Креационизам наспроти еволуционизам

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Неточно - јас можам да отфрлам било која религија без разлика што ми ветувала ако тоа нема реална основа - дури и ветувањето да е дадено за 2000 години, иако во твојата религија вели „брзо ќе дојдам, ти почекај“!
Пробај ти да отфрлиш бидејќи и ти си како Мики по се изгледа. Би избрал ветување нели...
Ок ајде ви ветувам дека ќе се најде предокот и тој ќе нема врска со текстовите од вашите свети книги :)
Ако вака ветувам 3 години ќе биде ок или ќе морам да умрам насилно за да ми верувате на ветувањата? :D

Значи знам дека се брани религијата христијанство - ама до толку? :)

Ако ти е полесно да мислиш дека го бранам Христијанството тука, нека ти биде. Нема проблем:)
Јас само ти дадов совет како да парираш во играта и со кои реквизити.
Понатаму ти си знаеш ;)

Ако ти е полесно да мислиш дека го бранам Христијанството тука, нека ти биде. Нема проблем:)
Јас само ти дадов совет како да парираш во играта и со кои реквизити.
Понатаму ти си знаеш ;)
Така де, така... ми доаѓаш и ме заморуваш што да вклучам и како - а од тоа ништо не си пробал. :P
Абе држи се на темата ако ти се држи ако не... бркај работа :)
Гледаш дека тука битен муабет оди - ТЕ над религијата! И извичник!

Бирај си страна и играј...

https://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution#Evidence_from_the_fossil_record
http://books.google.mk/books?id=ITp_RnsPfzQC&pg=PA17&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

:) Не се верува. Тоа би значело дека еволуцијата е пишана во некоја света книга што ја проповедал некој чудак со брада, не? :)

Ова ме потсети,
The earliest transitional fossils between H. ergaster/erectus and Archaic H. sapiens are from Africa such as Homo rhodesiensis, but seemingly transitional forms are also found at Dmanisi, Georgia.
:)

Не дека ова што го пишувате воглавно на темава има било каква врска со еволуција... магии и волшебства.

Hehe ne ti da odgovaras. Spojlerot e najpametniot post napisan u poslednivi meseci.

Ostaj gi tie sto se prasani da odgovorat :)

Кога умира некој човек у болница.. еве рецимо од Сида или од тоа ракот шо му метастазирал.. или од леукемија или шо знам.. камен у бубрег... тоа болестиве - СИДА, РАК, ЛЕукемија и сл.. тоа идеолошка предрасуда, чија природа е оптимистичка?
.

Една од најиздржаните забелешки кон ТЕ е токму онаа, која се однесува на настанов кој и самиот го опишуваш.

Имено, ако еволуцијата е толку оптимистичка во својата суштина, и која неизбежно и неповратно води во (неизбежен) развој и „напредок„ на живите битија од поедноставни кон посложени. што значи и поквалитетни, на што се должи појавата на болестите кај истите тие живи битија, кои „напредуваат„?

Од кај се појавија болестите во сиот тој еволуционистички оптимизам? И конечно, од кај се појави смртта и како смртта се објаснува според ТЕ? Зашто живите битија умираат, а од друга страна еволутивно напредуваат? Зашто тој еволутивен процес незибежно завршува со смрт? Од кај се појави тој дефект, именувам како „смрт„?
--- надополнето: 22 април 2013 во 10:53 ---
сам види си.. шо има ја да ти кажувам... доволно е шо ти реков дека постои на светов направа наречена „микроскоп“.. глеј запамти добро.. запиши си ако не оти се заборава..
Мој предлог.. иди до Матица. .имаат таму од најмали до најголеми...

Ја‘ не‘ам дома микроскоп, така да дај кажи ми што имат да се видит, оти ќе пукнам ако не дознаам...
И уопште не „копчам„ што има везе она виденото под микроскоп со муабетов...

Така де, така... ми доаѓаш и ме заморуваш што да вклучам и како - а од тоа ништо не си пробал. :P
Абе држи се на темата ако ти се држи ако не... бркај работа :)
Гледаш дека тука битен муабет оди - ТЕ над религијата! И извичник!

Бирај си страна и играј...

Колку ти си пробал од духовниот опит на MIKI1 на пример, за да знаеш дека твоето повеќе вреди од неговото?

Епа темата е нешто друго а не ветувањата на Христијанскиот бог нели?

Кој цело време споменува религија, магика и волшебства?

Значи темава е за ТЕ, и да се разговара за неа, а не за тоа која рлеигија ја поддржува истата или не.

За новости, актуелности, кој како ја разбира ТЕ и слични муабети.

Доволно сум пробал од христијанството, ако тоа ти е прашањето...

По муабетите - темата е за „свашта“. :) Од ветувања па надаље... Како може да зборуваш за еволуција а ти доаѓаат луѓе кои ја оспоруваат велејќи дека ним им е ветено сосема нешто друго од некој во кој што тие си веруваат...
Како ќе правиш муабет со такви ако не со „волшепства и магии“ како Исус?

Ветување бре.. :facepalm:
ТЕ + религиозни и ете ти теории на заговор... :sneaky:

Доволно сум пробал од христијанството, ако тоа ти е прашањето...

По муабетите - темата е за „свашта“. :) Од ветувања па надаље... Како може да зборуваш за еволуција а ти доаѓаат луѓе кои ја оспоруваат велејќи дека ним им е ветено сосема нешто друго од некој во кој што тие си веруваат...
Како ќе правиш муабет со такви ако не со „волшепства и магии“ како Исус?

Ветување бре.. :facepalm:
ТЕ + религиозни и ете ти теории на заговор... :sneaky:

Ednostavno e protiv takvie Hepta - objasni im ja TE. So prosta negacija nisto.

Ednostavno e protiv takvie Hepta - objasni im ja TE.
Е објасни ја де... сеуште не сум завршил богословија за да објаснам некому ТЕ, а тој некој да е религиозен и ја побива ТЕ со бог - во кој верува дека постои :) Или се бунтува што еволуцијата е толку долг процес - еми и твоето спасување е илјадници години веќе... и ништо, статус кво.
АЈ пробај ти да објасниш, па ќе видиш кој лавиринт треба да го поминеш :)

Затоа вака темата ќе си шета налево надесно... без да се докаже било што...

П.С. Мене ми е секако забавно... за другите, не знам.

Е објасни ја де... сеуште не сум завршил богословија за да објаснам некому ТЕ, а тој некој да е религиозен и ја побива ТЕ со бог - во кој верува дека постои :) Или се бунтува што еволуцијата е толку долг процес - еми и твоето спасување е илјадници години веќе... и ништо, статус кво.
АЈ пробај ти да објасниш, па ќе видиш кој лавиринт треба да го поминеш :)

Затоа вака темата ќе си шета налево надесно... без да се докаже било што...

П.С. Мене ми е секако забавно... за другите, не знам.

Абе секако дека ти е забавно... на нечија туѓа сметка:), особено кога има толку добра подлога за забава, од типот дека за 6 деноноќија од по 24 часа е создаден цел универзум.

Само да знаете и да не се лутите кога од страна гледано, на другите им е забавно и она што го вели вашата религија:P То се вика исто такво у различно паковање.

Они не се бунтутваат против еволуцијата, туку против обидот да преку еволуцијата го докажете непостоењето на нивниот Бог. Капираш?

Зато велам тука аргументи за и против ТЕ.

И аргументи за и против Библискиот концепт за осздавање на светот.

Аргументите против едното, никако не го потврдувата другото. Нели?
Едноставно, таквите аргументи ќе остават секому јасно на знаење, да здобие сам претстава како да ја смета ТЕ, а како Библискиот концепт.

Абе секако дека ти е забавно... на нечија туѓа сметка:), особено кога има толку добра подлога за забава, од типот дека за 6 деноноќија од по 24 часа е создаден цел универзум.

Само да знаете и да не се лутите кога од страна гледано, на другите им е забавно и она што го вели вашата религија:P То се вика исто такво у различно паковање.

Они не се бунтутваат против еволуцијата, туку против обидот да преку еволуцијата го докажете непостоењето на нивниот Бог. Капираш?

Зато велам тука аргументи за и против ТЕ.

И аргументи за и против Библискиот концепт за осздавање на светот.
.
И ти очекуваш субјектот да те разбере?:facepalm:

Една од најиздржаните забелешки кон ТЕ е токму онаа, која се однесува на настанов кој и самиот го опишуваш.

Имено, ако еволуцијата е толку оптимистичка во својата суштина, и која неизбежно и неповратно води во (неизбежен) развој и „напредок„ на живите битија од поедноставни кон посложени. што значи и поквалитетни, на што се должи појавата на болестите кај истите тие живи битија, кои „напредуваат„?

Од кај се појавија болестите во сиот тој еволуционистички оптимизам? И конечно, од кај се појави смртта и како смртта се објаснува според ТЕ? Зашто живите битија умираат, а од друга страна еволутивно напредуваат? Зашто тој еволутивен процес незибежно завршува со смрт? Од кај се појави тој дефект, именувам како „смрт„?
--- надополнето: 22 април 2013 во 10:53 ---

Ја‘ не‘ам дома микроскоп, така да дај кажи ми што имат да се видит, оти ќе пукнам ако не дознаам...
И уопште не „копчам„ што има везе она виденото под микроскоп со муабетов...

Ако е, ама не е. Еволуција единствено значи промена на наследните карактеристики низ генерациите.

Ако е, ама не е. Еволуција единствено значи промена на наследните карактеристики низ генерациите.

Ааааа, ‘воа е некоја тазе дефиниција за еволуцијата, така? :unsure:

А кај се преодните видови во таа наследна променливост? Како се појавува „она„ кое наредната генерација го „има„ а претходната генерација „го нема„?
И како се вклопува смртта во оваа нова дефиниција?

Еве, ќе Ти одговорам, редоследно:

1. Лековите немаат блага врска со ТЕ (не гледам како ТЕ ја поврза со лековите...:unsure:), а студентите по медицина можат да студираат и без ТЕ, која со биологијата, поточно, анатомијата нема врска, а студентите пак можат да бидат добри лекари.
Итакако имаат секаква врска! Слободно прашај било кој лекар дали е можно да добие лекарска диплома доколку не ја изучува и еволуцијата како дел од своето образование!

Итакако имаат секаква врска! Слободно прашај било кој лекар дали е можно да добие лекарска диплома доколку не ја изучува и еволуцијата како дел од своето образование!

Ипсис,

миљон пати имам напишано дека ТЕ е наметната како безалтернативна „вистина„ и преку образовниот систем и преку медиумите!

Тоа што студените по медицина, а идни лекари, на кои треба да им ја доверам грижата за здравјето од моето тело, се принудени да учат за ТЕ, тоа нема да ги направи подобри лекари! Сигурен сум дека студентите, и да не учат ТЕ, пак ќе бидат добри лекари, ако тој дар им е од Бога даден, а не од ТЕ.

Ипсис,

миљон пати имам напишано дека ТЕ е наметната како безалтернативна „вистина„ и преку образовниот систем и преку медиумите!

Тоа што студените по медицина, а идни лекари, на кои треба да им ја доверам грижата за здравјето од моето тело, се принудени да учат за ТЕ, тоа нема да ги направи подобри лекари! Сигурен сум дека студентите, и да не учат ТЕ, пак ќе бидат добри лекари, ако тој дар им е од Бога даден, а не од ТЕ.
Па тогаш зошто им ја доверуваш?! Нели ТЕ е лага? А лекарот неможе да стане лекар, ако во своето образование не вклучил сознанија од таа "Лага"!
Значи лага е, ама кога ќе ти згусне, сепак одиш да ти помогне некој кој своите методи ги базирал на неа?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom