♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ѓоковиќ нема проблеми со зглобот ама турниров го игра без некоја подготовка и тренинг. Едноставно човекот си зема одмор и може да си го дозволи тоа. Нема никаква потреба да се форсира. Кога сака тој на кондиција го јаде Надал во заби што го има докажано безброј пати. И лани на Роланд Гарос после 2 сета во третиот го згрми Надал така што тој не знаеше како му е името и сето тоа се должи на неговата супериорна физичка подготвеност. Да не беше дождот се знае како ќе завршеше мечот. Всушност можеби Надал е повеќе физички спремен ама неговиот тип на игра 3м зад основната линија трчеќи како пит бул после вториот сет е невозможно да се продолжи со такво темпо. Можебо со допинг би се оддржал и во трет сет ама колената на нозете не можат да да издржат такво нешто па кој и да е. А играта на Ѓоковиќ и на Федерер е толку лесна така што не е нималку чудно да се одиграт 5 сета со исто темпо. Никогаш ама никогаш Надал во 4 сет не игра како во 1 сет а Ноле во 5 сет знае да игра многу посилно отколку во 1 сет. Е сега на овој турнир кога не е спремен не може да игра и во 3 сет на такво ниво. Ќе видиме на надедните гранд слемови како ќе биде.

Ете го пак тој муабет со дождот :facepalm::facepalm:
Значи сфатете еднаш:
Да, ВТОРИОТ прекин му помогна Надал во четвртиот сет, но да не беше ПРВИОТ прекин НЕМАШЕ НИ ДА ИМА 4 СЕТ.

Ви поминала некогаш мисла дека можеби Ѓоковиќ глуми дека е повреден?

Многу чуден меч денес, кривеше во првиот сет, не ни трчаше на некои топки, во вториот и третиот, трчаше како да не му е ништо, без никаква помош меѓу првиот и вториот сет...

Ви поминала некогаш мисла дека можеби Ѓоковиќ глуми дека е повреден?

Многу чуден меч денес, кривеше во првиот сет, не ни трчаше на некои топки, во вториот и третиот, трчаше како да не му е ништо, без никаква помош меѓу првиот и вториот сет...
Има некој елементи од Мареј попримено веројатно. Не дека е повреден, повреден е. Ама дека е толку СТРАШНА повредата како што ја прават овде, не е. Немаше ни да пријави учество во Монте Карло да беше толку Страшна.

:pos:
Tурите си :facepalm: на ваши постови понекогаш, а не само да ги користите на други цитати.

:pos:
Tурите си :facepalm: на ваши постови понекогаш, а не само да ги користите на други цитати.

koga-rodninite-ke-te-prasaat-dali-si-se-uste-odlicen.gif

Човекот денеска слободно можеше да го предаде мечот во секој момент, ама реши да го одигра мечот до крај, а ете и му се врати со победа.
Го величеле за џабе, за Надал го подувте коа се врати.
Двојни аршани.
Ја не реков дека е повреден ама увек се прави фама кога игра Новак, како тоа он е најголема ферчина, како он е најиздржливиот, како он е човек робот, како ова како она. Не реков дека не е повреден Новак, ама што се држеше за зглоб у првиот сет а у третиот трчаше како ментален?
--- надополнето: 18 април 2013 во 20:39 ---
denes Novak so bolki vo zglob i so prepoloveno dvizenje ja prifati igrata na Monako i so improvizacii go dobi . Zdrav Novak na Monako ke go izduva od terenot .Denes Nadal na Monako ke go dobieshe lesno vo dva seta , no ...povreden Nadal znaeme kako pomina so Rosol na Wimby . Zatoa mu go davam toj epitet na Novak ...sposoben e da se prilagodi na protivnikovata igra i da bide podobar bez negovoto najako oruzje ...ti cekash da dojde vo finale :facepalm: . Utre ne sakam da prognoziram ama dali voopshto ke se pojavi na terenot e prashanje , a ne da ocekuvam pobeda ili pak duri i da stigne vo finale . Igra so apchinja protiv bolka i lichno mislam deka nepotrebno rizikuva ama jebi ga , balkanski inaet
--- надополнето: 18 април 2013 во 19:02 ---

ne brzaj , da ne se posramotish oti vo polufinale najverojatno Nadal ke igra so Wawrinka , pa da ne vikash posle kolenoto e prichinata
Ова е веќе нормален коментар од твоја страна, истото мислење го делам со тебе, а види само вчера што коментираше па после збори. Јас убаво ти напишав што е работата со Новак моментално ама ти не врати, ме игнорираше, нема везе, не е морално да ми вратиш али наврати се и убаво прочитај што имам напишано.

Ја не реков дека е повреден ама увек се прави фама кога игра Новак, како тоа он е најголема ферчина, како он е најиздржливиот, како он е човек робот, како ова како она. Не реков дека не е повреден Новак, ама што се држеше за зглоб у првиот сет а у третиот трчаше како ментален?
Значи ајде глумел повреда, а објасни ми како ги добија САД во Дејвис купот, и таму ли глумеше повреда? Кога ја исчаши ногата и потоа продолжи да го меле противникот.
Зборете тоа дека некои фанови на Новак трескале глупости за тоа како Надал глуми повреда долго време, а сеа истите муабети тука ти терате.

Значи ајде глумел повреда, а објасни ми како ги добија САД во Дејвис купот, и таму ли глумеше повреда? Кога ја исчаши ногата и потоа продолжи да го меле противникот.
Зборете тоа дека некои фанови на Новак трескале глупости за тоа како Надал глуми повреда долго време, а сеа истите муабети тука ти терате.
Јас не реков дека глуми, туку те прашав зошто се држеше за зглоб во првиот сет а во третиот како удрен трчаше? Некогаш сака да привлече внимание на себе, го знам многу добро, сака да го величат. И сеа биди реален, не е до толку сериозна повредата на Новак, аман, го свитка зглобот али без никакво оштетување на лигаментите, само обично исчашување беше. Што мислиш, ќе продолжеше да игра доколку беше сериозна работата? Значи баш убаво го гледав со Квери мечот, откако ја свитка ногата клизаше како да не видел бетон во животот, а тоа со сериозно оштетен зглоб мало морген дека ќе го направеше.

Tocno, Djokovic otsekogas sakal vnimanie poveke od sto treba, aj da ne go spomnuvam nadal ke recete deka sum negov fan pa treskam, ali ako sporeduvame nadal nikogas ne sakal i ne baral vnimanie, nole go ima ona balkanskoto, i koga igra dobro saka da go velicaat i koga igra loso saka da bide u shema. E pa ne ide taka, namesto da trenirase podzaskrieno i da si kjutese i da sobirase vnatresna sila za da igra kako sto znae on uzivase vo famata sto se digna okolu takanarechenata povreda pa intervjua pa ovo ono. Prav sampion treba da kjuti da se povlece da trenira i da pobeduva. Federer koga i da se povredil slusame samo grbot deka go bolelo i nisto drugo se mpovlekuva bre coekot u izolacija sobira sila za ponatamu a ne da pravi mediski cirkus.

Точно, еве Федерер се повлече во некое село во Швајцарија на 2000+ надморска височина изолиран од медиуми и сл. и таму се спрема за Мадрид, Рим и Роланд Гарос.

криво ми е за Димитров што толку рано налета на Надал.... Страшно многу ме потсетува на Федерер со начинот на игра...
Какви drop shots прави...

криво ми е за Димитров што толку рано налета на Надал.... Страшно многу ме потсетува на Федерер со начинот на игра...
Какви drop shots прави...
I mene mi se dopoagja dimitrov, ima nesto u nego, ke bide nesto od nego vo idnina, mnogu ubav behend mi ima i ima sens za igrata ima klikerce deteto. Samo uste ima da se celici.

Треба малце на психички план да напредува. Со Новак во Мајами мислам беше кога направи 4 дупли со ред. Новак можеше да седне и да го освои гемот.

Димитров може утре да му парира достојно на Рафа, само да не влезе во неговиот препознатлив ментален пад. Има одличен сервис, добар слајс, добар бекхенд/форхенд. Е сеа ако му дозволи на Рафа да ги контролира поените со неговите препознатливи спинови тогаш наебал, затоа што топ спинот на Рафа на еднорачниот бекхенд на Григор ќе биде погубно, има да го смеле. Ќе видиме утре, јас лично очекувам интересен и не толку лесен меч за Надал но не се сомневам во пласман понатаму.
Друг добар меч треба да е Цонга-Вавринка, денес и двајцата убедливи и прилично одморени, би требало утре да гледаме спектакл во три сета.
Ноле ќе го тепа Ниеминен, а Гаске мислам дека ќе го добие Фоњини.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom