Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Другари ме интерисира и сакам да ве прашам дали некој од вас има одено на селекцијата за во волците.Пошо јас планирам за 1-2 години да идам да си го пробам ксметот.И ако има некој да ми каже какво е на што повеќе да обрнам внимание.Фала однапред

Значи сеа си некаде 17 години.
Видео од селекција...

Мали немој да гледаш Рамбо многу и фати се учи.
Прво и основно треба да имаш отслужено војска.Што ќе ти одигра клучната улога за твоите способности прашањето дали можеш да бидеш дел од селекцијата одосно дали ќе имаш способности да бидеш примен и дел од единицата.
Многу тешко се влегува на селекција кој бара многу голема психичка и кондициона подготвеност.не може со сила зошто уште од прв ден ќе ти се закачат на глава и добиваш бан...
останатото е на природна и вродена дарба.
ПС.Таму нема бајки со пушки вадиш кундак ставаш метак.

Примаат сеуште пред 6 месеци имало конкурс за цивили ама на селекцијата се паднале.Јбг информација од волк 1 чета со долгогодишен сташ.:vozbud:

Знам братче многумина мои пријатели и роднини поминале од таму.Само тогаш селекцијата била по блага ама сега е јбг би кажал пекол.Ќе се видам војска имам служено затоа и викам за 1 до 2 години ќе си пробам инаку физички сум многу повеќе спремен и од што треба.Фала уште еднаш

Моментално е многу поригорозна од времено 90-тите и почетокот на 2000-те години, за разлика од тогаш сега е и малку модернизирана (зборам за АРМ 2008-2009 годинина за тогаш знам) денеска сигурно и подобра е.
другар ти посакувам се најдобро ама мислам оди првен доброволец пријави се послем пријавувај се кај сакаш оти војската како прво не баш како шо си а замислил јас бев пред некој месец и тотално сум разочаран од нашава војска :)

И ја истото ке ти го кажам ако сакаш да си специјалец ценет и платен само Француската Легија на странците!

хахаха моментално се спремам за таму али според советите на некој специјалци и некој официри ќе треба уште малце да размислам мислам дека за таму не треба да брзам :)

хахаха моментално се спремам за таму али според советите на некој специјалци и некој официри ќе треба уште малце да размислам мислам дека за таму не треба да брзам :)

Епа спреми се, ја лично не сум бил и не знам како е, али цимерот мој е бил во Легијата повеке од 10 години и така си праиме муабет на таа тема, инаку тој служел во 2 REP.
A инаку 2 REP една од Француските единици за брза интервенција и е признаена како елита во Легијата и воопшто во Француските воени единици.позз

абе знам за тоа 2 REP е падобранска и е една од најдобрите али знаиш се вртат секакви муабети занив јас мислам дека сепак треба да се размисле имам и јас пријатели кој се моментално таму они се фалат али сеуште не биле на мисија

Припадник на специјалната единица „Волци“ во 2001.

531773_372426696208785_1668013830_n.jpg

Преземано од фејзбук страната на „Македонски Бранители“: https://www.facebook.com/photo.php?...55463013.74741.100003243742775&type=1&theater

Припадник на специјалната единица „Волци“ во 2001.

531773_372426696208785_1668013830_n.jpg

Преземано од фејзбук страната на „Македонски Бранители“: https://www.facebook.com/photo.php?...55463013.74741.100003243742775&type=1&theater
Многу добра слика друже само горе амблемот е додаден со фотошоп
--- надополнето: 23 април 2013 во 14:10 ---
Значи сеа си некаде 17 години.

Моментално е многу поригорозна од времено 90-тите и почетокот на 2000-те години, за разлика од тогаш сега е и малку модернизирана (зборам за АРМ 2008-2009 годинина за тогаш знам) денеска сигурно и подобра е.

И ја истото ке ти го кажам ако сакаш да си специјалец ценет и платен само Француската Легија на странците!
Не бе братче поминав војска шо значи дека сум повеќе од 17 (y)
Да да да таква е состојбата али јебига ќе пробам се додека на влезам.А за легијата платени се тие у пм ама неможам јас да одам да служам за друга држава јас сум си патриот достоен на нашата АРМ.

Многу добра слика друже само горе амблемот е додаден со фотошоп
--- надополнето: 23 април 2013 во 14:10 ---

Не бе братче поминав војска шо значи дека сум повеќе од 17 (y)
Да да да таква е состојбата али јебига ќе пробам се додека на влезам.А за легијата платени се тие у пм ама неможам јас да одам да служам за друга држава јас сум си патриот достоен на нашата АРМ.

Ти најдобро си знаеш, али после 1-2 год како вработен во АРМ со горе долу голем број на офицери, генерали и сл Албанци сам ке се откажеш.Подобрите од пСО што ги познавам од времето денеска се платеници во странски компании.

ЕЛСЕ е во право и јас имам слушнато дека голем број на припадници на пСО после завршената обука заминуват во странство работат како што кажа елсе во странски компани како обезбедувачи и сл

ЕЛСЕ е во право и јас имам слушнато дека голем број на припадници на пСО после завршената обука заминуват во странство работат како што кажа елсе во странски компани како обезбедувачи и сл
Не после завршената обука, туку после служење во пСО одат во странски компании, кога веќе сваќаат дека во Македонија и АРМ нема леб, а од друга страна овие компании нудат доста добри финансиски надоместоци.Инаку жалосно е една вооружена сила како АРМ да тренира и обучува специјалци, кои еден ден ке се откажат од таа истата и ке постанат платенции за некои си странски компании.

Па се знае кои ке да се ама требаше австријците да дојдат и да им докажат и на другите дека во нашата мала држава има многу силни единици.Само што е најлошото е дека пред околу 2 месеци преку алфите им убациле неколку Албанци.Цел ден пцуев за тоа,и сега само волците ни се чисти,мамето нивно.:sick:
уф се разочарав у пм

Не после завршената обука, туку после служење во пСО одат во странски компании, кога веќе сваќаат дека во Македонија и АРМ нема леб, а од друга страна овие компании нудат доста добри финансиски надоместоци.Инаку жалосно е една вооружена сила како АРМ да тренира и обучува специјалци, кои еден ден ке се откажат од таа истата и ке постанат платенции за некои си странски компании.
Da tocno e ima dosta.Vo Kabul na 14 april imase 1 tura poranesni volci zaminaa za tamu.

па што сакате за 30 илјади плата , не вреди да си специјалец , спијат по калови , задачи на дожд на снег, преживување од кои пола од тие денови не јадат ништо,падобрански скоскови ноќе иам еден другар од ренџери ноќе скокал со падобран слетал у шахта удрил со главата у бетон само шлемот го сапсил бил неколку ден у кома и што добил од тоа уште сакале да го избркаат тоа тие е

Имам неколку пријатели од Волците што отидоа во Авган\Ирак, сите беа искусни војници, со долгогодишно искуство во бСН, али ете се решија за тој чекор, периодот 2008-2010 највеќе отидоа тогаш и еден мајор отиде, кој беше командат на чета, и он повлече неколку припадници, сега веќе мислам дека слабо одат бидејќи ке се затвара таму.Инаку тоа е тренд во сите земји, таму има припадници од многу специјални единици, SEALS, SAS,DELTA... од Србија и Хрватска има, многу добра плата има затоа одат.

Јас имам и знам неколку мои пријатели кои се платеници во Афричките земји, кои обезбедуваат транспорт на дијаманти а и ВИП личности во тие земји.Тие многу се фалат за тоа колку пари зимаат и така е тоа го гарантирам.позз

Ти најдобро си знаеш, али после 1-2 год како вработен во АРМ со горе долу голем број на офицери, генерали и сл Албанци сам ке се откажеш.Подобрите од пСО што ги познавам од времето денеска се платеници во странски компании.
Знам бе за тоа братче знам али јебига кога не се платени нашите во пСО поради нискиот буџет кој со години им се смалува поради ГРУЈО :drk: ќе одат во други држави.Плус тоа има и многу кои се префрлуваат и во тигрите а повеќе во ЕБР.Се знае убаво си кажаа државата гледа на МВР како мајка а на АРМ како маќеа јебига МВР ќе не брани од Албанците пак ако се згусти такa ГРУЈО мисли и таа со него БРКОЊА.Јебига али јас шо и да е и како и да е си ги сакам волците оти се најдобри иако работат во најгрозни услови. ќе го напишам мотото на САС кое сега е баш за тука WHO DARES WINS.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom