Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Е ај ќе видите од утре колку луѓе ќе идат да се возат на смешкава, па "проектов: ќе се исплати до 2222 год.

И просторот околу самиот рингишпилот го офарбале портокалов, Guess Why :icon_lol:

Е ај ќе видите од утре колку луѓе ќе идат да се возат на смешкава, па "проектов: ќе се исплати до 2222 год.

И просторот околу самиот рингишпилот го офарбале портокалов, Guess Why :icon_lol:
Мислам дека не треба така да се резонира. Тој рингишпил е купен со народни пари, од општинскиот буџет. Наменет е за мали дечиња, а наплатуваат 30 денари за неколку минути возење. Тоа е срамота, па тие ништо не вложиле па да сега им се „ исплати “ инвестицијата. Тука цената реално треба да биде 5 денари. Единствен трошок е струјата. Ако моторот е 2-3 KW, за еден час работење ќе се плати 20 денари за струја, а ќе се возат повеќе стотини дечиња
Ама општинариве немаат срам. Не бадијала цел град ги нарекува „ општински лешинари “

Пола евро едно возење.Да речиме по 100 деца да се возат секој ден,до 2090 г. одприлика би се вратиле парите.

Се разбира под претпоставка да не се оштети и да не се одржува со 100 000 евра годишно :D

Enough со муабетов за исплатливост....не ме јебете....
Баш ми е гајле и за два дена да се исплати.....на многу срања не им е местото каде што се стаени.....за парите ќе дојде денот, ќе си „свири клавир“ кој треба....

Сами си пукаат во колено со глупостиве во Центар.
Разликата во гласови се зголемува и покрај Пустец и Макси Ѓорѓија, ептен навлекоа гнев со манипулацииве и споменициве.
Гледам по избориве. Нит бес нит гнев поддршка имаат ма ако треба и гомна да стават насекаде. Што ти е армија послушници, секоја чест. Мирно!

Ја на 12ти овој месец ко бев Скопје баш свртив еден круг кај плоштадот и ми падна во очи таа платформа каде што е сега рингишпилот. Се чудев цело време што ќе постават тука оти така празно нели нема смисла. Па од ко заминав од Македонија другата ден ко видов што поставиле ми дојде една смеа, ете што планирале.
За проектот како целина на почеток имав многу добар печаток, од ко се појави првото видео можам да кажам најголем дел од тука покажаните работи ми беа добри, освен портата (која сега направена добро ми изгледа) и црквата (не сум против црква, напротив, само местото не одговараше) сите работи до некаде беа добри. Да испаднеше све како предвидено мислам плоштадот ќе личеше на нешто, ќе имаше некоја смисла и се на се да речам некој рамки би се задржиле. Само не сфаќам како им текнаа новите работи кој се надвор од тогаш покажаниот концепт, премногуте споменици, рингишпилот, плажата, бродовите...тоа стварно ме задума дали се нормални тие што ги измислиле овие работи да ги стават во Скопје вцентар. Поврзано со џинџирестото осветлувајне на многу градби дава една слика како некој град од приказна или да кажам несериозно за еден главен град.

Поминуваќи покрај центарот на Скопје градбите посебно ми оставија убав печаток. Театарот е многу убав, во музејот на ВМРО и Македонската броба сум бил веќе и е голем поготок, Археоложкиот музеј делува супериорно и ако внатре го направат толку добар како градбата мислам ќе биде гордост на Македонија. Поминав и кај новите мостови со новите споменици и се чудам кој се заслужи да има споменик во центарот на главниот град. Плус многу од тие споменици дури за мене нестручен изгледаат многу лошо изработени. Исто така вториот мост (тој што е оддалечен од камениот) мислам е добро лоциран но првиот помеѓу него и камениот е утка затоа што га закрива камениот мост, симболот на градот. Чиста утка.

После кргуот што го свртив бев малце дури и тажен и разочаран како можеше еден ваков проект, кој покрај сите првични недостатоци ќе беше добар, да се расипе со глупости како рингишпили и бродови. Наместо тие пари да ги дадеа за глупостите надвор од првичниот проект, требаа старите градби кој вредат, да се реновираат. Се прашувам само што уште следува, дефинитивно и кај луѓето поддржувачи на проектот гледам се поголема разочараност коај секако е порадите глупостите кој во последно време се поставени.

Денес собираа џокери на шител со некои фиктивни нерегуларности. Зар нема шанси да се оди во 4 круг?
Јок, читам низ фб како честитале победа. Ваљда виделе дека ѕид со глава не се бутка.

Adam-Sandler.gif
Мала доза хумор

Абе на многу луѓе овдека не им е јасно... Народот не се буни за целово градење... кој несака градот да изгледа убаво... Еве да речеме доколку за спомениците и градбите и вртелешката беа дадени и прикажани РЕАЛНИ СУМИ ве уверувам дека 60-80 % од народот ќе го сакаа проектот пошто ништо досега вакво не се изградило...

Ама работава ти е плукни залепи човече... Кај беше една страна што ја постираа тука... За музејот на ВМРО.
Акт:
Поставување на слики - 160.000 евра ( хахаха абе толку е тешко да се постави слика ? Не зборам за креирање на делата туку поставување)
Одржување хигиена 100.000 евра ( абе не ме јеби со тие пари прашина ли ќе се чисти )

Ете такви работи штетат... градбите како градби се многу убави... И наредната власт доколку дојде би можела тие неубави работи да ги смени но работата е во тоа што се прикажуваат Милионски суми на ЕВРА не денари кои би можеле да ни ја оправат државата ододма !

Валда ќе смени нешто Жерновски ма да не верувам... Си имаат доста тактики црвените :)

Центар кажа НЕ.
Конечно ревизија алелуја! Да видиме колку навистина чини проектов.
За мене ова значи нова надеж дека ќе се спасиме од срамните, гнасните и омразените, зони, рампи и пајак возила

Центар кажа НЕ.
Конечно ревизија алелуја! Да видиме колку навистина чини проектов.

Нема шанси да се деси ревизија. Уверен сум дека периодов фрчеле понуди кон советниците од опозицијата и дека и понатаму ќе има такви. Без советот, градоначалникот сам нема да може речиси ништо.

Слушам и шпекулации дека „магично“ ќе му ги зголемат ингеренциите на Градот во однос на општините. Дури и ако се деси ревизија, имаат медиумска машинерија која веќе почна да плука по новиот градоначалник и ќе го заташка тоа.

Секако, нема да е исто, барем се надевам дека сега нема да продолжи ова лудило наречено Скопје 2014.

Ја на 12ти овој месец ко бев Скопје баш свртив еден круг кај плоштадот и ми падна во очи таа платформа каде што е сега рингишпилот. Се чудев цело време што ќе постават тука оти така празно нели нема смисла. Па од ко заминав од Македонија другата ден ко видов што поставиле ми дојде една смеа, ете што планирале.
За проектот како целина на почеток имав многу добар печаток, од ко се појави првото видео можам да кажам најголем дел од тука покажаните работи ми беа добри, освен портата (која сега направена добро ми изгледа) и црквата (не сум против црква, напротив, само местото не одговараше) сите работи до некаде беа добри. Да испаднеше све како предвидено мислам плоштадот ќе личеше на нешто, ќе имаше некоја смисла и се на се да речам некој рамки би се задржиле. Само не сфаќам како им текнаа новите работи кој се надвор од тогаш покажаниот концепт, премногуте споменици, рингишпилот, плажата, бродовите...тоа стварно ме задума дали се нормални тие што ги измислиле овие работи да ги стават во Скопје вцентар. Поврзано со џинџирестото осветлувајне на многу градби дава една слика како некој град од приказна или да кажам несериозно за еден главен град.

Поминуваќи покрај центарот на Скопје градбите посебно ми оставија убав печаток. Театарот е многу убав, во музејот на ВМРО и Македонската броба сум бил веќе и е голем поготок, Археоложкиот музеј делува супериорно и ако внатре го направат толку добар како градбата мислам ќе биде гордост на Македонија. Поминав и кај новите мостови со новите споменици и се чудам кој се заслужи да има споменик во центарот на главниот град. Плус многу од тие споменици дури за мене нестручен изгледаат многу лошо изработени. Исто така вториот мост (тој што е оддалечен од камениот) мислам е добро лоциран но првиот помеѓу него и камениот е утка затоа што га закрива камениот мост, симболот на градот. Чиста утка.

После кргуот што го свртив бев малце дури и тажен и разочаран како можеше еден ваков проект, кој покрај сите првични недостатоци ќе беше добар, да се расипе со глупости како рингишпили и бродови. Наместо тие пари да ги дадеа за глупостите надвор од првичниот проект, требаа старите градби кој вредат, да се реновираат. Се прашувам само што уште следува, дефинитивно и кај луѓето поддржувачи на проектот гледам се поголема разочараност коај секако е порадите глупостите кој во последно време се поставени.

Koнечно добар,паметен и издржан пост,без плукање,без употреба на збор кич,дизниленд и сл. 100 посто се слагам со содржината.
--- надополнето: 21 април 2013 во 23:53 ---
За мене ова значи нова надеж дека ќе се спасиме од срамните, гнасните и омразените, зони, рампи и пајак возила

Жерновски обеќа дека ќе ги укине зоните..че треба да го гиљотираш ако не го исполни тоа. :icon_lol:

Жерновски обеќа дека ќе ги укине зоните..че треба да го гиљотираш ако не го исполни тоа. :icon_lol:
Пред да стане градоначалник, не можев да замислам таков човек да се врзе за рампи и зони. Колку не знам да оценам човек. Тој до последен ден пред изборите поставуваше табли за зонско. Да знаеш колку сум го молел Тодоровиќ и општинарите, да ги тргнат рампите? На крајот писмено ми забранија да им се обраќам - имале многу работа и сум им пречел во работата.
Сега имам нова шанса - штом ќе се воспостави новата администрација, повторно почнувам со молење. Ќе видиме дали сега ќе имам повеќе успех

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom