Еднаквост за сите прекршители на кодексот на однесување, децата и нивните родители не се исклучок

• Креатор на темата Креатор на темата PurplePuma
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сите са бедесс на тастатура. Дури и јас. :D:D:D:D
Џукелата е дозволена од газдата, ама ќе дојде некој сељак 2 шпица на џукелата у ребра на поминувајне и ајде чао пријатно. И после ти викни полиција, и кажи овај сељак му удри 2 шпица на мојто кутре.....

Јас совети не давам, јас само констатирам оти 20 страници ти се почнуваш да биваш некултурна и сељанка, и на крајо само на кажувајне си остануваш. Значи, пут јор есс вер јор маут ис... Ништо повеќе, ништо помалку. Интересно ми е, по шо заклучи оти обожавам мали деца? :)

Не знам дали ти лично обожаваш/сакаш/имаш/ти се допаѓаат итн. деца.
Не е моја работа и не ме интересира.

И сепак, не знаеш ништо за мене, не би знаел што би било кога би дошол таков сељак.
Секоја акција има своја реакција.
А тоа е што би било кога би било.

Подебилен изговор од ,,детето е човек,, уште не сум нашла. А, оној ропакон од 2 метра што урла во кафич и го бркаат, тој не е ли човек?
Возрасните се дискриминирани во овој случај.

За мене џукелите се посвети него кој било, посебно мојата џукела, а тоа не е тема овде.
Моите избори - дома, надвор од дома никој никому не смее да му узурпира простор или да го малтретира, психички или физички.

Не знам што не ти е јасно.
--- надополнето: 22 април 2013 во 03:24 ---
не ми сметале мали деца , туку несовесни родители....че ви кажам шо ми се случи пред една недела в афтобус....бебенце уште не беше пропаткано ...душичка да му ги бери гревојте...3 сати и фазла патувавме до скопје...ај шо го зела да се гнави ....туку го замоткала во кебе а навдвор 20 степени ....како да ви кажам....сауна се напрај....да плачи да рика цел пат...замислете како е 3 сати цел афтобус да го слуша кај шо плачи ...и незе никако да и текни да го смири или да го одвитка од кебето барем:(:mad:

Јбг, мораш да дишеш ист воздух со секакви дебили.

Не мора да се возеш у автобус. Кратко и јасно. Купи си кола. Малко е поскапо, ама не мора да го дишеш истио воздух со дебилите на МацМац.

Не знам дали ти лично обожаваш/сакаш/имаш/ти се допаѓаат итн. деца.
Не е моја работа и не ме интересира.
И сепак, не знаеш ништо за мене, не би знаел што би било кога би дошол таков сељак.
Секоја акција има своја реакција.
А тоа е што би било кога би било.
Подебилен изговор од ,,детето е човек,, уште не сум нашла. А, оној ропакон од 2 метра што урла во кафич и го бркаат, тој не е ли човек?
Возрасните се дискриминирани во овој случај.
За мене џукелите се посвети него кој било, посебно мојата џукела, а тоа не е тема овде.
Моите избори - дома, надвор од дома никој никому не смее да му узурпира простор или да го малтретира, психички или физички.
Не знам што не ти е јасно.

Еми ако не знаеш, зашо ме тураш у истио кош со них, а у исто време сакаш да не те турам у кошо на цмиздречки бедесс квази либерали, силни на тастатура?
Знам какви са реакциите на средностатистички човек коа се сооче со некој 2 метров сељак. Повеќето се посеруват у гаќите и си ја наведнуват главата.

Конкретно 2та шпица на џукелата са 5 секунди работа.... Дојде бам бам на поминувајне и оде си. Додека да видеш, џеки квиче неконтролирано оти некојси сељак го подберал по слабините.

Е сега, куче и дете ќе са еднакви коа ќе може и на едно дете да му репнеш 2 клоци у слабините...

И последно, шо и да правеш, како и да правеш секој е у секој момент дискриминиран на некаков начин. Исто како шо сам јас ставен у групата на сељаци од твоја страна. И ти ме дискриминираш заради мојто селско потекло, заради мојо дијалект, заради мојо недостаток од образование, итн. Селските човеци са дискриминирани последните 50 години, и сега требе ли да излеземе да штрајкуваме за градските да почнат да гледат на нас како рамни, а не од високо?

Јас па ќе ти речам, повеќето сте неизживеани дечкурлии, па тропате шо е и шо не е, и сте миљон проценти сигурни у нештата шо ги пишете.

Јбг, мораш да дишеш ист воздух со секакви дебили.

Нели само во кафичи ти пречат деца?
Кај што си го пиеш кафето на раат.
И нели ти пречат само деца од 3 год. па нагоре што урлаат, а не и бебиња?
Коментаров некако не е конзистентен со тоа што го застапуваш.

Јас мислам дека Пума сака за тие 100 денари на кафе живот да изживее, па ако нешто случајно не и е по замислата, немала кафето да го плати и „тие“ (келнерите и келнерките и газдата и менаџерот) ќе знаеле зашто. Е, тоа го кажа, ме мрзи да и го барам цитатот сега.

Пак ќе кажам, дебилна е дискусијата. Има места каде што не се дозволува секакво однесување, одете во нив. Во Џино ве замарало некое дете и дали ако ве замарало и сте се пожалиле, не ја средиле работата веднаш?
Глумење лудило на форум е друга работа, тоа секој може да го прави.

И да, повторно спореди кучиња со луѓе, каде што рече „ако они може да глумат сељаци и деца да носат, јас можам џукелата“. Е иди пробај влези со куче во кафич и ќе видиш зашто луѓето и кучињата не се еднакви.

Не мора да се возеш у автобус. Кратко и јасно. Купи си кола. Малко е поскапо, ама не мора да го дишеш истио воздух со дебилите на МацМац.
Иам кола мислам брат ми има али неам дозвола а и не ми ја дава:свиркам: друга е темета сега , не ме заебавај , не ми ги уништувај мислењата

Иам кола мислам брат ми има али неам дозвола а и не ми ја дава:свиркам: друга е темета сега , не ме заебавај , не ми ги уништувај мислењата

Не ти ги уништувам мислењата, само ти кажувам решение за твојте маки.
Еми брат ти нека те возе како директорка, нема врска дали ти ја дава или не ти ја дава. Нема потреба да се замешуваш низ дебилните плебејци у автобус.

Човек ако има време, пари, средства и идеи, овија нешта са некакви маргинални глупости. Ако не ти чине обичен кафич со сељаци у Скопје, имаш аеродром со летови накај ногу европски градове, имаш коли, убави автопати, отворени граници, напрај си ќеф на местенца дека шо нема мали деца, дека шо нема сељаци, и нема такви проблеми. Имаш елитни места, ресторани, барове, кина, хотели, дека шо нема такви работи и за тај луксуз се плаќа.

Отворејте си очите и видејте ја мизеријата наоколо, пред да се праате некакви квази-либерални недискриминаторски кремци. Ама финтата е шо, повеќето сте на гол газ пиштоли.

Не ти ги уништувам мислењата, само ти кажувам решение за твојте маки.
Еми брат ти нека те возе како директорка, нема врска дали ти ја дава или не ти ја дава. Нема потреба да се замешуваш низ дебилните плебејци у автобус.

Човек ако има време, пари, средства и идеи, овија нешта са некакви маргинални глупости. Ако не ти чине обичен кафич со сељаци у Скопје, имаш аеродром со летови накај ногу европски градове, имаш коли, убави автопати, отворени граници, напрај си ќеф на местенца дека шо нема мали деца, дека шо нема сељаци, и нема такви проблеми. Имаш елитни места, ресторани, барове, кина, хотели, дека шо нема такви работи и за тај луксуз се плаќа.

Отворејте си очите и видејте ја мизеријата наоколо, пред да се праате некакви квази-либерални недискриминаторски кремци. Ама финтата е шо, повеќето сте на гол газ пиштоли.
Не , јас овде дојдоф на кајгана да исправам криви дрини , и не ме вади од контекст , неам спомнато сељаци , друг ми беше муабето , кутри деца и кутри гости со такви родители ......и се надевам не мислеше на мене дека се прам кремче ....ме тераш да ти кажам и зошто одеф :нерд

Не , јас овде дојдоф на кајгана да исправам криви дрини , и не ме вади од контекст , неам спомнато сељаци , друг ми беше муабето , кутри деца и кутри гости со такви родители ......

Вторио дел не беше наменен лично за тебе. :-)

Вторио дел не беше наменен лично за тебе. :)
Епа супер , иначе мислам дека децата , посебно бебината се поважни од одењето по угостителски објекти .....а ако прајме муабет за странство ....таму во вецината имаш посебно место за менување на пелени на бебината.......кај нас кај че му смениш ? колку пати иам најдено какани пеленики фрлени на сред улица :facepalm: комшифката од озгора ги фрла од тераса :tapp: , или во јавен туш во автокамп, имаше машко дете типката од скопје беше , и не беше баш мало , и си го зела со незе да не чека ред во машкото , па и уште ко видоф дека влезе в туш со него , ми се стемни

Ми пречат и бебиња, но како што образложив во воведниот пост имам разбирање за бебе, кое мора да комуницира со родителите преку плачење.
4 годишно дете обично може да каже кога е гладно, не мора да плаче.

Имам супер пример за културно однесување на родители со бебиња поставено.
--- надополнето: 22 април 2013 во 14:42 ---

Еми ако не знаеш, зашо ме тураш у истио кош со них, а у исто време сакаш да не те турам у кошо на цмиздречки бедесс квази либерали, силни на тастатура?
Знам какви са реакциите на средностатистички човек коа се сооче со некој 2 метров сељак. Повеќето се посеруват у гаќите и си ја наведнуват главата.

Конкретно 2та шпица на џукелата са 5 секунди работа.... Дојде бам бам на поминувајне и оде си. Додека да видеш, џеки квиче неконтролирано оти некојси сељак го подберал по слабините.

Е сега, куче и дете ќе са еднакви коа ќе може и на едно дете да му репнеш 2 клоци у слабините...

И последно, шо и да правеш, како и да правеш секој е у секој момент дискриминиран на некаков начин. Исто како шо сам јас ставен у групата на сељаци од твоја страна. И ти ме дискриминираш заради мојто селско потекло, заради мојо дијалект, заради мојо недостаток од образование, итн. Селските човеци са дискриминирани последните 50 години, и сега требе ли да излеземе да штрајкуваме за градските да почнат да гледат на нас како рамни, а не од високо?

Јас па ќе ти речам, повеќето сте неизживеани дечкурлии, па тропате шо е и шо не е, и сте миљон проценти сигурни у нештата шо ги пишете.

Јас тебе те немам никогаш дискриминирано, по било која основа. Ако сам си се пронашол некаде, тоа не е мој проблем.
Ако селаните имаат проблем, нека го решаваат, како јас да им го решам?

Какви и да ,,сме,, (а кои сме тоа ние, инаку?) е наш проблем, не твој.

Не знам кон што целиш, и не знам каква врска има воопшто било кое куче со темава? Ако сакаш ќе дискутираме во Животни што би правела ако некој ми го скубне кучето, а не удри.
Како што сам кажа, тука зборуваме за деца. А јас ги сакам, ама само од далечина. Не до моја маса, не во мој скут.
--- надополнето: 22 април 2013 во 14:44 ---
Јас мислам дека Пума сака за тие 100 денари на кафе живот да изживее, па ако нешто случајно не и е по замислата, немала кафето да го плати и „тие“ (келнерите и келнерките и газдата и менаџерот) ќе знаеле зашто. Е, тоа го кажа, ме мрзи да и го барам цитатот сега.

Пак ќе кажам, дебилна е дискусијата. Има места каде што не се дозволува секакво однесување, одете во нив. Во Џино ве замарало некое дете и дали ако ве замарало и сте се пожалиле, не ја средиле работата веднаш?
Глумење лудило на форум е друга работа, тоа секој може да го прави.

И да, повторно спореди кучиња со луѓе, каде што рече „ако они може да глумат сељаци и деца да носат, јас можам џукелата“. Е иди пробај влези со куче во кафич и ќе видиш зашто луѓето и кучињата не се еднакви.

Ти одамна не си излегол во Скопје изгледа.
Кучиња има скоро секаде во Центар во кафичите.

Ти одамна не си излегол во Скопје изгледа.
Кучиња има скоро секаде во Центар во кафичите.

Внатре во кафич те пуштаа со куче? Не збориме за летни тераси.
Ајде еве во Џино влези со куче, кога веќе почнавме со тој ресторан што го сметам за репер. Не со мало куче што можеш да го скриеш, него баш она масивно куче - да се знае.

Немој да ми правиш бош муабети, те молам. :)

PurplePuma злато, се појави и изнапиша 10 страни реплики:P

Ја не ти реплицирам поише, оти застанувам уше на почетокот, кај што изедначуваш деца со кучиња, и велиш дека појќе го сакаш твоето Бубу отколку децата на рандом родители, и уште поеќе исто сметале кучиња и деца:P

WTF овој заклучок ги преминува моите "конзервативни" сфаќања околу неподносливоста на малите штетници популарно наречени дечиња, во однос на заштитените миленичиња, наречени кученца.

PurplePuma злато, се појави и изнапиша 10 страни реплики:P

Ја не ти реплицирам поише, оти застанувам уше на почетокот, кај што изедначуваш деца со кучиња, и велиш дека појќе го сакаш твоето Бубу отколку децата на рандом родители, и уште поеќе исто сметале кучиња и деца:P

WTF овој заклучок ги преминува моите "конзервативни" сфаќања околу неподносливоста на малите штетници популарно наречени дечиња, во однос на заштитените миленичиња, наречени кученца.

На кој начин е битно што сакам јас во животот или што преферирам?
Темата е доста проста, вие почнавте со напаѓање на мене како личност, а не напаѓање на моите ставови во врска со темата.
Јас не ги спомнав кучињата, туку вие.

Јас и понатаму стојам на ставот дека секој треба да се третира исто (во однос на темава), без оглед дали има 2, 20, или 72 години.
--- надополнето: 22 април 2013 во 18:14 ---
Внатре во кафич те пуштаа со куче? Не збориме за летни тераси.
Ајде еве во Џино влези со куче, кога веќе почнавме со тој ресторан што го сметам за репер. Не со мало куче што можеш да го скриеш, него баш она масивно куче - да се знае.

Немој да ми правиш бош муабети, те молам. :)

Јас кучето не го носам по кафичи како што веќе кажав, од чиста култура, дали куче пуштиле внатре не знам, затоа што како пушач и во сред Јануари седам надвор.
Дури и да пуштаат, јас веќе се изјаснив дека за мене е тоа погрешно, кафич (тераса или внатре) не е место за миленици. Сметам дека тој акт е акт на некултура.
Моето куче е најслично со лабрадор, а лабрадори сум гледала скоро секаде каде што сум седнала, нормално во летниот период. Сметам дека на лабрадорот, чивавата, морското прасе и козата, не им е место во кафич.
Тој што носи миленици со себе по кафичи - му се гледа нивото на култура, сељачизам еднаков на менување пелена на бебе во сред кафич.

Не знам што е бош муабет?
Нормално е да ти вриштат во кафич или театар? Нормално е да сере куче во кафич?

Нормално е да ти вриштат во кафич или театар? Нормално е да сере куче во кафич?

Ама ајде дефинирај убаво што муабет вртиш. Работите што ги збориш ти се пример за недолично однесување и како такви, нормално дека не се толерираат во соодветни кафичи, кафани и ресторани. Пак ќе те прашам, во Џино дали некогаш те замарале на овој начин?

Нормално дека не, само не оди во прилог на дискусијата што ја водиш, дека ти кратат од кафето, од уживањето итн итн. Имаш кафичи каде што идат „саглам“ луѓе, оди си во тие и нема да имаш проблем. Несовесните родители тешко дека ќе ги смениш, а да носиш закони и предлози со радикална природа - тешко дека ќе бидат прифатени на Кајгана.

За последниот дел, понормално е да вриштат деца во кафич отколку да сере куче. Тука веќе станува збор за здраво резонирање.

Ама ајде дефинирај убаво што муабет вртиш. Работите што ги збориш ти се пример за недолично однесување и како такви, нормално дека не се толерираат во соодветни кафичи, кафани и ресторани. Пак ќе те прашам, во Џино дали некогаш те замарале на овој начин?

Нормално дека не, само не оди во прилог на дискусијата што ја водиш, дека ти кратат од кафето, од уживањето итн итн. Имаш кафичи каде што идат „саглам“ луѓе, оди си во тие и нема да имаш проблем. Несовесните родители тешко дека ќе ги смениш, а да носиш закони и предлози со радикална природа - тешко дека ќе бидат прифатени на Кајгана.

За последниот дел, понормално е да вриштат деца во кафич отколку да сере куче. Тука веќе станува збор за здраво резонирање.

Зошто претпоставуваш дека воопшто одам во Џино? Од кај знаеш ти кај се движам јас?

Понатаму, јас на никаков начин не ,,барам,, ниту ,,носам,, закони.
Кое е тоа место во Скопје каде што знам со сигурност дека нема да се расплаче дете? Ама 100 посто сигурност?

И на крајот, како изведуваш ти заклучок што е нормално, а што не?

Заборави ги кучињата.

Ако едно дете вришти, а родителите не реагираат, што кажува тоа за родителите? Дека добро го чуваат? Дека е нормално да си го оставиш детето да вришти, а ти да си ја/го ладиш?
Нормално е да не знае дете од 5 години да седи додека јаде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom