Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека не треба така да се резонира. Тој рингишпил е купен со народни пари, од општинскиот буџет. Наменет е за мали дечиња, а наплатуваат 30 денари за неколку минути возење. Тоа е срамота, па тие ништо не вложиле па да сега им се „ исплати “ инвестицијата. Тука цената реално треба да биде 5 денари. Единствен трошок е струјата. Ако моторот е 2-3 KW, за еден час работење ќе се плати 20 денари за струја, а ќе се возат повеќе стотини дечињаЕ ај ќе видите од утре колку луѓе ќе идат да се возат на смешкава, па "проектов: ќе се исплати до 2222 год.
И просторот околу самиот рингишпилот го офарбале портокалов, Guess Why![]()
Пола евро едно возење.Да речиме по 100 деца да се возат секој ден,до 2090 г. одприлика би се вратиле парите.
Гледам по избориве. Нит бес нит гнев поддршка имаат ма ако треба и гомна да стават насекаде. Што ти е армија послушници, секоја чест. Мирно!Сами си пукаат во колено со глупостиве во Центар.
Разликата во гласови се зголемува и покрај Пустец и Макси Ѓорѓија, ептен навлекоа гнев со манипулацииве и споменициве.
Јок, читам низ фб како честитале победа. Ваљда виделе дека ѕид со глава не се бутка.Денес собираа џокери на шител со некои фиктивни нерегуларности. Зар нема шанси да се оди во 4 круг?
За мене ова значи нова надеж дека ќе се спасиме од срамните, гнасните и омразените, зони, рампи и пајак возилаЦентар кажа НЕ.
Конечно ревизија алелуја! Да видиме колку навистина чини проектов.
Центар кажа НЕ.
Конечно ревизија алелуја! Да видиме колку навистина чини проектов.
Ја на 12ти овој месец ко бев Скопје баш свртив еден круг кај плоштадот и ми падна во очи таа платформа каде што е сега рингишпилот. Се чудев цело време што ќе постават тука оти така празно нели нема смисла. Па од ко заминав од Македонија другата ден ко видов што поставиле ми дојде една смеа, ете што планирале.
За проектот како целина на почеток имав многу добар печаток, од ко се појави првото видео можам да кажам најголем дел од тука покажаните работи ми беа добри, освен портата (која сега направена добро ми изгледа) и црквата (не сум против црква, напротив, само местото не одговараше) сите работи до некаде беа добри. Да испаднеше све како предвидено мислам плоштадот ќе личеше на нешто, ќе имаше некоја смисла и се на се да речам некој рамки би се задржиле. Само не сфаќам како им текнаа новите работи кој се надвор од тогаш покажаниот концепт, премногуте споменици, рингишпилот, плажата, бродовите...тоа стварно ме задума дали се нормални тие што ги измислиле овие работи да ги стават во Скопје вцентар. Поврзано со џинџирестото осветлувајне на многу градби дава една слика како некој град од приказна или да кажам несериозно за еден главен град.
Поминуваќи покрај центарот на Скопје градбите посебно ми оставија убав печаток. Театарот е многу убав, во музејот на ВМРО и Македонската броба сум бил веќе и е голем поготок, Археоложкиот музеј делува супериорно и ако внатре го направат толку добар како градбата мислам ќе биде гордост на Македонија. Поминав и кај новите мостови со новите споменици и се чудам кој се заслужи да има споменик во центарот на главниот град. Плус многу од тие споменици дури за мене нестручен изгледаат многу лошо изработени. Исто така вториот мост (тој што е оддалечен од камениот) мислам е добро лоциран но првиот помеѓу него и камениот е утка затоа што га закрива камениот мост, симболот на градот. Чиста утка.
После кргуот што го свртив бев малце дури и тажен и разочаран како можеше еден ваков проект, кој покрај сите првични недостатоци ќе беше добар, да се расипе со глупости како рингишпили и бродови. Наместо тие пари да ги дадеа за глупостите надвор од првичниот проект, требаа старите градби кој вредат, да се реновираат. Се прашувам само што уште следува, дефинитивно и кај луѓето поддржувачи на проектот гледам се поголема разочараност коај секако е порадите глупостите кој во последно време се поставени.
За мене ова значи нова надеж дека ќе се спасиме од срамните, гнасните и омразените, зони, рампи и пајак возила
Пред да стане градоначалник, не можев да замислам таков човек да се врзе за рампи и зони. Колку не знам да оценам човек. Тој до последен ден пред изборите поставуваше табли за зонско. Да знаеш колку сум го молел Тодоровиќ и општинарите, да ги тргнат рампите? На крајот писмено ми забранија да им се обраќам - имале многу работа и сум им пречел во работата.Жерновски обеќа дека ќе ги укине зоните..че треба да го гиљотираш ако не го исполни тоа.![]()