Не треба се розово не не се и црно..
Човече за Интер навивам више од 12 години , поминуев низ пекол у средно ( 6-0 од Милан и воопшто константни пациенти на Милан освен моментот кога се бореа за Титула и кога во вториот дуел победија 1-0 ( Никола Вентола ), губење на титула од Лацио у последно коло , мада претходно дома со Аталанта ја изгубија со оглед дека напреварот заврши 1-2 ) , једина светла точка у тие 10 години беше Роналдо , Куп Уефа и , и на крај 12 месеци Рони повреден ( Еден од најголемите таленти воопшто умре ) и моментот на лепење етикета т.е. Интер антоним на зборот среќа .
Али никогаш не живеам со моментот Минато , оваа сезона и наредната ги гледам како може и једина прилика Интер да стане тим кој ке уништива у Европа , и да стане тим со
пред Се јака , креативна и офанзивна средина , кажете што реков лошо , ау да , немаме креативност , немаме карактеристична игра константна за секој натпревар , го немаме она што треба да го има тим Конкурент за освојување на Лигата на Шампионите . Тргнете го моментот на среќа на страна , сме немале среќа а у . Зар сме немале среќа 12 години во Лигата на Шампионите или нешто друго е во прашање , два пати од кого бевме елиминирани , хммм лет ми си , ау да Милан , каква игра имавме против нив , ау да инфериорна , немоќна , ни се смееа у фаца не газеа , зашто? Зашто Анчелоти не практикуваше типичен Италијански Фудбал , средниот ред беше доста офанзивно настроен , имаа креативност , правеа акции буквално бевме немоќни против таквата игра .
Кака беше неталентиран за Интер нели ? Најдобар е моментално во светов , знае да влече од своја половина до напаѓачи , знае пасови у фор да дава , дали Интер има нешто такво ??? ( Зашто инсистирам на Менез или Диего ) .
Да Интер имаат феноменално напаѓачко дуо , али нека ви текне како истите ги постигнуваат Головите . . . Индивидуалност , тоа е моментот , индивидуален потег , зависиме од моментот Индивидуалност што е
погрешен пристап , нешто што не пали во Европа , ја гледаше некој играта против Фенер ( не ништеа ), или играта против ЦСКА каде победивме на бизарен начин , ни подарија бодови , едноставно немаме поврзаност на нападот со средината , идеме на долги пасови и лејм акции . Збориме реално ,
кога е во прашање Интер , никогаш не ме оставиле зинат со акција , секогаш биле индивидуални потези , голови од 100 метри , поминување на цела одбрана , кршење кичми . . . од еден човек , од еден играч ( Ибра , Адрианo , Еднаш и Максвел ако ви текнуе , Рони на времето ) а Тим сме .
Зашто сум лош навивач на Интер ??? Ајде да бидеме реални , да освоеа титула сезоната 2001-2002 моментот радост , моментот Титула ке го осетевме , а лани , моментот освојување титула ми беше познат месец дена пред да започне првенството , го земавме Ибра кој моментално го сметате за Бог , го земавме Виера кој добро се покажа лани , го исцицавме Јуве .
А кога сме веќе кај среќата , Интер - Парма 3:2 , сите заклучивме како дојдовме до победата (а да не зборам за Играта ) , 5 минути не делеа до пораз , да изгубевме ке бевме разлика 4 бода со Рома , утре со Удинезе да изиграме нерешено ( недај Боже ) и ете го моментот ( колку само малце е потребно истиот да се реализира ) Титула , 1 бод разлика , и какви ке беа тогаш вашите коментари , ни фали креација , немаме игра , не надигруваа , мора да се зима Плеј , нема кој да повлече и тн и тн .
Тоа е разликата меќу мене и вас ( 4е4е , Меаца ) вие сте у облаци и чекате нешто да ве спушти на Земја ( а за истото сеуште не сте свесни дека многу Малце е потребно ) па тогаш да сватите дека имаме фалинки во Тимот , и лани така , аууу Интер 20 бода предност НАЈБОЉИ и доаѓа 1/8 финале и ШТАМА , па бевме добри али немавме среќа , ненене мн работи фалеа и фалат , се вадите на среќа и бегате од
реалноста ( колку лош начин на тешење ) , ја тоа сеа го согледувам а го согледав и лани ( знаев дека ке паднеме рано у Лига на шампиони ) и давам
мое мислење дека нема да имаме иднина каква што и вие и јас посакувам кога е во прашање
Интер доколку продолжиме со истиот пристап и начин на игра
.
Далеку сте моментот дека не го сакам Интер , или дека не навивам за нив , се надевам дека нема у скоро време нешто да ве спушти на земја па тогаш да сватите што зборам и што сакам да кажам .