♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам само кого Новак убедува дека е 100% спремен за турнирот, налет тоа што е во лоша форма веќе некое време, ама и повредата премногу влијае на неговата игра.
Повеќе клизаше на тврда подлога, отколку тука, барем на овој меч.

Нека го бе... имам уплатено на Монако :D

1 коеф ке ми сметаа, така да, нема што да се жали... :)

majstor si e majstor pa i so edna noga . Petar R , za sinokeshnata diskusija vo pravo si , Novak nema nikakov problem so zglobot , se e ok ...vo najmala raka treba da kazesh deka ne beshe vo pravo ako imash doblest . Denes Novak pokaza deka e chudo od chovek , sekoja chest , kako shto ima kazano Karlovich ,,ne moze da ne go sakash ,, .
Vidi Fotos , kako prognozite ...ushte da igram sportska pa mozebi i ke zemam nekoj denar
Moze da se nategame do utre kolku sakame , ama zemjata kako podloga gi smaluva razlikite megu vrvnite i prosechnite teniseri ...moze da se utepash od mavanje linii , dijagonali i paraleli ,agresivno do kraj, za da nekoj kako Monako si gi stiga topkite i si gi vraka bez problem . Na beton deneshnite parovi ke bea bajagi porazlichni rezultatite

Pacerite Marej i Berdih gotovo a? Kako e mozno toa Marej da e na vtoro mesto ja ne znam, ajt sikter site onie robot igraci ko niv, nemaat kliker za da razmisluvaat dodeka igraat zatoa na zemja ke gubat i nikad nema da napravat nisto.

Го величат за џабе, тоа ми беше муабетот. И не, ако влезе во финале ќе доживее срам.
Човекот денеска слободно можеше да го предаде мечот во секој момент, ама реши да го одигра мечот до крај, а ете и му се врати со победа.
Го величеле за џабе, за Надал го подувте коа се врати.
Двојни аршани.

Нека дојде во финале па нека покаже дека е чудо од човек.
denes Novak so bolki vo zglob i so prepoloveno dvizenje ja prifati igrata na Monako i so improvizacii go dobi . Zdrav Novak na Monako ke go izduva od terenot .Denes Nadal na Monako ke go dobieshe lesno vo dva seta , no ...povreden Nadal znaeme kako pomina so Rosol na Wimby . Zatoa mu go davam toj epitet na Novak ...sposoben e da se prilagodi na protivnikovata igra i da bide podobar bez negovoto najako oruzje ...ti cekash da dojde vo finale :facepalm: . Utre ne sakam da prognoziram ama dali voopshto ke se pojavi na terenot e prashanje , a ne da ocekuvam pobeda ili pak duri i da stigne vo finale . Igra so apchinja protiv bolka i lichno mislam deka nepotrebno rizikuva ama jebi ga , balkanski inaet
--- надополнето: 18 април 2013 во 19:02 ---
Го величат за џабе, тоа ми беше муабетот. И не, ако влезе во финале ќе доживее срам.
ne brzaj , da ne se posramotish oti vo polufinale najverojatno Nadal ke igra so Wawrinka , pa da ne vikash posle kolenoto e prichinata

Ни на Дел Потро не му јачина земјата. Не знам можеби ќе тепа ама јас мислам дека ќе се помачи малце.

И се помачи и изгуби на крај :) Епа мора да има некое изненадување иначе досаден ќе биде турниров.

И се помачи и изгуби на крај :) Епа мора да има некое изненадување иначе досаден ќе биде турниров.

па веќе има и повеќе од очекуваното :)
На Мареј не му иде пимплањето не бива цела кариера така да тепа ќе дојде крајот на тоа, а Дел Потро влече повреда да не е со тие повреди има огромен потенцијал но секогаш кога влегува во форма го фаќа повреда и тоа е ..
Џокович се гледа дека игра повреден, но ако не може сигурно би предал што е поарно сега одколку на Ролан Гарос да не игра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom