Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 ноември 2007
Мислења
198
Поени од реакции
0
Syn, ак ти го ставаш Интер после Реал, Манчестер итн итн, тешко тебе...
Интер игра италијански фудбал(зато што е во Италија нормално), Интер не игра толку креативно колку Реал, и овие оние, ама тие нормално се од Шпанија.... И таков игрет тие фудбал...
Можит вистина не играт креативен некој си фудбал, ама шо ќе деси ако играат Италијански клуб и Англиски клуб!?
80% од натпреварите Англискиот клуб губит...
А за Манчини....
Кој тренер е подобар од Манчини!? Можам да го стам во најдобрите 5 во моментов...
Шо е подобар Фергусон од Манчини, пак од Рајкард!? Шо се карат од еден од најдобрите Роналдињо...
Немат врска то...
Зато малце мисли шо кажвиш дек некој ќе ти се смејт...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.915
Syn, ак ти го ставаш Интер после Реал, Манчестер итн итн, тешко тебе...
Интер игра италијански фудбал(зато што е во Италија нормално), Интер не игра толку креативно колку Реал, и овие оние, ама тие нормално се од Шпанија.... И таков игрет тие фудбал...
Можит вистина не играт креативен некој си фудбал, ама шо ќе деси ако играат Италијански клуб и Англиски клуб!?
80% од натпреварите Англискиот клуб губит...
А за Манчини....
Кој тренер е подобар од Манчини!? Можам да го стам во најдобрите 5 во моментов...
Шо е подобар Фергусон од Манчини, пак од Рајкард!? Шо се карат од еден од најдобрите Роналдињо...
Немат врска то...
Зато малце мисли шо кажвиш дек некој ќе ти се смејт...

Лани беа Валенсија , пред две години Виљареал , недостига нешто ??? Требаше Милан да бидат казнети 9 бода , требаше јуве да одат во втора Лига за да го добиеме Ибра ( ке го добиевме некогаш ... неееее ) за да конечно освоиме титула, така да само сум реален а не слеп нафуран фан на Интер . . .

Член од
28 ноември 2007
Мислења
198
Поени од реакции
0
Лани беа Валенсија , пред две години Виљареал , недостига нешто ??? Требаше Милан да бидат казнети 9 бода , требаше јуве да одат во втора Лига за да го добиеме Ибра ( ке го добиевме некогаш ... неееее ) за да конечно освоиме титула, така да само сум реален а не слеп нафуран фан на Интер . . .
Лани знајш како изгубија од Валенсија?
Не знаеја кај терет на Џузепе Меаца, немавме среќа...
Тие не не победија, туку влегоја заради гостинскиот гол...
За Вилареал многу згреши Толдо, зато не ојдовме понатаму...
За ова Милан, Јувентус...
Па кој му е крив шо местат утакмици, некој крив му е!?
Лани на Милан му избегавме 20 бода и не сум сигурен мислам и појќе беја...
Гледај ти и ова година шо прајт, немат изгубено (освем она со Фенербахче шо немат никаква врска зато што пак бевме први во групата)
За Ибра...
Како шо реков кој му е крив со местет утакмици...
Ама и да не местеја ќе земевме некој друг напагач (Можда Анри ќе го земевме имаше шанси, а и Бога ми и Ето па и Дрогба)...

П.С.
Не вервам ти да си за Интер... Или пак за Интер си сега, ама пред 2 месеци си бил за Барселона но си ги сменал дек сега не се доминатни како пред 2 години. А сега ако Интер не е во форма, сигурен сум дека ќе се префрлиш за некој друг тим..:
Еб**и навивачот...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Syn.. Како што гледам од постовите ти не си вистински навивач на Интер.. Или пак не гледаш фудбал само така си пишиш колку да се кажи нешто.
Интер вистина е дека има проблеми во лига на шампиони, но сепак многу напредува.. А твоите омилени тимови Манчестер и Реал воопшто не се подобри.. (инаку мене ми е втор омилен тим Реал)
Овој тим на Интер е доволно силен да се бори и на 3те фронта и да ги освои, има доволно квалитет а што е најважно и многу силна клупа. Го имаме можеби најдобриот напад во светот! Па кажи некој друг тим што има вакви напаѓачи во своите редови.. Ибра, Креспо, Круз, па и Суазо и Адриано иако е на позајмица..
Супер одбрана, Маикон најдобриот десен бек во светот, тоа се гледа и според тимовите кои го бараат и колку пари нудат за него.. му ја заде на Занети десната бековска позиција!.. Супер одбрана со еден Кордоба, Матераци, Киву и за жал повредениот Самуел.. Па имаме најмалку примени голови во Италија а најмногу постигнати шо треба повеќе?
Добра епизода во групите во лига на шампиони, знаеме којлу играчи имавме суспендирани и повредени..
И ајде кажи кога спомна Милан требало да го казнат за да семиме скудета и Ибра.. Е па како ќе земи Интер скудето ако цела лига е наместена? А за звезди одсекогаш имало премногу во Интер и не е проблем да дојдат уште и ништо не е чудно што дојде и Ибра!
Значи викаш дека Интер не е тим од светска класа поради тоа што нема успеси во лига на шампиони.. на Италијанско гледам викаш Интер е подобар од Милан.. а Милан лани ја освои лигата на шампиони.. ајде малку размисли шо имаш напишано..

И за крај едно прашање.. зошто навиваш за Интер? Што те привлекува толку во тимот, кога веќе е слаб нема игра..
Да беше пример од Милано ајде некако клуб на твојот град... Кажи неколку причини..
Еве јас ќе ти кажам! Навивам зошто мислам дека е еден од најдобрите тимови во светот, а можеби и најдобар! Го засакав клубот од 1997 година со доаѓањето на Роналдо ако не се лажам и Рекоба дојде тогаш.. Баџо, Заморано.. Едни од најголемите фудбалски имиња во тоа време во фудбалот. Некоја година покасно еден од најдобрите напаѓачи во тоа време, Виери.. Е па кој сакаш да игра во тимот за да биде еден од најдобрите? Безброј легенди играле во Интер! А играат и сега!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Добро бе ако е навивач на Интер не значи дека треба се розово да пишува за тимот.Секој има свое гледиште на играта на играчите.Можеби за него реалната ситуација е таква и така си се изразува.
Супер си Сан.зеленко од мене

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Добро бе ако е навивач на Интер не значи дека треба се розово да пишува за тимот.Секој има свое гледиште на играта на играчите.Можеби за него реалната ситуација е таква и така си се изразува.
Супер си Сан.зеленко од мене
Не треба се розово не не се и црно..

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Во Италија Интер нема конкуренција,за разлика од другите лиги каде што има 3-4 тима што се борат за титула.Затоа можеби Syn смета дека Интер треба уште да се надоградува,и јас го мислам истото.Ќе видиме што ќе направат со лига на шампиони,можда ќе покажат дека грешиме а може и не.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Незнам што напиша лошо Сан што сте се напалиле толку против него. На натпреварот со Јуве единствена добра акција беше стативата на Круз. Останатото некако беше иссилено. Не дека Јуве играше подобро, но за Лига на шампиони треба да има барем 10 акции како таа едната против Јувентус.
Ни требаат креатори на игра. Занети е добар, но Занети цел живот играл одбрана и сега некако игра повлечен. Камбиасо е ок, но не е доволен. Значи ни треба некој на местото на Цезар... сепак Цезо не е за во тим како Интер.

Сун, целосно си во право...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Незнам што напиша лошо Сан што сте се напалиле толку против него. На натпреварот со Јуве единствена добра акција беше стативата на Круз. Останатото некако беше иссилено. Не дека Јуве играше подобро, но за Лига на шампиони треба да има барем 10 акции како таа едната против Јувентус.
Ни требаат креатори на игра. Занети е добар, но Занети цел живот играл одбрана и сега некако игра повлечен. Камбиасо е ок, но не е доволен. Значи ни треба некој на местото на Цезар... сепак Цезо не е за во тим како Интер.

Сун, целосно си во право...
Значи интер е тим како Фиорентина, Лацио, Атлетико Мадрид, Тотенхем.. ок ваше мислење..

А дали заборави дека со Јувентус имавме играч помалку? И дека примивме 2 гола поради грешка на вашиот почитуван и незаменлив "стратег" Манчини?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Добро, сега сериозен си?

Како изигравме против Јувентус? Дали е тоа најдобро што може Интер? против Парма? Против Интернационал??!!!!!

Јас сакам да гледам акции, кои ќе значат УИГРАНИ тактики. Колку пати се случи обид за таква акција? Најчесто завршуваа после „феноменално“ примање или поддавање на некој од играчите. Тоа е неуиграност! Сепак, најмногу го кривам за ова: Манчини

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Добро, сега сериозен си?

Како изигравме против Јувентус? Дали е тоа најдобро што може Интер? против Парма? Против Интернационал??!!!!!

Јас сакам да гледам акции, кои ќе значат УИГРАНИ тактики. Колку пати се случи обид за таква акција? Најчесто завршуваа после „феноменално“ примање или поддавање на некој од играчите. Тоа е неуиграност! Сепак, најмногу го кривам за ова: Манчини
Е ај сеа види на што дојдовме? Значи пак имаме супер тим а поблемот е во Манчини а не во играчите..
Треба засилување, не велам не секогаш можи подобро.. Со Парма во право си за натпреварот.. но за со Јуве и Интернационал може да се дозволи таква игра, поради околностите.. за јуве кажав, а со Интернационал беше само еден обичен куп.. проба на тактики, шанса на некои играчи..

Член од
28 ноември 2007
Мислења
198
Поени од реакции
0
Абе шо вие крив Манчини?
Крив ви е дека ви донесе титули!?
Крив е шо не напрај едни од најаките во светот можеби најаки!?
Зато ви е крив!?
Вистина дека не сакат Манчини да играт играчите офанзивен фудбал, ама гледајте резултати...
Сигурен сум дека Манчини со ваква игра може да не донесе до финалето на Лигата на Шампионите!
Да, не играт баш Интер во најдобра форма, ама пак не играт ни во лоша форма...
Или зошо Интер не игра во форма, крив е Манчини!?
Мислете малце...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Јас кога го гледам Интер, најчесто гледам како ја прескокнуваат средината, или пак Ибрахимович ке се врати за да прими топка па ке ја даде напред. Единствен проблем на Интер е тоа што немаат играч од типот на ВдВ, Диего, Кака, Ињеста т.е играч кој ке игра позади напаѓачите и ке го организира нападот. А до сеа јас што видов е тоа дека Манчини бара играчи од типот на Виеира кој играа поповлечено и претежно имаат одбрамбени задачи. Серазбира која тактика нека сака да ја направи Манчини тешко ке му успее дека нема техничи играч од средина на терен(не по сраничи позиции!)
Може фали Станкович, незнам...али кога играше Хименез на таа позиција...одлично играше Интер, а на последниве натпревари Хименез игра десно.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.915
Не треба се розово не не се и црно..

Човече за Интер навивам више од 12 години , поминуев низ пекол у средно ( 6-0 од Милан и воопшто константни пациенти на Милан освен моментот кога се бореа за Титула и кога во вториот дуел победија 1-0 ( Никола Вентола ), губење на титула од Лацио у последно коло , мада претходно дома со Аталанта ја изгубија со оглед дека напреварот заврши 1-2 ) , једина светла точка у тие 10 години беше Роналдо , Куп Уефа и , и на крај 12 месеци Рони повреден ( Еден од најголемите таленти воопшто умре ) и моментот на лепење етикета т.е. Интер антоним на зборот среќа .
Али никогаш не живеам со моментот Минато , оваа сезона и наредната ги гледам како може и једина прилика Интер да стане тим кој ке уништива у Европа , и да стане тим со пред Се јака , креативна и офанзивна средина , кажете што реков лошо , ау да , немаме креативност , немаме карактеристична игра константна за секој натпревар , го немаме она што треба да го има тим Конкурент за освојување на Лигата на Шампионите . Тргнете го моментот на среќа на страна , сме немале среќа а у . Зар сме немале среќа 12 години во Лигата на Шампионите или нешто друго е во прашање , два пати од кого бевме елиминирани , хммм лет ми си , ау да Милан , каква игра имавме против нив , ау да инфериорна , немоќна , ни се смееа у фаца не газеа , зашто? Зашто Анчелоти не практикуваше типичен Италијански Фудбал , средниот ред беше доста офанзивно настроен , имаа креативност , правеа акции буквално бевме немоќни против таквата игра .
Кака беше неталентиран за Интер нели ? Најдобар е моментално во светов , знае да влече од своја половина до напаѓачи , знае пасови у фор да дава , дали Интер има нешто такво ??? ( Зашто инсистирам на Менез или Диего ) .
Да Интер имаат феноменално напаѓачко дуо , али нека ви текне како истите ги постигнуваат Головите . . . Индивидуалност , тоа е моментот , индивидуален потег , зависиме од моментот Индивидуалност што е погрешен пристап , нешто што не пали во Европа , ја гледаше некој играта против Фенер ( не ништеа ), или играта против ЦСКА каде победивме на бизарен начин , ни подарија бодови , едноставно немаме поврзаност на нападот со средината , идеме на долги пасови и лејм акции . Збориме реално , кога е во прашање Интер , никогаш не ме оставиле зинат со акција , секогаш биле индивидуални потези , голови од 100 метри , поминување на цела одбрана , кршење кичми . . . од еден човек , од еден играч ( Ибра , Адрианo , Еднаш и Максвел ако ви текнуе , Рони на времето ) а Тим сме .

Зашто сум лош навивач на Интер ??? Ајде да бидеме реални , да освоеа титула сезоната 2001-2002 моментот радост , моментот Титула ке го осетевме , а лани , моментот освојување титула ми беше познат месец дена пред да започне првенството , го земавме Ибра кој моментално го сметате за Бог , го земавме Виера кој добро се покажа лани , го исцицавме Јуве .
А кога сме веќе кај среќата , Интер - Парма 3:2 , сите заклучивме како дојдовме до победата (а да не зборам за Играта ) , 5 минути не делеа до пораз , да изгубевме ке бевме разлика 4 бода со Рома , утре со Удинезе да изиграме нерешено ( недај Боже ) и ете го моментот ( колку само малце е потребно истиот да се реализира ) Титула , 1 бод разлика , и какви ке беа тогаш вашите коментари , ни фали креација , немаме игра , не надигруваа , мора да се зима Плеј , нема кој да повлече и тн и тн .

Тоа е разликата меќу мене и вас ( 4е4е , Меаца ) вие сте у облаци и чекате нешто да ве спушти на Земја ( а за истото сеуште не сте свесни дека многу Малце е потребно ) па тогаш да сватите дека имаме фалинки во Тимот , и лани така , аууу Интер 20 бода предност НАЈБОЉИ и доаѓа 1/8 финале и ШТАМА , па бевме добри али немавме среќа , ненене мн работи фалеа и фалат , се вадите на среќа и бегате од реалноста ( колку лош начин на тешење ) , ја тоа сеа го согледувам а го согледав и лани ( знаев дека ке паднеме рано у Лига на шампиони ) и давам мое мислење дека нема да имаме иднина каква што и вие и јас посакувам кога е во прашање Интер доколку продолжиме со истиот пристап и начин на игра.

Далеку сте моментот дека не го сакам Интер , или дека не навивам за нив , се надевам дека нема у скоро време нешто да ве спушти на земја па тогаш да сватите што зборам и што сакам да кажам .

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Нема потреба од таков среден ред.
Се е до тактиката.

Ете го Капело, со дефанзивни тактики чуда правеше. Ете го Шустер со дефанзива чуда прави. Зависи до тренерот и тоа каква тактика форсира. Што ако имаш ете таква офанзивно настроена средина, кога нема кој да ги реализира тие шанси кои ги скроиле AM и R/L MF?

Тоа дека имињата на еден Роналдињо, на еден Диего, на Кварезма, Меси, К. Роналдо се позвучни од оние на Диара, Маскерано, Јаја Туре се... и дека сите се палите на такви шпекулации само што ќе слушнете/прочитате и тоа да. Но, во моментов на интер повеќе му треба еден Маскерано отколку Роналдињо.
Имаме играчи кои можат да се снајдат и кога не играат на природната позиција. Имаме лев бек кој игра DM, AM кој игра лев бек, десен бек кој игра DM... се е тоа ради формацијата која ја форсира Манчини. Немаме креативен среден ред, ок ама затоа имаме едни од најдеструктивните и најробусни играчи од овој дел на теренот. Гинат на терен, даваат се од себе. Ете колку само израсна Камби, стана играч и пол. Техника на која можат да му подзавидат и аргентиснките колеги кои играат поистурено напред од него.

Моментално тие играчи(на интер) не се на ниво, повредени се... сеуште закрепнуваат од повреди но, играчите ги имаме. Не ни треба ни Кварезма нити Меси. Со тоа само се нарушува концепцијата на играта, пак ќе треба да играме со долги топки, со префрлување по дијагонали и длабочински пасови. Значи ќе се вратиме 4 години назад... на Емре и ВДМ. Не успеа таа тактика, оваа успева. Зошто би се сменила?

Ибра може да игра поназад, всушност тоа е и негова природна позиција, полушпиц...(или втор напаѓач), робусните Круз или Креспо напред и по потреба Суазо од некој агол на теренот и се разбира Ибра на спротивниот. Што повеќе треба? Меси, Роналдињо, Кваерзма, Менез, Насри, Агеро, Робен, Робињо... Лулиња и уште еден тон youtube ''ѕвезди''?
- Не, фала.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom