♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Оваа што го направи Ѓоковиќ е за докторска десертација. Играта на Надал не беше ништо послаба од предходните денови ама Ноле одигра на екстремно високо ниво, посебно во првиот сет. Тој реално можеше да биде и 6:0. Тој во ниеден момент не му даде шанса на Надал да нападне а и цело време го шеташе на една и друга страна. Ваква доминација беше стравична. Реално Ноле е класа за Рафа. Само еден пристрасен Надалов навивач не би го признал тоа.

Мене ми е страв да не почне повторно со паузи, проблеми со коленото и тие работи. Да не излезе да го прескокне Ролан Гарос, а ние овде се удираме од земја дали ќе може да го победи Ѓоковиќ во Париз... хммм, ајде баш да видиме. Ептен стегнато играше Рафа... не беше својствено за него, барем не за онај Рафа од минатата година, а се повеќе личеше на мечевите на земја против Ноле од 2011. година.

Мене ми е страв да не почне повторно со паузи, проблеми со коленото и тие работи. Да не излезе да го прескокне Ролан Гарос, а ние овде се удираме од земја дали ќе може да го победи Ѓоковиќ во Париз... хммм, ајде баш да видиме. Ептен стегнато играше Рафа... не беше својствено за него, барем не за онај Рафа од минатата година, а се повеќе личеше на мечевите на земја против Ноле од 2011. година.
Рафа не беше слаб но ваква игра на Новак беше фантастична

Рафа бил слаб според статистиката, а Ноле на ниво.

Рафа беше очаен, особено во последните 12 поени т.е. од 6-2 5-6 до крај.... успеа да освои само 1 од 12 поени... што е многу... многу е, на теренот каде немаше загубено 10 години, ало бе?

Рафа не беше слаб но ваква игра на Новак беше фантастична

Никој не ја потцена играта на Новак, 11 од 10... читај погоре што пишав. :)

dobredojde na noviot bog . Samo sega na Nadal pak da ne go zabole kolenoto pa pak da pravi pauza. Malku cinizam , mi se moze sega , ne ripajte . Novak e edna klasa nad Nadal vo pogled na raznovidnosta a i igrata shto ja igra. Da beshe na beton rezultatot ke beshe 6-0 i 6-2 . Pa ne moze be da ochekuvash da go pobedish Novak so forhend be bate , ti go nauchi na pamet . Nadal vo idnina ako ne proba neshto drugo ke mu bide redoven pacient . Denes Novak odigra taktichki perfektno ,ramni forhendi vo najbitni momenti , a i behend dijagonalata zavrshi baajagi rabota.Pokaza deka e poraznoviden i pouniverzalen od Nadal a i definitivno duri sega mi e jasno zoshto cela godina igrashe edni chudni spin forhendi .Na top spinot na Nadal toa e odgovorot . Denes Nadal ne odigra slabo , naprotiv , ama od drugata strana beshe Jokerot , pa beshe prinuden da forsira pa morashe da greshi . Novak pak go pokaza svoeto bezobrazno lice i potrebata za vnimanie kako shto vikate ,mu davashe fora pa go stigashe za na kraj vo taj brek da go izduva ekspresno . Pak cinizam malce , neli rekovme mi se moze . Samo da nema povredi , ke gledame repriza vo Madrid ,Rim i RG . Ako ne pochne Nadal da igra poagresivno , a i bekhend pochesto , mu nema spas ,ke go pegla Jokerot nezavisno od podlogata (za beton pak muabet da ne pravime ) . Brutal domination continues. Bravo majstore
--- надополнето: 21 април 2013 во 17:50 ---
Рафа бил слаб според статистиката, а Ноле на ниво.
ne si go gledal mechot definitivno ,batali statistika ,kako nema da greshi koga od drugata strana na Nadal imashe zid ,ama bezobazen zid od tie novite shto udiraat mnogu silno . Neiznudeni greshki Novak imashe poveke ,ke gledash snimki ke se uverish . Nadal okape na desnata strana na terenot ,beshe zalno da se gleda kako sitno se vraka u rikverc za da igra forhend

Ќе гледам реприза па ќе коментирам :)

Гледам да се држам настрана од беспредметни дискусии, ама треба сите да запомните нешто, без разлика чиј фан сте. Во спортот не можеш да доминираш цела вечност, природата на нештата е таква. Ние сме среќни што живееме во ера кога на терен сме гледале тројца врвни тенисери, иднината ќе покаже дали некогаш ќе се повторат вакви времиња со вака силни играчи.

Федерер беше симбол за Вимблдон, но дојде тој момент кога почна да губи. Старост, повреди, нови конкуренти, нов начин на игра и тоа е тоа. Надал е тоа за земјата. Истото е и со него, победува од 17 години нешто што е ретко замисливо и него порано од сите други го фатија повредите. Нејсе. Ќе биде поразуван уште многу пати.

Ѓоковиќ е на врвот и ќе мине време додека не го симне некој од таму. Ќе направи тој уште некој рекорд. Иднината ќе покаже кој. И секако и Ѓоковиќ ќе почне да паѓа, зашто од врвот патот оди само надолу. Затоа не треба многу самобендисанот, цинизам или потсмевање со овие луѓе. Бидете благодарни што живеете во време кога тие играат. Кој не го разбира тоа, не го ни сметам за тениски фан. Тоа ти се посебни шарлатани кои уништуваат дискусии и го симнуваат нивото на класа спорт како што е овој.

Гледам да се држам настрана од беспредметни дискусии, ама треба сите да запомните нешто, без разлика чиј фан сте. Во спортот не можеш да доминираш цела вечност, природата на нештата е таква. Ние сме среќни што живееме во ера кога на терен сме гледале тројца врвни тенисери, иднината ќе покаже дали некогаш ќе се повторат вакви времиња со вака силни играчи.

Федерер беше симбол за Вимблдон, но дојде тој момент кога почна да губи. Старост, повреди, нови конкуренти, нов начин на игра и тоа е тоа. Надал е тоа за земјата. Истото е и со него, победува од 17 години нешто што е ретко замисливо и него порано од сите други го фатија повредите. Нејсе. Ќе биде поразуван уште многу пати.

Ѓоковиќ е на врвот и ќе мине време додека не го симне некој од таму. Ќе направи тој уште некој рекорд. Иднината ќе покаже кој. И секако и Ѓоковиќ ќе почне да паѓа, зашто од врвот патот оди само надолу. Затоа не треба многу самобендисанот, цинизам или потсмевање со овие луѓе. Бидете благодарни што живеете во време кога тие играат. Кој не го разбира тоа, не го ни сметам за тениски фан. Тоа ти се посебни шарлатани кои уништуваат дискусии и го симнуваат нивото на класа спорт како што е овој.
aman be RNR , sharlatani ... znachi posle vakvo shamaranje na nepobedliviot , pa makar i so 60-70 % moznosti da igra ( a igrashe so baajagi poveke ) , na bogot ,kralot i shto li se drugo ne napishavte Nadal od strana na ligleto , klovn , cirkuzant , folirant Novak ( i shto li drugo ne napishavte ) zoshto mi go skratuvash pravoto da si fakjam seir i da uzivam vo pobedata . Pa daj malce doblest sea pokazi i kuliraj , nemoj kvalifikacii odma da delish za lugje shto ne gi poznavash , a i ushte euforichni se posle vakva dominacija .Tvoeto ke da e sharlatansko galiba

aman be RNR , sharlatani ... znachi posle vakvo shamaranje na nepobedliviot , pa makar i so 60-70 % moznosti da igra ( a igrashe so baajagi poveke ) , na bogot ,kralot i shto li se drugo ne napishavte Nadal od strana na ligleto , klovn , cirkuzant , folirant Novak ( i shto li drugo ne napishavte ) zoshto mi go skratuvash pravoto da si fakjam seir i da uzivam vo pobedata . Pa daj malce doblest sea pokazi i kuliraj , nemoj kvalifikacii odma da delish za lugje shto ne gi poznavash , a i ushte euforichni se posle vakva dominacija .Tvoeto ke da e sharlatansko galiba

Завршив со муабетите со тебе. Терај си пишувај си. Твоја работа. А и како скокна. Што толку се препозна? o_O

П.С Лигле, кловн, циркузант. Човече само ти ги користиш овие изрази овде.

Завршив со муабетите со тебе. Терај си пишувај си. Твоја работа. А и како скокна. Што толку се препозна? o_O

П.С Лигле, кловн, циркузант. Човече само ти ги користиш овие изрази овде.
za izrazite prashaj gi streetbond i Petar a jas takov zbor ne sum pishal taka da ne spinuvaj ...ne e bitno koj se prepoznal , jas kako fan na Nole se pochustvuvav prozvan, nemash pravo da kvalifikuvash lugje ...polemiziraj ,debatiraj , a nemoj sega da ne uchish kako da se odnesuvame posle vakvo peglanje . Skrij se , taguvaj ili shto sakash pravi , no najmalku sega imas pravo da delish pamet ...pishuvaj za tenist , ne za karakterot na forumdjiite pobogu , stalno go pravish toa i ne se koregirash

Dobro a kako da imame respekt za Djokovic koga e najgolemiot seljak od ATP bez osnovna kultura? Rafa imase eden ritern so ramka koj vleze vteren i togas Djokovic se po spisok mu ispcu na Nadal. Ste go slusnale Nadal da pcue nekogas protivnik? Ste go cule Federer? Odgovorot e jasen ne. Zatoa Fed go imal i ke go ima mojot respekt. A sto da reci Nadal sto topceto vo 2 3 navrati od Nec pagase vednas do mrezata, i da ne nabrojuvam kolku li pati se sluci tos i vo 2011ta

Dobro a kako da imame respekt za Djokovic koga e najgolemiot seljak od ATP bez osnovna kultura? Rafa imase eden ritern so ramka koj vleze vteren i togas Djokovic se po spisok mu ispcu na Nadal. Ste go slusnale Nadal da pcue nekogas protivnik? Ste go cule Federer? Odgovorot e jasen ne. Zatoa Fed go imal i ke go ima mojot respekt. A sto da reci Nadal sto topceto vo 2 3 navrati od Nec pagase vednas do mrezata, i da ne nabrojuvam kolku li pati se sluci tos i vo 2011ta
koga be Petre slushna pcuenje ...koj mech si gledal ... ne e tochno nishto od toa shto pisha ,Novak samo prokomentira kon negoviot tim i nemashe pcuenje ,kako moze samo da izmisluvash ...daj chestitaj mu na majstorot ,vamos -tamos go napravi na Nadal
--- надополнето: 21 април 2013 во 18:44 ---
dva pati od nec padna vo mrezata na Nadal a Nadal tri pati so ramot pogoduvashe linija .Srekata denes beshe ramnopravna prema dvajcata ,vsushnost Novak nemashe potreba od sreka denes

Петар не го прави Федерер нешто што не е,колку пати има пробано да земе поен на нечесен начин,нешто што Новак и Надал никогаш не го прават во меѓусебните дуели,денеска се виде големината на Рафа и Новак сами ја проверуваа топката и признаваа дека топката ја закачила линијата без Лајани да мора да станува од неговата столица,за разлика од Федерер кој се буни на челенџи,собирачи на топчиња и што ти не...

Петар не го прави Федерер нешто што не е,колку пати има пробано да земе поен на нечесен начин,нешто што Новак и Надал никогаш не го прават во меѓусебните дуели,денеска се виде големината на Рафа и Новак сами ја проверуваа топката и признаваа дека топката ја закачила линијата без Лајани да мора да станува од неговата столица,за разлика од Федерер кој се буни на челенџи,собирачи на топчиња и што ти не...
Petar od shto go mrazi Novak takvi izmislici i gluposti pishuva . RNR ne reagirash neshto na rechnikot na Petar

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom