Јувентус vs Милан | 21.04.2013| 20:45| Јувентус Арена

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување

Победник?

• Јувентус

Гласови: 55 61,8%
  • Нерешено

Гласови: 11 12,4%
  • Милан

Гласови: 23 25,8%

• Вкупно гласачи
    89

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Локација
Македонија
Уште една класика од фудбал, уште едно дерби, уште еден голем натпревар за италијанскиот фудбал.

Од една страна Јувентус веќе се зацврсти на првата позиција и може да се прогласи како нов шампион, а пак „росонерите„ со сите сили играат и даваат се од себе за да ја изборат втората позиција која води директно во Лигата на Шампионите, тоа е целта на Милан за оваа сезона.

Натпреварот се игра во недела од 20:45 часот во Торино на стадионот Јувентус Арена.

ЈУВЕНТУС
Јувентус во последните пет натпревари во сите натпреварувања има 3 победи и 2 порази. Победите на Јувентус се против: Лацио, Пескара и Интер а двата порази Јувентус ги заработи од Баерн Минхен во Лигата на Шампиони и на двата натпревари од 1/4 финале Јувентус беше поразен со 2:0. Гол разлика 6 - 6.

МИЛАН
Милан пак во последните пет натпревари 2 победи, 2 нерешени средби и еден пораз. Победите се против: Киево и Палермо, нерешените средби со Фиорентина и Наполи а поразот е тој од Барселона, дебаклот на Камп Ноу со 4:0 - шокот за Милан. Гол разликата е: 6 - 7.

Голем шок за Милан е тоа што Балотели нема да игра, новото засилување на росонерите нема да игра поради лошиот однос на натпреварот со Фиорентина.

Последниот натпревар овие две екипи го одиграа на 09.01.2013 година од купот на Италија и Јувентус победи на продолженија со 2:1. Последниот натпревар од Серија А овие две екипи го одиграа на 25.11.2012 година кога Милан славеше со 1:0 со голот на Робињо од пенал.

prediksi-ac-milan-vs-juventus-bolajoss-dotcom.jpg

Во недела очекуваме исклучително добар натпревар, пред се фер дуел и одлична игра од двата тима.
За крај: FORZA MILAN!!

Ovaa tema ja otvaraar juventasite, pripazete na tradicijata i ne se drogirajte.

Shift+delete

На Милан му се попотребни бодовите ама мислам дека мечот ќе заврши нерешено, па така и типував. Штета што не се поблиску на табела екипиве па дуелов да имаше поголемо натпреварувачко значење а со тоа и поголема еуфорија, барем кај мене:(.

Jas mislam deka ke pobedi Milan bidejki na Milan mu se potrebni bodovite za plasman vo LS , dodeka Juventus veke ja ima obezbedeno titulata vo Seria A , kako i da e da se nadevame na dobar natprevar so mnogu golovi:)

Мора да се победи Милан, па и Сампдорија на крај. И да се израмни рекордот на Милан од Шејсе и некоја сезона, во која оствариле победа над сите екипи.

Нема теорија(има, ама како да ја нема:D) Милан да бидат престигнати, туку само може наполи ако се искикса до крај да го стигнат.

Сигурен сум дека и навивачи на Милан имаат гласано дека Јуве ќе победи :D

Очекувам победа на Јувентус, пред се заради тоа што играат дома и го имаат целиот состав на располагање ( Освен Келини, ама изгледа и тој ќе настапи )и не се под притисок, имаат 11 бода предост зад Наполи, заразлика од Милан кој Наполи му бега 4 бода, а отпозади Фиорентина им дише во врат. Милан се под голем притисок, ако ја изгубаат оваа утакмица и со евентуална победа на Наполи, можат да се простат од второто место. Голем хендикеп е тоа што нема да им игра Балото. Јувентус изгледа ќе остане на 3-5-1-1 формацијата

.......................................Буфон....................................

..........Барзаљи...........Бонучи.............Пелу/Келини...

Лихт.........Видал.........Пирло........Погба.......Асамоа...
..................................Маркизио.................................

.....................................Вучиниќ......................................

Нека го пишат и миланезите со кој состав би требало да излезе Милан

Мило ми е што Робињо нема да игра. Маме му ебам увек против Јуве како на дроги е :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom