереална слика.

ако за тебе сите останати екипи се селски немора да значи дека и за другите фанови е така... не се сите како тебе плитки

Хм, за среќа постојат навивачи на клуб, а не хејтери на многу клубови... Јас навивам за Јуве, а симпатиите/антипатиите спрема другите клубови ги одредувам од нивното однесување, игра, одлуки и слично. Но никогаш според навивачите не оценувам ниту еден клуб, затоа што тоа би дало доста нереална слика.

Сеа океј, не се сите како тебе. Точно нереална слика е да се одредува според навивачите колку е добар некој клуб. Јас тоа го проценувам по односот и на играчите и на навиачите.

Сеа океј, не се сите како тебе. Точно нереална слика е да се одредува според навивачите колку е добар некој клуб. Јас тоа го проценувам по односот и на играчите и на навиачите.

Нормално дека во сликата на екипата влегуваат и играчите,навивачите но најмногу управата. Ако е газдата построг и авторитативен да ги стегни малку, нема да се случуваат вакви работи ама овие начекаја лабаво и прават што сакаат. Секако и културата влијае врз ова со навивачите.

Остајте ова со навивачите, кој ќе земе награда за најдобар играч во Серија А оваа година?? Ливаја, Роки?
- А пак кому ќе му припадне златната канта? :icon_mrgr:

Остајте ова со навивачите, кој ќе земе награда за најдобар играч во Серија А оваа година?? Ливаја, Роки?

Исла според мене, мислам дека и кога се оправи, не се наметна во првиот тим на Јуве, прв на него ми текна, можеби има некој друг што повеќе ја заслужува :)

Нианг се утепа од давање голови оваа сезона, заедно со Бентлер и Анелка за во идеален тим се, а во одбрана Исла, Переира, Силвестре и Џонатан :ROFLMAO:

Не знам што ми текна, ама отидов малку да прегледам некои интересни статистики за Сериа А :)

http://it.wikipedia.org/wiki/Statistiche_della_Serie_A

Некои од поинтересните работи се (за 18 и 20 екипи):

Милан води со 15 пенали за во 2002/2003 (со шампионатите од 18 тимови), а исто води и со оние од 20 тимови 18 пенали во 50/51...

Сиена не добила ниту еден пенал во 2004/05, а против Интер во 2008/09 не свирнале ниту еден пенал :ROFLMAO:...

Уште пет кола да не добие црвен картон играч на Јуве и ќе треба да го пишеме како тим на кој не му бил исклучен играч цела сезона :P...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom