Македонски Железници

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Дали е подобрен железничкиот сообраќај во Р.М

• Вкупно гласачи
    181

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Разбрав дека привремено е укинат возот Гевгелија-Скопје и дека е воведен воз Скопје-Велес-Скопје . Ако некој знае нешто повеќе за ова нека пише, конкретно ме интересира во колку часот истиот тргнува од Велес за Скопје ?
(Привремено) укинат е утринскиот Скопје - Гевгелија во 09:00 и обратно во 09:56 поради ремонтот на пругата во делот Демир Капија - Миравци.

Член од
7 март 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ете, кој направи македонските железници.

T

TheThinker

Гостин
Дечки, ми треба до Бабуна - Велес да стигнам...ќе патувам со воз...некој поинформиран кој патувал Скопје - Велес да ми каже дали застанува или не возов кај Агриа сигурно?Фала однапред.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Дечки, ми треба до Бабуна - Велес да стигнам...ќе патувам со воз...некој поинформиран кој патувал Скопје - Велес да ми каже дали застанува или не возов кај Агриа сигурно?Фала однапред.
Не застануе, ќе си фанеш такси од железничка и ќе те однесе до Бабуна.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Не сум запознаен, постои линија Битола-Солун?

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Не сум запознаен, постои линија Битола-Солун?
Ак мислиш за воз пругата од Битола за Грција е затворена над 20 години, а друг вид на превоз колку шо знам немат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Не знам дали има друга ваква тема, не ми работи нешто Search-от, а и не сум видел некое известување по веснициве/порталиве, вчера на железничката станица беше паркиран воз со следнава табла...

Возот беше со вагони за спиење, видов и маси за појадок, излезе и еден дебел чичко со претрилка (кувар)... :D

Дефинитивно добра линија, се надевам ќе бидат и ок цени и дека ќе биде постојана.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
777
Поени од реакции
383
Баш мислев да прашам дали некој знае каков воз е овој. :) Го видов од далеку завчера.

Не знам дали има друга ваква тема, не ми работи нешто Search-от, а и не сум видел некое известување по веснициве/порталиве, вчера на железничката станица беше паркиран воз со следнава табла...

Возот беше со вагони за спиење, видов и маси за појадок, излезе и еден дебел чичко со претрилка (кувар)... :D

Дефинитивно добра линија, се надевам ќе бидат и ок цени и дека ќе биде постојана.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Балкан Експрес.Промотивен.Tурски.Нешто како автобусот на ЕУ.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Културата на дело.Резултати од преминување со рампа затворени премини на пруга некаде после Велес
Screenshot_2.png
Поставени барикади од камења и карпи :eek:

Каменувања (Скопје Север и после Куманово)

И ова последново меѓу Гостивар и Тетово - кран паркиран на пругата :tapp:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Има некој информации за овој турскиот воз дали е тоа постојана линија или само случајно минувал?Никаде неможам да најдам цени и слично

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Се судрија два воза на пругата Скопје-Велес

http://www.telegraf.mk/aktuelno/hronika/78719-se-sudrija-dva-vozovi-na-prugata-skopje-veles
--- надополнето: 15 декември 2013 во 21:40 ---
ова е за смеа
се“ на се’ два воза во МК и тие се судриле:pos:
:pos:

Ич не ги сакам МЖ, кога ќе помислам на нив косава ми се крева... 6 часа им треба од Скопје до Велес да извозат и тоа on a good day. Убила ме простоќа бе.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Да се помочам и на мизерните "институции" шо ги имаме.. тоа е.. 100 години назад сме застанати и дотаму ке ни биде...
Некој можеби ке каже дека само чекаме шанса за плукање, ама проблемот е шо нема за нешто убаво да прајме муабет..

Kajgana Shop

На врв Bottom