Здрависимо момци,ги разгледувам од вчера утакмициве што се играат денеска,ги проверив сите на бетексплорер и најдов некои интересни утакмици каде повеќе од јасно е дека има соработка меѓу екипите.
Ќе ги пишам овде сите што ги видов меѓутоа колку сум во право ќе видиме вечер

Прво Чешка лига,
Slavia Prague - Slovacko
Според секоја логика овој натпревар треба да биде 1,така да овде
ТИП 1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Втор натпревар,
Ascoli - Padova
Секоја сезона до сега бодовите се еднакво распоредени кај двете екипи,разликата е што само до сега во предходните сезони натпреварите завршувале со победа на едната па на другата екипа,оваа година првиот меч е завршен со нерешен резултат.
Доколку се гледа само соработката меѓу нив би типувале Х краен резултат.
Меѓутоа ја разгледував табелата малку,јасно е дека на Асколи овие бодови им се повеќе од потребни,се наоѓаат во зоната за испаѓање и доколку Падова сака да го задржи Асколи за соработка и понатака секако дека не им одговара нивно испаѓање од Серија Б.
Така да овде
ТИП 1 ,колку да се брани нешто на друго ливче точен резултат 1-1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Трет натпревар,
Gefle - AIK
Повеќе од јасно е дека двете екипи ги распоредуваат бодовите секоја сезона,проблем за нас сега е што ова е прв натпревар во оваа година и не можеме да бидеме сигурни кој ќе ги земе трите бода.Според некоја логика,како што размислував јас,мислам дека ќе биде 2 денес.Екипата на АИК е трета од позади и има многу лоша резултатска серија,така да верувам дека сега добро би им дошла победа за возот да тргне да победува.
ТИП 2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Натпревар број 4
Истата ситуација како и предходно,со тоа што сега домашната екипа е во лоша позиција,лош старт на сезоната и притоа немаат постигнато ниту еден погодок до сега со лоша гол разлика 0-6.
ТИП 1
Доста време ги размислував овие натпревари,можда залудно може и не,ќе видиме вечер.
Ако некој прати-среќно,ако не мене нека ми е со среќа